Do³±czy³a: 02 Lip 2007 Posty: 39 Sk±d: ¦wiête Miasto
Wys³any: 2007-07-04, 23:10
Kiedy obejrza³am ten film wra¿enie niemal¿e przygniot³o mnie do pod³ogi. Tak, zdecydowanie by³am pod nim. Nigdy wcze¶niej bowiem nie przysz³o mi do g³owy, ¿e na podstawie fabu³y tak barwnej ksi±¿ki mo¿na stworzyæ co¶ tak ¿enuj±cego.
Podczas ogl±dania tego czego¶ prawie zasnê³am. Zewsz±d zawiewa³o nud±.
Nie mam pojêcia jak twórcy zdo³ali tego dokonaæ. W koñcu ksi±¿ka obfita jest w sceny, które przera¿aj±, fascynuj±. Film móg³by byæ wspania³ym horrorem. Ale nie.
Przy ksi±¿ce ta ekranizacja to dno. I zgadzam siê z Diabe³kiem, du¿o trac± ci, którzy zdecydowali siê wy³±cznie na obejrzenie filmu. Traca mo¿liwo¶æ poznania prawdziwego uroku tej historii.
Czyta³am ksi±¿kê, filmu nie widzia³am.
Co do ksi±¿ki:
Momentami lekko zaje¿d¿a³o nud±, profesjonalne opisy, ciekawa fabu³a, przera¿aj±co-zaskakuj±ce (wspania³e!) zakoñczenie, przede wszystkim pomys³owe. Ksi±¿ka jak dla mnie, jedna z lepszych jak± przeczyta³am.
Najpierw obejrza³am film, a potem kupi³am ksi±¿kê, ¿eby zobaczyæ, czy i tu sprawdzi siê zasada, ¿e zawsze ksi±¿ka jest lepsza. Ale nie.
Film by³ ciekawy, no i zakoñczenie mnie zaskoczy³o, przyznam . Ksi±¿ka te¿ zreszt± mi siê podoba³a. Tym bardziej, ¿e po obejrzeniu filmu mog³am z ³atwo¶ci± sobie wszystko wyobraziæ podczas czytania.
_________________ Przyspieszyæ na MlecznejDrodze, spojrzeæz góry,zatêskniæ...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.