moja wersja urozmaicona jest w obrazki, jakos lepiej przemawia do mnie
chyba tylko to do Ciebie przemawia i NIC innego
Co do Kamasutry,to nie jestem przeciwna,choc wg mnie nie jest zbyt pasjonujaca lektura i napewno nie zaliczylabym jej do moich ulubionych ksiazek..
Ja najbardziej lubie "Zwierzenia Georgii Nicolson"
przeczytalam tez "Pamietnik jedynaczki" bo mowili w gazetach ze to jest takie swietne ale jest jak dla mnie nudne!! =/
Za to Georgia jest super!!
[ Dodano: 2006-07-11, 00:13 ]
Chyba mam w domu "Pamietnik narkomanki" i chyba przeczytam bo podobno super. Ktos kto czytal moze mi powiedziec czy naprawde jest swietne??
_________________ Someone once said: 'It’s the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me… I just wanna live a life I’m gonna remember. Even if I don’t write it down.
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2006-07-23, 18:15
Rafał Ziemkiewicz "Ciało obce"
"Jak to możliwe, że kochasz kobietę i jesteś dla mniej gotów na wszystko, a piętnaście lat później zostaje z tego tylko fizyczny wstręt, nienawiść i góra wzajemnych pretensji? Na to pytanie jest odpowiedź, ale jej udzielenie wymaga właśnie piętnastu lat. Komu innemu może by to zajęło mniej, ale ja nigdy nie umiałem nawet samym sobą postawić sprawy jasno. Jeśli sytuacja robi się napięta, to lepiej rozładować ją żartem, komplementem, zmienić temat. Nie myślimy na razie o problemach, byle nie dziś. Jutro. Kiedyś. Może coś się samo z siebie naprawi. Przez wszystkie lata nie podjąłem żadnej decyzji. Wszystkie podjęły się same, ja tylko dostosowywałem się do sytuacji i póki to było możliwe, robiłem, co mogłem, żeby się nie wydało. A było możliwe bardzo długo."
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Pan Coelho ma tendencje do pisania o rzeczach oczywistych
To prawda, ale w bardzo oryginalny i rzadko spotykany sposób.
I lubie HP bardzo bardzo, PK głownie 6 i 7 część:) Oprócz tego pojedyncze takie, Saga o Ludziach Lodu, Anioły i Demony, bardzo polecam... no w gruncie rzeczy czytam książki, które mnie wciągną na początku i one mi się podobają...
Ciężko wybrać jedną, jedyną, tę najlepszą. Bardzo lubię 'Zieloną milę' i 'Skazanych na Shawshank' Kinga, 'Ptaśka' Whartona, 'Dziewczynkę w czerwonym płaszczyku' Romy Ligockiej, opowiadania Rolanda Topora i jego 'Chimerycznego lokatora', 'My, dzieci z dworca ZOO', 'Buszującego w zbożu' Salingera, 'Folwark zwierzęcy' Orwella... O, jeszcze 'Kamienie na szaniec' Kamińskiego.
Kiedyś lubiłam też książki Coelha. Stawiałam je ponad wszystko i co? Minęło. Tak samo z siebie. Wyrosłam? Podobno z Whartona też się wyrasta. Na razie jestem jednak pod wielkim wrażeniem 'Ptaśka', zobaczymy jak długo...
_________________ Wiesz, lubię wieczory,
Lubię się schować na jakiś czas
I jakoś tak, nienaturalnie
Trochę przesadnie, pobyć sam...
mnóstwo !!!! kocham książki
te które teraz przychodza mi do głowy:
na pewno - Saga o ludziach Lodu - tak to było dopiero coś, chciałabym mieć taki talent jak pani Sandemo;
książki Coelha - niezłe, najlepsza -"Weronika postanawia umrzeć"- niezła jazda;
fantasy - "Siewca wiatru" - przede wszytskim kocham wszystko co dotyczy naszych latających przyjaciół ;
"Samotnośc w sieci" - owszem, owszem, chciałabym takiej miłości ;
"Uczta o północy"-moje fobie;
"Skok Saphony"-mitologia tez jest fajna;
"Mały książę" - a to moja biblia ...
... i wiele wiele innych.
P.S. To super że tak wiele osób na tym forum podziela moje zainteresowania, czuje że znajde tutaj pokrewne dusze hehe .
Nigdy specjalnie nie czytałam, wolę bardziej czynnie spędać czas, choć od jakiegoś czasu lubie coś przeczytać. Póki co czytam głównie książki Paulo Coelho Cudowne
_________________ "- Moje serce obawia się cierpień - powiedział młodzieniec do Alchemika
pewnej nocy, gdy oglądali bezksiężycowe niebo. - Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żadne serce nie cierpiało nigdy, gdy sięgało po swoje marzenia [...] "
Ostatnio zmieniony przez Exultation 2006-09-04, 03:50, w całości zmieniany 1 raz
Moni
Wysłany: 2006-09-02, 13:59
pelno by tego bylo...ehhh...az mi sie nie chce wypisywac...napisze tylko kilka- "Hera moja miłośc", "My dzieci z dworca ZOO", "Seks i inne przykrości", "Pamiętnik narkomanki", "Odlot na samo dno", "Paw krolowej"...no i wiele wiele innych
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2006-11-22, 15:35
Cytat:
''Samotnośc w sieci''
Niezle, ale zbyt typowe.
"Spoznieni kochakowie". Niezle... poczatek moze nie za bardzo ale pikenteryjka jest.
Wogole Wharton ma niezle ksiazk... "stado", "ptasiek" i "All" sa chyba jego najlepszymi.
Hmm, ulubionych książek trochę mam, jako że dużo czytam ...
- "Samotność w Sieci" - mogę ją czytać wciąż i wciąż bez końca
- "Mały Książę" - jak wyżej
- "Nostalgia anioła" - do przeczytania skłonił mnie tytuł, bo uwielbiam anioły, i spodobało mi się bardzo
- "Melissa P. Sto pociągnięć szczotką przed snem" - trochę obrzydliwe, ale... mi się podoba xD
- "Zaślubiny patyków" - Jonathan Carroll pisze tak, że jak raz usiądę, nie jestem w stanie się od danej książki oderwać; jak dotąd "Zaślubiny patyków" chyba najbardziej mi się podobały
- "Błękitny Zamek" - bo lubię takie historie
- "Jedenaście minut" - piękne
- "Weronika postanawia umrzeć" - Coelho ogólnie fajnie pisze, ale te dwie jego książki najbardziej lubię
- "Ono" - twórczość Terakowskiej strasznie mnie wzrusza
- "Tam, gdzie spadają anioły" - jak wyżej, no i te anioły...
Oj, długo by to wszystko wymieniać xD. Ostatnio przeczytałam "Lolitę" Nabokova i... sama nie wiem, co sądzić. Z jednej strony okropnie trąci pedofilią, a z drugiej... eh.
*faris
Wysłany: 2006-11-26, 15:00
Jejku jak można w ogóle zadać takie pytanie ?? PRzecież dla tych którzy czytają ciągle i dużo to bardzo trudne! Np. dla mnie
Postaram się wymienić mało tych książek, ale i tak ze 100 by ich było...
-Tam, gdzie spadają anioły - Terakowska
-Alibrandi szuka siebie - Marchetta
-Weronika postanawia umrzeć - Coelho
-Wielki Gatsby - Fitzgerald
-Duma i uprzedzenie - Austen
-Mistrz i Małgorzata - Bułhakow
-Nad Niemnem - Orzeszkowa
-cała seria Szklarskiego o Tomku
-Cyfrowa twierdza - Brown
-Niewinny - Coben
-Nie mów nikomu - Coben
-Sto lat samotności - García Márquez Gabriel
i wieleee wielee innych
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.