kilka(naście) razy, co jakiś czas po prostu, ot tak, bądź jak mi sie cos przypomni. Moze i deela ma racje, ale czytanie takich truizmów jest w stanie podnieść na duchu i/lub/bądź/tudzież pomóc.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2006-12-31, 15:40
To jest książka, która dorasta razem z nami na początku to niewinna bajka dla dzieci, potem historia z jakimś przesłaniem a na końcu okazjue się, że to coś w rodzajów pamiętników autora, gdzie róża to jego żona, lis piękna hiszpańska kochanka (nie pamiętam imienia, wybaczcie), a mały książę to on sam. Pełno tam symboli.
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Jako dzieciak.Puźniej jako nastolatek.Jeszcze fragmętami co jakiś czas.Od lat już nie.Tak jak ktoś napisał trzeba nią trafić w odpowiedni wiek.Baranek wszedł mi za pierwszym razem i do tej pory jest razem ze mną.
_________________ "Za błędy pozorów normalności wracam do domu obłędu"
Raz i nawet do końca nie dobrnęłam. Nie szło. Choć sie zmuszałam. Po prostu nie szło!
Ale chyab jeszcze raz ja wypożyczę i przeczytam skoro mówicie,że taka fajna.
Bo czasami trzeba do ksiazki dojrzeć. Wiem to na własnym przykładzie Jeżycjady :D
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
Wysłany: 2008-01-05, 16:51
Czytałam kilka razy i za każdym razem coś innego mnie fascynowało.
Mały Książe to świetna książka. Czasem, jak się spojrzy na kicz jaki nam teraz wciskają, nazywając arcydziełami, a porówna się to z Małym Księciem.. To żal.
_________________ Obłęd spędzonych dni.
Schowana w kącie twojej szafy, czekam na cud.
Dwa razy czytałam, za każdym razem dlatego, ze byla lekturą. W podstawówce mnie nudziła, w gimnazjum ja lepiej zrozumiałam i uwazam, ze calkiem fajna ksiazka.
Wiek: 19 Dołączyła: 26 Maj 2008 Posty: 109 Skąd: z piekła rodem
Wysłany: 2008-05-29, 13:32
Czytałam ją 2 razy. Pierwszy raz w podstawówce. Za mała byłam, żeby zrozumieć sens tej książki. Drugi raz w liceum i urzekła mi. Do tej pory często wracam do cytatów z "Małego Księcia" Bardzo mi się podoba ta książeczka zwłaszcza dlatego, że w piękny sposób przekazane są prawdy oczywiste tak jak np. "Dobrze widzi się tylko sercem, najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" Lubie też ten "Wszyscy dorośli byli kiedyś dziećmi, ale niewielu z nich pamięta o tym."
_________________ Oczy ma, jeśli trzeba, raz modre, raz szare,
czarne, wesołe, bez powodu pełne łez.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.