Strasznie dawno nie czytałam książek o tematyce przygodowej i strasznie mi się podobała. Taka lekka, momentami zabawna powieść, właśnie dobra na wakacyjne dni.
Opowiada o korsarzach XVII wieku i ich przygodach na Morzy Karaibskim.
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
"Osiem Cztery" Mirosława Nahacza - podoba mi się.
"Marzyciele" Gilberta Adaira - świetna, po przeczytaniu szukam filmu, który został nakręcony na podstwaie książki, mam nadzieje ze bedzie tak samo dobry.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
"Worek kości" S.Kinga
Przez dłuższy czas nie mogłam przez to przebrnąć, książka leżała na półce, aż w końcu tak mnie wciągnęła,że przeczytałam przez dwa dni. Tak jak reszta książek Kinga, bardzo dobra.
_________________ Gdyby pomidory miały być melonami, by wyglądały bardzo głupio. Nie rozumiem więc, czemu jedni udają innych.
Nicola Stansbury - Gdzie cię szukać mamo?
Książka dla mnie genialna, pełna sprzeczność, humor, relacji rodzic-dziecko. Matka toksyczna a razem czuła i dobra, która odciska piękno na córkach. Polecam jeśli ktoś lubi wstrząsającej z nutką wzruszającej historii książkę.
_________________ "Chroń to, co masz, gdy trzeba walcz i kochaj jak najmocniej"
Wysłany: 2008-07-31, 23:31
"Wysadziec Rosje" jeśli kogoś interesuje polityka to polecam. Książka pokazuje mechanizmy sprawowania władzy w Rosji, dosadnie ukazuje do czego jest zdolny człowiek aby przejąc i utrzymac władze
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
"Bądź jaki bądź" czyli historia Nirvany Łatwa i bardzo osobista Biografia tego zespołu i każdego członka z osobna.Pisana tak jakby dla niezbyt rozgarnietych fanów,ale mi sie podoba (jestem nierozgarnięty ? ). Może dosadnie zobaczyć jak funkcjonuje cały ten komercyjny show-biznes i poznać choć troche ciekawy charakter Cobaina
_________________ "Jestem śląskie dziecko, i Ślązakiem zginę
Kocham śląską ziemię, i śląską krainę"
J. Ligoń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.