Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1495 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-03-06, 22:43
Mordred napisał/a:
o tym Gombrowiczu to gdzieś jednak czytałem
możliwe, wiem nawet gdzie i wiem nawet że jeśli to ja pisałam to tylko powtarzając słowa innej osoby.
pleplepleblablabla
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Jeden z moich ulubionych poetów. Podoba mi się jak zgrabnie z tematyki stricte miłosnej potrafi przejść do śmierci, w stylu godnym zachwytu. Lubię dosadność, sama wystrzegam się owijania w bawełnę i tego też wymagam od pisarzy (choćby AS, czy właśnie Wojaczek), właśnie to mi się w nim podoba.
(Któraś z kolei) miłość życia mego.
Mój sąsiad był jego kolegą. Opowiadał mi jak pili sobie na Dworcu, a swoją drogą ciekawe jaka była jego ulubiona marka piwa, bo wiem, ze palił mocne, najlepiej bez filtra. Wojaczek pasuje mi na patrona emo, chyba już nim jest. Polecam ksiązkę B. Kierca o twórczości tego pana.
Lubie go poczytać, chociaż momentami drażnią mnie te prowokacje, czasem są przesadzone, odpychające.
Jeśli już mowa, o poetach wyklętych, zdecydowanie bardziej wolę Stachurę.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1495 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-04-13, 21:19
psztyk napisał/a:
Wojaczek pasuje mi na patrona emo, chyba już nim jest.
to jest po prostu śmieszne, żeby nawet dobrego, znanego poetę podciągać pod te durne emo. Weźcie się puknijcie co po niektórzy, niedługo już nawet Kochanowski otrzyma takie przezwisko za swoje Treny.
Żenujące.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
to jest po prostu śmieszne, żeby nawet dobrego, znanego poetę podciągać pod te durne emo.
Na początku to emo nie było złe. Kiedy nie było jeszcze tych ubrań i tych 12-latków. A teraz to trzeba przeczekać i nie zwracać uwagi. Samo założenie emo nie jest złe. Przekazywanie poprzez muzykę dużej ilości emocji.
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.