Nie będę oryginalna - "Pan Tadeusz", "Potop", "Krzyżacy", "Jądro ciemności"... Gimnazjalne lektury były nudne jak diabli - np. "Syzyfowe prace" (!) - co za idiota z tego Marcina... Hm... ogólnie książki o tematyce wojennej mnie ciekawiły, choć i przerażały, ale "Inny świat" Grudzińskiego męczyłam tak długo, że w końcu nie przeczytałam. Strasznie się wlecze ta książka, ciekawa jest tylko momentami. Mało jest ciekawych lektur szkolnych.
A tak spoza lektur to "Dentro" i nic innego sobie nie przypominam.
_________________ Przyspieszyć na MlecznejDrodze, spojrzećz góry,zatęsknić...
Przypuszczam, że "Chłopi". Męczyłem to, męczyłem i nic nie wyniosłem. Poza tym książki Sienkiewicza, "Ludzie bezdomni", no większość tych wielkich polskich powieści, którymi nas w liceum raczą. Wyjątkiem jest "Lalka".
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Wysłany: 2008-04-13, 14:10
pamiętam tą jedyną lekturę, której nigdy nie przeczytałam do końca: "W pustyni i w puszczy".... ;/;/;/ a poza tym wszystkie inne lektury, które mam teraz nawet okaa.
_________________ Bo zapewne zżarła by nas ta europeizacja gdyby nie Papa Rydzyk i jego
radiostacja!
Nie jest dobrze, ale nic to Radio Maryja uratuje polski hip-hop!
[Łona]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.