Wiek: 20 Dołączyła: 03 Lip 2006 Posty: 52 Skąd: z drugiego końca
Wysłany: 2006-08-19, 16:51
Tak, czesto płaczę czytając książki. Ostatnio "Walk to remember" Sparksa.
Pierwszą był "Antek". Moment w którym spalili biedną Rozalkę w piecu był zbyt straszny jak dla czwaroklasistki. Ryczałam ze złości nad takim cholernym zacofaniem. Pamięta ktoś to?
Autor: Conklin Barbara
Tytuł oryginalny: P.s. I love you
Język oryginału: angielski
Kategoria: Literatura piękna
Gatunek: literatura dziecięca/młodzieżowa
Forma: powieść
_________________ Dziś...
moim największym marzeniem...
jest przeszłość...
Angel, ogladałam film " Walk to remember" polecam!!! Super był ale mimo to sie nie popłakałam. Przy książce żadnej też nie. Ogólnie to jestem mało wrażliwa i tyle.
_________________ Granicy serca nie przekroczysz bez paszportu wzajemności...
Angel, ogladałam film " Walk to remember" polecam!!! Super był ale mimo to sie nie popłakałam. Przy książce żadnej też nie. Ogólnie to jestem mało wrażliwa i tyle.
Jeeeja ten film jest CUDOWNY owyłam się na nim,że nie wiem:D A to jest film na podstawie książki Możecie podać tytuł i autora?? :*
_________________ "Zabierz mnie na drugą stronę...Zabierz mnie gdzie wszystko ma swój sens..."
Wysłany: 2006-08-22, 11:20
no wreszcie przypomnialem sobie ksiazke po jakiej poplynely mi lzy ... "Oskar i Pani Róża" napisal ją Eric-Emmanuel Schmitt polecam kazdemu kto nie czytal jeszcze a lubi dobra literature
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
ja też z reguły nie płacze przy czytaniu (troche to przeszkadza :p )...ale jest jedna, a właściwie dwie książki, które mnie delikatnie mówiąc wzruszyły "Nadzieja umiera ostatnia" Haliny Birenbaum (wspomnienia...z czasów wojny i pobytu w Oświęcimiu) oraz "Zielona mila" St. Kinga (był też film na podstawie ksiązki) Polecam te książki- szczegolnie ta 1 WARTO przeczytać !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.