Moją ulubioną książką jest "Achaja" autorstwa Andrzeja Ziemiańsiego. Polecam wszystkim, którzy lubią fantastyke i przygodowe ^^ Chociaż zdaniem mojej rodzicielki jest troszkę za wulgarna...
_________________ ...::: LET IT DIE :::.... Three Days Grace
Wysłany: 2007-04-20, 22:18
Antoine de Saint Exupéry » Mały Książę
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
"Łuk triumfalny" -Remarque, znacie to może?
"Inny świat"
Mistrz i Małgorzata
Rok 1984
świetne są moim zdaniem
Lubię bardzo wiele książek, aż trudno się zdecydować
_________________ "Ze wszystkich smutnych słów słowa <a mogło być>, są najsmutniejsze"
Flow, zgadzam się z Tobą co do książek Thomasa Harrisa o Hannibalu Lecterze. Naprawdę są one inteligentnie napisane, a postać Lectera, choć przerażająca, przykuwa uwagę i fascynuje swoim intelektem... (przynajmniej mnie)
_________________ "Ze wszystkich smutnych słów słowa <a mogło być>, są najsmutniejsze"
"Być jak płynąca rzeka" oraz "Czarownica z Portobello" (mimo iż jeszcze nie skończyłam xD) Paulo Coelho,
"Córka czarownic" Dorota Terakowska,
"Cień wiatru" Carlos Ruiz Zafon,
"Saga o ludziach Lodu" Margit Sandemo,
chyba nie muszę dodawać, że książki Sapkowskiego xD
z dzieciństwa to:
"Mała księżniczka" Frances Hogdson Burnett,
"O czym szumią wierzby" Kenneth Grahame.
chyba nie muszę dodawać, że książki Sapkowskiego xD
jak np. "Wiedźmin"?
przestan sie smiac z tych biednych ludzi, przeczytali, są fanami, widzieli pewnie film na tvp2, maja wiedzminski medalion w szafie i koffaja Geralta za jego kocie ruchy i predkosc mordowania ludzi. Sa tez ludzie tacy, jak np. Ty ktorzy te ksiazki zrozumieli.
btw - Sapkowski wzial sie za pisanie, ostatnio opublikowal jakies krotkie opowiadanie. Sapkowski Zone donosi, ze 'Opowiadaniem "Spanienkreuz" twórca cyklu wiedźmińskiego i trylogii husyckiej powraca do krótkich form literackich.'
yeah.
^____________^
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
przestan sie smiac z tych biednych ludzi, przeczytali, są fanami,
proszę o wybaczenie.
Mordred napisał/a:
btw - Sapkowski wzial sie za pisanie, ostatnio opublikowal jakies krotkie opowiadanie. Sapkowski Zone donosi, ze 'Opowiadaniem "Spanienkreuz" twórca cyklu wiedźmińskiego i trylogii husyckiej powraca do krótkich form literackich.'
oo, może będzie coś więcej niżli opowiadania. O tym nie wiedziałam <lincz>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.