Forum Dyskusyjne :: seriale

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Film » seriale

seriale
Autor Wiadomość

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-11, 09:27   

o dokładnie, Jericho - warto zwrócić uwagę na oryginalny scenariusz (zagłada atomowa, postapokaliptyczność).

Oglądnąłem dzisiaj pierwsze dwa odcinki Painkiller Jane - z Kristanną Loken (z Terminatora III) w roli głównej - zapowiada się niezły serial sensacyjny.

leyah 

Wysłany: 2007-07-11, 17:53   

Moim ulubionym serialem (teraz) jest "Szkoła złamanych serc" i " Zagubieni". Nie lubię tych tasiemców brazylijskich, argentyńskich, włoskich itp. ,bo wkurzają mnie tamci aktorzy, szczególnie kobiety, które wydzierają się i robią miny jak jakieś... ekhem... mutanty??
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "

Luiza 

Wysłany: 2007-07-11, 18:32   

Mój ulubiony to "Nie z tego świata" podobała mi się także pierwsza seria "Tajemnic Smallville" To takie skrzywienie czytam i oglądam głównie horrory więc lubie i seriale w tym typie. Nie wspomiałam o "Z archiwum X" bo to klasyk i ten serial uwielbiam od zawsze i na zawsze.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-11, 18:56   

o, pytanie do leyah - co sądzisz o zwrocie w fabule, tzn przerzuceniu się z retrospekcji na flashforwardy (jeśli oczywiście oglądałaś ostatni odcinek 3. serii )? Jak dla mnei rewelacja i porządne odświeżenie :) :hurra:

leyah 

Wysłany: 2007-07-12, 12:40   

Bardzo mi przykro, ale niestety nie oglądałam jeszcze 3 części :( . Ale mam już na oku kogoś kto posiada odcinki 3 serii. :hyhy: Także już niedługo (mam nadzieję) będę mogła się wypowiedzieC na ten temat.
Taka jak ja
Odkryć tajemnicę słodką

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-12, 15:17   

uuu to żałuj :) dzieje się że hej! :)

leyah 

Wysłany: 2007-07-13, 13:26   

No to opowiadaj Igloo :P P
Taka jak ja
Odkryć tajemnicę słodką

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-13, 14:16   

żę hę?! Chcesz poznać finał trzeciego sezonu przed obejrzeniem? ;0

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-07-13, 14:50   

Igloo napisał/a:
co sądzisz o zwrocie w fabule, tzn przerzuceniu się z retrospekcji na flashforwardy (jeśli oczywiście oglądałaś ostatni odcinek 3. serii )? Jak dla mnei rewelacja i porządne odświeżenie

mnie nie pytales, ale sie wypowiem chocby po to, zeby Cie poprzec. Efekt niesamowity zwlaszcza, ze kazdy liczyl na powtorke z rozrywki i retrospekcje. Az sie chce, cholera, ogladac.

Swoja droga czytalem, ze poproszono Stephena Kinga o pomysl na koniec 3 serii, ktora mialaby konczyc Lostów w ogóle. Pomysl dosc ciekawy, pan King jak zwykle nie zawiodl (sami sobie poszukajcie, nie chce nic przekrecic, a na polskich fan-stronach jest na pewno). No ale jednak trzecia seria to nie koniec, powód dosc oczywisty - kasa, kasa, kasa. Ale nawet mi z tego powodu jakos nie jest przykro. ;-]

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-07-13, 15:46   

Myślałam, że po trzeciej serii wszystko się skończy, ale jak widać nie. Jak kolega wyżej słusznie zauważył, wszystko za kasą, ja czekam na kolejną serię, bo fakt, faktem serial wciąga niesamowicie.
A jeśli chodzi o przerzucenie się z retrospekcji na flashforwardy, to pomysł mi się bardzo podoba, wiedzieli co zrobić, aby zaciekawić fanów.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-13, 21:19   

Dokładnie :) przecież było wiadomo, że i tak ich uratują - i tutaj wg mnie twórcy ze słabości zrobili nowy atut. Zresztą pokazali tylko Kate i Jacka - co teżjest dobrym posunięciem, jako, że nie wiemy co z resztą - a w "through the looking glass" trup ściele się gęsto - wszystko jeszcze może się zdarzyć.

Swoją drogą - myślicie, że Mikhail jeszcze się pojawi? Skoro upłynniające mózg pole magnetyczne i strzał harpunem w serce to dla niego pesta, to co to dla niego również granat w twarz (może miał maskę z żelbetonu?) :)

Stephen King? Hoho :) skoro poproszono Mistrza, to i efekt musi być mistrzowski :)

OTH 

Wysłany: 2007-07-19, 18:42   

Ja polecam serial "Pogoda na miłość" ( One Tree Hill )

leci w kazdy dzien ( bez niedzieli ) na tvn'ie o 14:20 :)

misiamisia 

Wysłany: 2007-07-19, 22:40   

oo ja uwielbia(prawie jak każda kobieta)oglądać seriale.
takie najciekawsze
"skazany na śmierć"wiadomo:D
jakiś czas temu leciała jeszcze "Grzesznica"też bardzo fajna
śmiałam się niesamowicie przy "Biały welon"
"Brzydula"też dosyć ciekawa..
A za bohaterem serialu "Tajemnice Smallvile" latam do tej pory:D
polskie seriale też niczego sobie;]

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-20, 00:01   

skazany na śmierć był fajny do połowy drugiego sezonu - potem niestety, wg mnie, nieco się zeszmacił...

misiamisia 

Wysłany: 2007-07-20, 07:45   

z drugiego sezonu obejrzałam na razie tylko 2 odcinki i muszę ze smutkiem powiedzieć,że nudniejsze były niż 1 seria...
Podobno w 3 Scofield trafi znowu do więzienia z jeszcze bardziej zaostrzonym rygorze..

Juan 

Wysłany: 2007-07-20, 07:48   

Moim ulubionym serialem jest "Skazany na śmierć", co narazie oglądnołem go do początku II sezonu :P Fajne także seriale lecą prawie codziennie na kanale Disneya około 20 godziny :D

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-20, 09:48   

misiamisia - masz prawię rację ;] ale nioe będę tutaj pisał, żeby nie psuć Juanowi rozrywki, bo pierwsza połowa "Prison Break" jeszcze nawet może być oceniona jako bardzo dobra, potem - już tylko przedłużenie.

Mone 

Wysłany: 2007-07-20, 10:49   

No ja nie przepadam za serialami nudzą mnie.
Czasem mogę pooglądać "Na wspólnej" a tak to nie oglądam seriali za bardzo :D :)

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2007-07-21, 17:10   

uuuu są takie, które by Ci się nie nudziły :) ostatnie lata to gwałtowna zmiana koncepcji serialowych, teraz nie są to już tasiemce sensacyjne, w których wszystko rozpoczyna się i kończy w każdym odcinku, ani telenowele, ale po prostu kilkudziesięciogodzinne filmy akcji :)

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-08-03, 15:07   

A ja jakiś czas temu zaczęłam oglądać 'One tree hill', zaczęłam końcem 1 sezonu, a i tak wiem o co chodzi, kto z kim, jak i kiedy :rotfl: teraz leci seria 2, a z tego co widziałam zapowiada się 5. Dobry sposób na urozmaicenie czasu w wakacje xD
:rotfl:

Odpowiedz do tematu