Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2226 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-07-21, 18:10
moją ulubioną jest zdecydowanie 'Mechaniczna pomarańcza' Anthony’ego Burgessa
(film Kubricka nakręcony na jej podstawie także nalezy do moich faworytów)
"Wilk stepowy" Hesse
trudna, głęboka, piękna, prosta, złożona, dla mnie wzruszająca
o człowieku. po prostu. a raczej O Mnie samej.....
inne książki mi bliskie:
"tam gdzie spadają anioły" dorota terakowska
"zamek" franz kafka
"pachnidło" patrick suskind
"to!" stephen king
"władca pierścieni" j.r.r. tolkien
"zbrodnia i kara" fiodor dostojewski
Ostatnio zmieniony przez Isis 2007-08-28, 23:42, w całości zmieniany 2 razy
ja niestety nie jestem wierna jednej książce,
po przeczytaniu każdej kolejnej dobrej pozycji, mianuję ją ulubiona książką,
tak tez się stało w przypadku "Kapłana" autorstwa Krzysztofa Kotowskiego, którą ostatnio przeczytałam.
Jest to powieść z pogranicza sensacji, kryminału i thrillera. Napisana świetnym językiem, co warte zaznaczenia z humorem i inteligencją. Popisowe kreacje postaci pierwszo- i drugoplanowych. Wciągający kontekst historyczny i psychologiczny. Nic, tylko przeczytać!
"Mistrz i Małgorzata" Bułhakowa.
Po prostu genialna , co tu więcej mówić. Fakt trudna, ale po przeczytaniu wystarczy sięgnąć po DOBRE (nie z grega) opracowanie i dopiero wtedy zauważa się jej fenomen.
Ostatnio zmieniony przez Kokosowa 2008-06-29, 15:42, w całości zmieniany 1 raz
Kocham czytać książki i przeczytałam ich już bardzo wiele nie mogę powiedzieć która jest ulubioną często wracam do przygód Harrego Pottara . Ponieważ mam te książki w domu .A są bardzo fajne
_________________ Łzy nie są oznaką naszej słabości, lecz dowodem na to, że nasze serce nie wyschło i nie stało sie pustynią."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.