dasza174
Wiek: 19 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 50 Skąd: z zasiedmiogórogrodu
Wysłany: 2006-08-17, 13:51 czy płaczecie czytając książki
Płakałam raz czytając książkę.Nie mówię że należę do gatunku bab które są jak komandoski i prędzej cię opiep..ą jak rozkleją sie nad twoim losem,ale nie jestem też taka miękka. Nie płaczę nad losem przejechanej mrówki. Ta książka jednak mnie wzruszyła. Jej akcja obsadzona była w średniowiecznych czasach z tymże że istnieli tam magowie heroldów(trochę fantastyki jeszcze nikomu nie zaszkodziło).Opowiadała ona o losach chłopca który od początku czuł się odmienny, inny.Raniła go rodzina ,opóścili przyjaciele w końcu udaje mu się odkryć dlaczego.Zdaje sobie sprawę że jest gejem a to sprawia że między nim a jego rodziną staje szklany mur obojętności.Chłopiec chcąc uniknąć cierpień buduje wokół siebie barierę chłodu i obojętności, która sprawia że zamyka się w sobie .Z opresji ratuje go kolega, który pomaga mu ponać czym jest przyjażń , zaufanie, miłość.Czytając tę książkę można przenieść się w inny świat,który też jest tknięty ręką zła i codziennie odbywa się walka między dobrem a złem. Tam jednak obie strony mają równe szanse i poświęcenie dla dobra innych ludzi nie jest słowem, które wyszło z użycia.
ja właśnie dziś skończyłam czytać książkę i się popłakałam, skończyła się dobrze a ja czuję że u mnie nie jest dobrze
_________________ Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić. Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.
Zdarzyło mi się w podstawówce przy czytaniu "O psie, który jeździł koleją" i "Chłopcy z placu broni"
_________________ "Imagine there's no Heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky …
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.