Wysłany: 2007-04-28, 16:42
mugolka26 napisał/a:
Snape
Co Ty. OKaze sie ze Snape jest dobry i ze taki byl plan z tym morderstwem. A konca sagi tez sie nie ma co bac. Ginny bedzie z harym w ciazy a Harry zginie w walce z Voldemortem, a potem zabije tez ginny ale dziecko sie da uratowac i od nowa ^^
przeczytałam wszystkie części i muszę przyznać że mi się podobało! po pierwsze: Harry Potter jest wciągający i należy do książek które szybko się czyta, a po drugie: jak zwykle muszę czytać pasjonujące książki typu "Eksperymentalna analiza liczebności i rozmieszczenia" to taka lekka lektura pisana językiem dla dzieci to jest po prostu bomba
Ja zaczęłam ale skończyłam jeszcze szybciej. Nie podobała mi się ta książka wcale,ale wiem że ma wielu fanów, którzy coś w niej widzą. Mnie niestety od niej odrzuca
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Wysłany: 2007-07-10, 23:26
Hermiona pewnie zrobi jakis bohaterski czyn, cos w imie milosci do Rona :rotfl:Albo Lordziu ja zabije, albo przeciagnei ja na swoja strone czarem i tamci ja beda musili zabic rewelka
ale tego nie zrobią, bo Harry nie będzie w stanie zabić przyjaciółki, więc z kolei Ron w imię miłości do Hermiony, zrobi coś, żeby to nie ona musiała umierać tylko on oł jea
Wysłany: 2007-07-10, 23:42
Juz sobie wyobrazam ta ostatnia klotnie
"ron ne rob tego!!
Hermiono musze, to jedyna szansa!!
Nieblagam!! NIe jestem tego warta
ooooh jestes!!
Ron, choc raz sie nie klocmy
KOchaaaaaaam aaaaaaaaaaaaa
Voldemort zasmial sie i wmowil smiertelne zaklecie. Hermioa opadla jak kloda na ziemie i nie pwoeidziala juz nic
nieeeeeeee-krzyknal Ron rzucajac sie wakcie desperacji na voldemorta
Nieee-krzykna harry i pobiegl ratowac przyjaciel"
... Voldemort powalił Rona zaklęciem obezwładniającym, Harry ze łzami w oczach popatrzył na przyjaciół i w akcie desperacji wypowiedział zaklęcie, którym chcąc zabić Sami-Wiecie-Kogo zabił siebie, ponieważ wyssało z niego całą życiową energię.
I tym sposobem umierają wszyscu główni bohaterowie książki.
A Hogwart zamknięto, ku rozpaczy wszystkich uczniów, a ku uciesze Ministerstwa Magii/ Czarodziejów (jak to się nazywało? xD).
Wszyscy żyli długo i szczęśliwie.
też czytałam Harrego(jako jedyna w domu) i (nie będę oryginalna)rówież baardzo mi się spodobał..
chociaż jak się zabierałam(mniej więcej w 4kl.podst)to pierwsza część słabo mi się spodobała,jakoś chwyciłam za drugą i po tym mnie wciągnęło..
ostatecznie wszystkie(prócz 5,6 częsci)przeczytałam po parę razy.
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
Czytałam tylko pierwszą część i było to już dawno, żeby sie tylko zorientować o co chodzi a to akurat był okres, jak mój kuzyn się rozkochał w tej serii, zatem udało mi się jakoś pożyczyć jedno jego 'cudeńko'. Podobało mi się ale nie zachwycałam się nad tym, czytywałam ciekawsze rzeczy Film też oglądałam, ale tylko pierwszą część i jeszcze którąś tam, ale była 'taka-se'. Generalnie - nie wciągnęło mnie
kotek_:)
Wysłany: 2007-08-24, 19:00
z poczatku mnie do tego nie ciagnelo ale jak juz przeczytalam pierwsza czesc to po tygodniu już trzecią konczylam xD
jedna z lepszych książek
odp. pierwsza
_________________ Żyj tak, aby po Twojej śmierci ludzie się nudzili...
Delois
Wysłany: 2007-09-17, 16:15
szczerz mówiąc ja nie czytałam oryginału, ale moja siostra przeczytała pierwsze sześć, siódmej nie chce jej sę czytać bo i tak wiadomo co siestanie, ale za to obie czytamy ff-y których jest całe multum w sieci ( i wciąż powstają nowe!!! ) niektóre są dużo lepsze niż orginał.
Zainteresowanych ff-ami proszę o kontakt na pw
Wysłany: 2008-01-05, 16:48
Z początku całkiem dobre książki. Co prawda, banalne, ale się można było wciągnąć.
Teraz... Autorka chyba pisze na ilość, nie jakość. Pisze i pisze, gorsze to niż Moda na Sukces. Kolejny Harry jest tak rozreklamowany, że ludzie nie mają szansy zobaczyć, jaki to kicz, bo wszędzie "och, wreszcie kolejna część.. fantastyczna.. o rany..".
Ble. x>
_________________ Obłęd spędzonych dni.
Schowana w kącie twojej szafy, czekam na cud.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1492 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-01-05, 18:34
Annó napisał/a:
Autorka chyba pisze na ilość, nie jakość.
od początku było wiadomo ile książek ma powstać.
Annó napisał/a:
Pisze i pisze, gorsze to niż Moda na Sukces
skończyła, wiesz?
Annó napisał/a:
Kolejny Harry jest tak rozreklamowany, że ludzie nie mają szansy zobaczyć, jaki to kicz, bo wszędzie "och, wreszcie kolejna część.. fantastyczna.. o rany..".
nie rozumiem tego zdania xD
każdy ma szansę się zorientować, jak sam odbierze tą książkę, tylko więszkość jest zbyt bucowata, by nie patrzeć na opinię innych i samemu wyrobić sobie zdanie.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Z początku całkiem dobre książki. Co prawda, banalne, ale się można było wciągnąć.
Teraz... Autorka chyba pisze na ilość, nie jakość. Pisze i pisze, gorsze to niż Moda na Sukces. Kolejny Harry jest tak rozreklamowany, że ludzie nie mają szansy zobaczyć, jaki to kicz, bo wszędzie "och, wreszcie kolejna część.. fantastyczna.. o rany..".
wlasnie tacy ludzie sa najgorsi - wydaje im sie, ze sie znaja, a nawet nie czytali.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Taaa mnie tylko ciekawi jak wytlumacza jak bedzie wygladal Harry w siodmej czesci filmu...jesli bedzie gral go Radcliffe to bedzie sie musial grubo tlumaczyc czego sie tak poteznie zestarzal przez te kilka lat Hogwartu xD
A w ostatniej czesci zginie Harry na 100% a wiecie dlaczego? Bo autorka bedzie chciala uniknac kontynuacji cyklu przez innych autorow...stworzyla barwnego bohatera i niby dlaczego inni maja trzepac na tym kase?
Wypowiedz Marilyn Manson'a: "Jesli dzieci zaczynaja uprawiac magie i skakac na miotlach z okien po przeczytaniu j=tej ksiazki to cos jest nie tak"... xD Nie zgadzam sie z tym matolem ale to jako ciekawostka...
Ksiazka mi sie bardzo podobala.Moja ulubiona postac:Snape:D
_________________ ''.....I ZESŁAŁ ICH BÓG NA ZIEMIĘ BY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE....."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.