Nie przepadam za fantastyką. Ale Niecni Dżentelmeni zrobili na mnie wrażenie. Właśnie jestem w trakcie drugiej części sagi czyli "Na szkarłatnych morzach".
Wysłany: 2008-05-17, 14:44
gluchy002 napisał/a:
TOLKIEN(WLADCA PIERSCIENI)
SAPKOWSKI(WIEDZMIN)
RULEZZ
Owszem Achaja świetna. Obecnie czytam.
Za Tolkieniem też nie przepadam. Jest przereklamowany.
Polecam tetralogie Gwiazda Wenus Gwiazda Lucyfer - Witolda Jabłońskiego.
Ziemiński- Achaja 3 tomy chyba najlepsza książka jaką czytałam.
szajs jakich malo, meczylam sie z pierwszym tomem i nie zamierzam siegac po kolejne. Srednia fabula, sredni jezyk<co udaje sie sapkowskiemu niekoniecznie uda sie innemu autorowi- mowa o kolokwializmach etc>, denerwujacy bohaterowie.
Aktuanie slecze nad "nowicjuszka" trudi canavan, poki co jestem zachwycona , bo dorownuje pierwszej czesci, a myslalam, ze bedzie to kolejna naciagana trylogia. Ponadto z socjologicznego punktu widzenia musze prznacze autorka genialnie przedstawia schematy zachowan spolecznych. Z tej strony polecam jeszcze sadomasochistyczna "trylogie kusziela"< wizja alternatywnej europy, socjologia religii, tłumu etc etc>
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2008-05-17, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-06-05, 08:50
mnie Achaja też zmęczyła, to znaczy przeczytałam całość ale trzeci tom to już przemęczyłam, Achaji sobie nie zostawiłam, bo na pewno więcej po to nie sięgnę, teraz zamówiłam sobie 4 tomy Rapsodii bo chce ją dołączyć do mojej biblioteczki ulubionych tytułów, Rapsodia bardzo mi się podobała, i nie raz jeszcze przeczytam
http://merlin.pl/rapsodia...ies=&sort=tytul
uh uh uh wlasnie skoczylam czytac "tigane" Guy'a Gavriela Kay'a naprawde swietnei pisze. Chyle czola. Tak sie wkrecialam w czytanie ksiazek jego autorstwa,ze juz jestem przy drugiej "piesn do Arbonne" i sledze akcje jednym tchem. Polecam, polecam, polecam. <3
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
STEVEN ERICSON ,,Malazańska KSIEGA POLEGLYCH" -to jest niesamowite. Przy nim polega Tolkien, Paolini, a nawet Sapkowski i Ziemiański. Serio!!! Ale ostrzegam trzeba mieć nie źle w łepetynie inteligencji, żeby przeczytać. Ale jak się zacznie to już się na pewno skończy.
Polecam wszystkim!
Jeśli ktoś się brzydzi choćby ,,cholerą'' czy ,,seksem" to niech nie czyta. Ale to by była wielka strata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.