o dokładnie, Jericho - warto zwrócić uwagę na oryginalny scenariusz (zagłada atomowa, postapokaliptyczność).
Oglądnąłem dzisiaj pierwsze dwa odcinki Painkiller Jane - z Kristanną Loken (z Terminatora III) w roli głównej - zapowiada się niezły serial sensacyjny.
Moim ulubionym serialem (teraz) jest "Szkoła złamanych serc" i " Zagubieni". Nie lubię tych tasiemców brazylijskich, argentyńskich, włoskich itp. ,bo wkurzają mnie tamci aktorzy, szczególnie kobiety, które wydzierają się i robią miny jak jakieś... ekhem... mutanty??
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
Mój ulubiony to "Nie z tego świata" podobała mi się także pierwsza seria "Tajemnic Smallville" To takie skrzywienie czytam i oglądam głównie horrory więc lubie i seriale w tym typie. Nie wspomiałam o "Z archiwum X" bo to klasyk i ten serial uwielbiam od zawsze i na zawsze.
_________________ Śmierć to dopiero początek nowej przygody.
o, pytanie do leyah - co sądzisz o zwrocie w fabule, tzn przerzuceniu się z retrospekcji na flashforwardy (jeśli oczywiście oglądałaś ostatni odcinek 3. serii )? Jak dla mnei rewelacja i porządne odświeżenie
Bardzo mi przykro, ale niestety nie oglądałam jeszcze 3 części . Ale mam już na oku kogoś kto posiada odcinki 3 serii. Także już niedługo (mam nadzieję) będę mogła się wypowiedzieC na ten temat.
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Odkryć tajemnicę słodką
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Odkryć tajemnicę słodką
co sądzisz o zwrocie w fabule, tzn przerzuceniu się z retrospekcji na flashforwardy (jeśli oczywiście oglądałaś ostatni odcinek 3. serii )? Jak dla mnei rewelacja i porządne odświeżenie
mnie nie pytales, ale sie wypowiem chocby po to, zeby Cie poprzec. Efekt niesamowity zwlaszcza, ze kazdy liczyl na powtorke z rozrywki i retrospekcje. Az sie chce, cholera, ogladac.
Swoja droga czytalem, ze poproszono Stephena Kinga o pomysl na koniec 3 serii, ktora mialaby konczyc Lostów w ogóle. Pomysl dosc ciekawy, pan King jak zwykle nie zawiodl (sami sobie poszukajcie, nie chce nic przekrecic, a na polskich fan-stronach jest na pewno). No ale jednak trzecia seria to nie koniec, powód dosc oczywisty - kasa, kasa, kasa. Ale nawet mi z tego powodu jakos nie jest przykro. ;-]
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Myślałam, że po trzeciej serii wszystko się skończy, ale jak widać nie. Jak kolega wyżej słusznie zauważył, wszystko za kasą, ja czekam na kolejną serię, bo fakt, faktem serial wciąga niesamowicie.
A jeśli chodzi o przerzucenie się z retrospekcji na flashforwardy, to pomysł mi się bardzo podoba, wiedzieli co zrobić, aby zaciekawić fanów.
Dokładnie przecież było wiadomo, że i tak ich uratują - i tutaj wg mnie twórcy ze słabości zrobili nowy atut. Zresztą pokazali tylko Kate i Jacka - co teżjest dobrym posunięciem, jako, że nie wiemy co z resztą - a w "through the looking glass" trup ściele się gęsto - wszystko jeszcze może się zdarzyć.
Swoją drogą - myślicie, że Mikhail jeszcze się pojawi? Skoro upłynniające mózg pole magnetyczne i strzał harpunem w serce to dla niego pesta, to co to dla niego również granat w twarz (może miał maskę z żelbetonu?)
Stephen King? Hoho skoro poproszono Mistrza, to i efekt musi być mistrzowski
oo ja uwielbia(prawie jak każda kobieta)oglądać seriale.
takie najciekawsze
"skazany na śmierć"wiadomo:D
jakiś czas temu leciała jeszcze "Grzesznica"też bardzo fajna
śmiałam się niesamowicie przy "Biały welon"
"Brzydula"też dosyć ciekawa..
A za bohaterem serialu "Tajemnice Smallvile" latam do tej pory:D
polskie seriale też niczego sobie;]
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
z drugiego sezonu obejrzałam na razie tylko 2 odcinki i muszę ze smutkiem powiedzieć,że nudniejsze były niż 1 seria...
Podobno w 3 Scofield trafi znowu do więzienia z jeszcze bardziej zaostrzonym rygorze..
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
Moim ulubionym serialem jest "Skazany na śmierć", co narazie oglądnołem go do początku II sezonu Fajne także seriale lecą prawie codziennie na kanale Disneya około 20 godziny
misiamisia - masz prawię rację ;] ale nioe będę tutaj pisał, żeby nie psuć Juanowi rozrywki, bo pierwsza połowa "Prison Break" jeszcze nawet może być oceniona jako bardzo dobra, potem - już tylko przedłużenie.
Mone
Wysłany: 2007-07-20, 10:49
No ja nie przepadam za serialami nudzą mnie.
Czasem mogę pooglądać "Na wspólnej" a tak to nie oglądam seriali za bardzo
_________________ "ŻycIe JaK BreakDanCe nIe FlamencO"
uuuu są takie, które by Ci się nie nudziły ostatnie lata to gwałtowna zmiana koncepcji serialowych, teraz nie są to już tasiemce sensacyjne, w których wszystko rozpoczyna się i kończy w każdym odcinku, ani telenowele, ale po prostu kilkudziesięciogodzinne filmy akcji
A ja jakiś czas temu zaczęłam oglądać 'One tree hill', zaczęłam końcem 1 sezonu, a i tak wiem o co chodzi, kto z kim, jak i kiedy teraz leci seria 2, a z tego co widziałam zapowiada się 5. Dobry sposób na urozmaicenie czasu w wakacje xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.