*faris
Wysłany: 2008-05-19, 22:30
Nie, ona się po prostu uczyła na metalowych, bo nie wiedziała, że istnieją nylonowe xD
Mi chodzi po prostu o to, że dla uczących się, którzy po raz pierwszy mają w rękach gitarę - bezpieczniejsze - są nylonowe struny. Bo na metalowych łatwo się pokaleczyć, a granie ma być przyjemnością a nie katorgą.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2008-05-19, 23:01
Ja też gram na gitarze TOWARZYSZU PODRÓŻY Już jakieś 4 lata, ale przez pierwsze 2 lata mało ćwiczyłem. Jeżeli chcesz się nauczyć grać profesjonalnie na gitarze elektrycznej to polecam szkołę Leszka Cichońskiego "Blues-Rock Guitar Workshop". Zaufaj mi, że NIE MA LEPSZEJ szkoły gry na gitarze elektrycznej! jest to szkoła bluesowo-rockowa, ale to baaardzo dobrze, bo każdy szanujący się gitarzysta powinien zaczynać od bluesa (Joe Satriani, Steve Vai, Kirk hammet, David Gilmour, Petrucci, Santana, Steve Morse - oni też zaczynali od bluesa i często do niego powracają). Próbowałem różnych szkół (nawet kupiłem nową szkołę Artura Lesickiego) i stwierdzam, że Leszek Cichoński to wspaniały nauczyciel. Jeszcze raz POLECAM!
Można jeszcze dodać, że KONIECZNE jest kopiowanie solówek innych gitarzystów i ćwiczenie z taktomierzem (metronomem) ja już gram jakiś czas, a włączam sobie sekcję rytmiczną podczas ćwiczeń, bo to mądre i konieczne
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
Wiek: 16 Dołączyła: 21 Maj 2008 Posty: 26 Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2008-05-26, 20:58
Ja mam akustyka
Uczę się od 1 roku..:)) wiec narazie...:p xD No comments..:)
_________________ Nie mam już w sobie ani trochę krzty pasji, więc pamiętajcie lepiej jest szybko wypalić się niż znikać powoli. Pokój, miłość, empatia.
Dziula
Wysłany: 2008-05-27, 13:25
A więc posiadam gitarę od naprawdę krótkiego czasu,z tym, że teraz uważam, że popełniłam 1 błąd. Byłam w gorącej wodzie kąpana więc kupiłam elktryka, a z tego co wiem, najłatwiej uczy sie na pudle, ale już za późno, Właściwie uczę sie sama choć jak dotąd nic zbytnio nie umiem, nie wiem od czego mam zacząć, jak i co, szukam lekcji w Domu Kultury bo samouk ze mnie żaden.
; p
kupiłam elktryka, a z tego co wiem, najłatwiej uczy sie na pudle,
mam pudło a u kuzyan czasami na elektryku sobie brzdąkam i szczerze to chyba według mnie na elektrycznej jest troszkę lepiej troszkę bliżej siebie struny i mi przynajmniej to pasuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.