Wysłany: 2006-07-02, 15:23 Lubicie historie o wampirach
Jesli lubicie historie o Wampirach to przeczytajcie tego bloga <najpierw przeczytajcie potem komentujcie> http://wampirzyca-i-pogromczyni.blog.onet.pl/ Na samym dole jest takie male okienko ktorym mozecie przeskoczyc na poczatek histori.
Ostatnio zmieniony przez Artuuro23 2006-07-02, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
Queerw takim razie mamy coś wspólnego...choć ja nie tyle co lubię, mnie to fascynuje
Ale wracając do historii o wampirach, owszem lubię ale tylko te dobrze i oryginalne napisane. Historię typu "był sobie wampir, zabił człowieka, a następnie jego unicestwiła dobra pogromczyni" napawają mnie wstrętem i współczuciem dla autora...
_________________ Gdy zdusze dybucze obdziera ze skóry
Nie dla niego usta twe , lecz wilcze pazury.
Kiedy zdusze dybucze ciało jego włóczy.
Nie dla niego usta Twe, ale dzioby krucze.
Wysłany: 2006-10-19, 21:54
wampiry sa najlepsze; Jestem maniaczka gier fabularnych a zwlaszcza jednej takiej- "Wampir.Maskarada", Poza tym nie wiem czy ktos z was czytal ksiazki "ksiezniczka" i "kuzynki" autorstwa Pilipiuka
Dziady cz III to historia o wampirach?? kurcze to mi dali nie te ksiażke w bibliotece
historie o wampirach są fajne ale tylko niektórzy autorzy Anne Rice Graham Masterton wielu autorów hałturzy i pisze wciaż to samo co zostało juz napisane
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Dziady cz III to historia o wampirach?? kurcze to mi dali nie te ksiażke w bibliotece
Bez komentarza...
Cytat:
Nie tylko w postaci stereotypu wampira, ale również np. wampir emocjonalny (Wampir - Reymonta) itp.
Albo czytaj uważniej moje posty albo lektury... zaznaczyłem wyraźniej, że mój spis nie tyczy jedynie książek w których ukazany jest wampir tak jak każdy sobie wyobraża (czy tam większość). Dla mnie to jest dużo szersza tematyka.
Cytat:
KONRAD (śpiewa)
Pieśń ma była już w grobie, już chłodna, -
Krew poczuła - spod ziemi wygląda -
I jak upiór powstaje krwi głodna:
I krwi żąda, krwi żąda, krwi żąda.
Tak! zemsta, zemsta, zemsta na wroga,
Z Bogiem i choćby mimo Boga!
(chór powtarza) I Pieśń mówi: ja pójdę wieczorem,
Naprzód braci rodaków gryźć muszę,
Komu tylko zapuszczę kły w duszę,
Ten jak ja musi zostać upiorem.
Tak? zemsta, zemsta, etc. etc.
Potem pójdziem, krew wroga wypijem,
Ciało jego rozrąbiem toporem:
Ręce, nogi goździami przybijem,
By nie powstał i nie był upiorem.
Z duszą jego do piekła iść musim,
Wszyscy razem na duszy usiędziem,
Póki z niej nieśmiertelność wydusim,
Póki ona czuć będzie, gryźć będziem.
Tak! zemsta, zemsta,etc. etc.
Jeszcze jakieś zastrzeżenia?
Ostatnio zmieniony przez Shagg 2008-06-11, 14:03, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.