Bezsprzecznie "Mistrz i Małgorzata" książka jest genialna!
Ale bardzo lubię też Sienkiewicza swojego czasu czytałem Trylogię, Quo Vadis i Krzyżaków jednym tchem...
*faris
Wysłany: 2007-12-02, 19:14
layla napisał/a:
przedwiośnie...gruba książka ale bardzo ciekawa
Gruba? Skądże.
Ale właśnie jestem po lekturze i też dorzucam Przedwiośnie, jak wcześniej nie dałam Wesela to dodaję.
A już szykuje się za niedługo Dżuma i Tango i już wiem, że zaliczę ich do ulubionych.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Mistrz i Małgorzata, przyznam, że nie przeczytałam całej, bo nie miałam czasu, a teraz nie chce mi się wracać. Ale do momentu, do którego doszłam, bardzo mi się podobała ;]
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1492 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-05-01, 23:15
dorzucam:
'Ferdydurke' Gombrowicza
'Mistrz i Małgorzata' kogoś tam (nie bić xD)
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Przyznam, że książka nie była moją lekturą, lecz przeczytałam, bo miała niezłe recenzje.
Chcę dodać jeszcze do ulubionych lektur powieści Sienkiewicza: Potop i Quo Vadis.
A choć wiele mam ulubionych lektur i ogólnie książek i niedawno jeszcze nie wiedziałam, którą dać na pierwsze miejsce, dziś juz wiem. To QUO VADIS.
Po prostu arcydzieło ;>
Hmmm, a z tego roku załączam jeszcze Chłopi Reymonta. Nobel zasłużony całkowicie. Przeczytałam wszystkie części z zapartym tchem! Piękne!
Zbrodnia i Kara, ona mnie wciągnęła, xD do tego Pan Tadeusz, większość osób z klasy jej nie przetrawiło, mi się podobała! Jestem teraz po przeczytaniu Wesela ją też dodaje do ulubionych.
Z dawnych czasów: O psie, który jeździł koleją, Oto jest Kasia, Ten obcy
Z gimnazjum: Kamienie na szaniec, Zemsta, Mały Książę, Skapiec
Z liceum to jak na razie Obrona Sokratesa i Boska komedia, może jeszcze Świętoszek.
z liceum lalka i opowiadania borowskiego. ogolem lubie ksiazki oparte na wojnie i okupacji, obozach koncentracyjnych itd. a lalke lubie za wokulskiego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.