Taaa mnie tylko ciekawi jak wytlumacza jak bedzie wygladal Harry w siodmej czesci filmu...jesli bedzie gral go Radcliffe to bedzie sie musial grubo tlumaczyc czego sie tak poteznie zestarzal przez te kilka lat Hogwartu xD
przeciez kreca kazda czesc co rok, o co Ci kaman?
Cytat:
Wypowiedz Marilyn Manson'a: "Jesli dzieci zaczynaja uprawiac magie i skakac na miotlach z okien po przeczytaniu j=tej ksiazki to cos jest nie tak"... xD Nie zgadzam sie z tym matolem ale to jako ciekawostka...
to tez glupie. ta ksiazka to fenomen, ktory przyciagnal ludzi do ksiazek w ogole.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1486 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-01-05, 23:52
Mordred napisał/a:
przeciez kreca kazda czesc co rok, o co Ci kaman?
teraz kręcą 6, a ma 18 xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-01-06, 00:00
Mordred napisał/a:
yy no to co? charakteryzacja, te sprawy... -.-'
no to co z tego wtedy że co rok? bo z Twojej wypowiedzi wynikało, że kręcą tak jak leci wiek aktora (czyli powinni już skończyć w sumie)
Harry Potter i Kamień Filozoficzny(2001)
Harry Potter i Komnata Tajemnic(2002)
Harry Potter i więzień Azkabanu(2004)
Harry Potter i Czara Ognia(2005)
Harry Potter i Zakon Feniksa(2007)
Do nakrecenia jeszcze 3 czesci jesli beda je krecic w takim tempie Harry okaze sie podstarzalym lysiejacym facecikiem.
Mordred napisał/a:
ta ksiazka to fenomen
Ksiazka jest swietna ale fenomenem to byl "Władca Pierscieni" Harry jest mimo swojej wartosci ktorej nie przecze produktem wtornym.
_________________ ''.....I ZESŁAŁ ICH BÓG NA ZIEMIĘ BY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE....."
z mojej wypowiedzi mialo wynikac, ze robia to w niemal rownych odstepach czasowych, wiec aktor bedzie regularnie starszy co rok, bedzie sprawial wrazenie odpowiednio sie starzejacego z części na część.
[ Dodano: 2008-01-06, 00:07 ]
moonlight napisał/a:
Ksiazka jest swietna ale fenomenem to byl "Władca Pierscieni"
Wladca Pierscieni był fenomenem na calkiem inną skalę. Fenomen to nie tylko cos wspanialego, Potter byl swego rodzaju czynnikiem, ktory pokazal przede wszystkim mlodym ludziom, ze ksiazki moga byc ciekawe, ze to nie musza byc tylko lektury, nudne w wiekszosci z racji tego, ze obowiazkowe.
Uwazam ze jednak starzeje sie zbyt szybko. W koncu nie mowimy o facecie po 30tce tylko jakby nie bylo nastolatku a w tym wieku roznica kilku lat ma znaczenie, a przeciez Radcliffe bedzie o kilka lat starszy od Pottera.
Mordred napisał/a:
charakteryzacja, te sprawy...
Charakteryzacja nigdy nie zastapi naturalnej hmm mlodosci xD.
Mordred napisał/a:
Potter byl swego rodzaju czynnikiem, ktory pokazal przede wszystkim mlodym ludziom, ze ksiazki moga byc ciekawe, ze to nie musza byc tylko lektury, nudne w wiekszosci z racji tego, ze obowiazkowe.
Generalnie sie z toba zgadzam, na pewno bylo bardzo wiele tego rodzaju sytuacji, sam przeczytalem prawie wszystkie czesci wiec nie obnizam w zadnym stopniu wartosci ksiazki...poza tym kiedys probowalem jedna napisac i pozniej wstydzilem tego co wyszlo...xP...wiec stworzenie takiego dziela jak HP nie jest byle czym...chodzi mi o to ze w skali od 1-10 oceniam HP na 9 a Władce... co najmniej na 11.
PS:Nasz polonista w gimnazjum wymyslil zeby Potter byl lektura obowiazkowa xP
Mordred napisał/a:
Fenomen to nie tylko cos wspanialego
Czyli zgadzasz sie ze WP jest czyms wspanialym?
_________________ ''.....I ZESŁAŁ ICH BÓG NA ZIEMIĘ BY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE....."
Ostatnio zmieniony przez moonlight 2008-01-06, 11:06, w całości zmieniany 3 razy
Uwazam ze jednak starzeje sie zbyt szybko. W koncu nie mowimy o facecie po 30tce tylko jakby nie bylo nastolatku a w tym wieku roznica kilku lat ma znaczenie, a przeciez Radcliffe bedzie o kilka lat starszy od Pottera.
skoro teraz ma 18, to za 2-3 lata nie wierze, zeby nie dalo sie z niego siedemnastolatka zrobic, nie przesadzajmy. takiego Johnego Deppa i dzis moznaby siedemnastolatkiem zrobic. ;-]
Może nie jest szpetna ale miss to ona też nie jest ;]
No cóż...Moim zdaniem pierwsze części były lepsze... Przeczytałam wszystkie i śmiem twierdzić że w ostatnich częściach było o wiele gorzej niż niż w 2-3 pierwszych. Tak samo z filmem... Z każdą częścią coraz mniej film mnie wciąga ; ]
Wysłany: 2008-01-09, 12:32
Cytat:
Z każdą częścią coraz mniej film mnie wciąga ; ]
bo te filmy to szmiry wszechczasów xD
Czarna_perła napisał/a:
Przeczytałam wszystkie i śmiem twierdzić że w ostatnich częściach było o wiele gorzej niż niż w 2-3 pierwszych.
pod jakim względem? warto zauważyć, że wszystko się pięknie w ostatnich częściach wyjasniało (stopniowo co prawda), wiele elementów nagle nabierało sensu ^.^
Shala nie narzekaj...HP jest jeszcze napisany dosc klarownie i jasno...wyobraz sobie ksiazke na podstawie "LOST(Zagubieni)"...Juz nie bede sie odwolywal do niesmiertelnej "Mody Na Sukces odcinek 3758"...
Ostatnio zmieniony przez moonlight 2008-01-10, 00:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-01-10, 14:44
moonlight napisał/a:
Shala nie narzekaj
ależ ja nie narzekam xD to właśnie fajne, jak w ostatniej części wszystkie niewyjaśnione wątki się układają w idealną całość.
moonlight napisał/a:
.wyobraz sobie ksiazke na podstawie "LOST(Zagubieni)"
o a to by było ciekawe. Tylko ktoś musiałby to napisać z głową, żeby nie spartolić.
I na przyszłość, mój nick z małej litery proszę ; >
Źle sformułowałam... Pierwsze części czytało mi się lekko i chętnie ... W dalszych czasem omijałam niektóre fragmenty, lub czytałam je z wielką niechęcią. Pod niektórymi względami jednak dalsze części też są świetne, bo jak sama powiedziałaś wyjaśnia się wiele spraw... Może to dlatego, że z wiekiem zmieniły się moje gusta ; )
Ja czytałam i szczerze to czytam nadal:p każdą część już po pare/parenaście razy czekam na 7-ostatnia czesc z wielkim zniecierpliwieniem ale z drugiej strony nie chce być już ZA przeczytaniem tej książki. Szkoda że J.K Rowling zakończy już na niej serie.
Wysłany: 2008-01-19, 13:59
unobtainable napisał/a:
Szkoda że J.K Rowling zakończy już na niej serie
bardzo dobrze właśnie. Nie powstanie z tego jakiś idiotyczny tasiemiec.
Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2262 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-05-21, 09:27
shala napisał/a:
bardzo dobrze właśnie. Nie powstanie z tego jakiś idiotyczny tasiemiec.
z jednej strony tak, z drugiej - czuję niedosyt. poczytałabym dalsze losy Harrego i jego rodzinki. Szkoda mi było rozstawać się z tą postacią, może autorka kiedyś powróci do jego wątku, po cichutku na to liczę :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.