Ostatnio oglądałem Hannibal Rising, żadne to ambitne kino, ale świetnie technicznie i rzemieślniczo zrealizowany film - świetne ujęcia/kadrowanie, mnóstwo dekoracji, dbałość o szczegóły i takie tam> Film ma nawet niezłą intrygę, ale ta cała zabawa z sledzącym bohaterów inspektorem i miłoscią hanibala mogła zostać rozwinięta. do no i jeszcze Li Gong ^^ i samurajskie miecze więc dla mnie film jest vfg (very fucking good) choć tak naprawdę to raczej nic wyjątkowego.
Oczywiście, psuje największą zagadkę Lectera czyli w jaki sposób tak skomplikowana postać mogła powstać, a właściwie w jakich okolicznościach - owszem, mamy to wyjaśnione ale jakoś taka trauma podczas wojny jest nieco byle jako przekonywująca, ażeby uzasadniac narodziny takiej niebanalnej i wielowarstwowej postaci, zresztą napisanie książki zostało wymuszone na autorze (biznes, biznes), który wydaje mi się, że wolałby jednak zostawić tylko domysły i spekulacje odnosnie swojego "dziecka"
Powiew już ponad piećdziesięcio letniej twórczości z kraju Kwitnącej Wiśni ostatnimi czasy zawitał w moim pokoju.
Muszę przyznać, że nie spodziewałem się czegoś "wielkiego" po przeczytaniu krótkiej recenzji tegoż dzieła. Jednak historia pewnego biurokraty i jego "przebudzenia" wywarła na mnie spore wrażenie. Pomijam tu zła jakość taśmy czy trzaski na wspaniałeś ścieżce dzwiękowej (bo miało być o zawartości, a nie opakowaniu)
Dał kilka tematów do przemyślenia i utwierdził w przekonaniu, że człowieka zagnieżdżonego w jego wygodnej rutynie może poruszyć tylko śmierć.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-05, 14:32
Anastazja
Ah, miałam na tą bajkę ochotę już od dłuższego czasu no i wreszcie mogłam sobie obejrzeć ^^ jedna z lepszych animowanych, przepiękna muzyka, fabuła oh oh wzruszająca. Lektura obowiązkowa nr 1.
Król Lew
Ojej jak dawno nie widziałam! Smutny ten film, potęguje to zdecydowanie muzyka. Mufasa przystojny, a Skaza, jak doszłam do wniosku z koleżankami, ma coś z Jacka Sparrowa Dwa debeściaki - Timon i Pumba - to zdecydowanie radosna dusza tej bajki. Bez nich byłaby nijaka. Lektura obowiązkowo obowiązkowa nr 2.
Cinderella
Hmm, po 1. nie szło zrozumieć myszy, po 2. Kopciuszek miał głupi głos, po 3. książę był zupełnie pozbawiony jakiejkolwiek ikry. Trochę nudnawe, zwłaszcza jak ktoś zna zakończenie (a znają je wszyscy ofc). Mimo wszystko również lektura obowiązkowa.
Mała Syrenka
Kolejna dobrze znana bajka, trudno chyba znaleźć osobę, któraby nie wiedziała o co chodzi. Przeraża trochę naiwność Arielki, no ale no.. wszystko się dobrze kończy więc who cares xD niekoniecznie lektura obowiązkowa.
Piękna i Bestia
Tą bajkę po raz pierwszy widziałam w wersji polskiej, bo w domu mam tylko po angielsku. Film z mojego dzieciństwa, oglądałam będąc pacholęciem mimo że nie rozumiałam ani słowa xD I muszę przyznać, że dubbing bardzo dobry, jedynie Bestii podłożyli nieciekawy głos, w orginale zdecydowanie bardziej seksowny. Lektura obowiązkowa nr 4.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Rany, ale Ty masz avatar.. znajde Ci jakiś porządny czołg bojowy..
shala napisał/a:
Król Lew
Ojej jak dawno nie widziałam! Smutny ten film, potęguje to zdecydowanie muzyka. Mufasa przystojny, a Skaza, jak doszłam do wniosku z koleżankami, ma coś z Jacka Sparrowa Dwa debeściaki - Timon i Pumba - to zdecydowanie radosna dusza tej bajki. Bez nich byłaby nijaka. Lektura obowiązkowo obowiązkowa nr 2.
Ano, pamiętam tą bajkę z lat szczęnięcych - chyba jako pierwsza odrodziła filmy animowane Disneya z małej stagnacji (odniósł wielki sukces) z tego co pamietam przy tej bajce można było się poryczeć (oczywiście jak się było małym - żeby nie było wątpliwości ^^ ) przy scenie śmierci starego simby.
Pozatym bajka ta miała jakieś właściwości moralizatorskie, co nie znaczy, że obecne produkty z Disnea nie mają, ale panuje aktualnie trend na humor typu "fiu-bździu" np. rybki z ferajny, a jest to rozwinięcie właśnie pierwotnych głupoy Timona i Pumby.
Wysłany: 2008-02-05, 15:52
ViniCator napisał/a:
oczywiście jak się było małym - żeby nie było wątpliwości ^^
dyrdymały, oglądałam ją 14h temu i miałam łzy w oczach
ViniCator napisał/a:
rzy scenie śmierci starego simby.
Mufasa ma na imię
ViniCator napisał/a:
Rany, ale Ty masz avatar.. znajde Ci jakiś porządny czołg bojowy..
coś Ci nie pasuje? ;<
Wysłany: 2008-02-05, 16:03
ViniCator napisał/a:
i jego mogiła niech pozostanie nietknięta
on na Ciebie z gwiazd patrzy, nędzny mikrobie
ViniCator napisał/a:
w sumie to moge poszukać cos takiego jak "lukrowany lukierek" Tobie by pasował, ale nie wiem czy cośtakiego istnieje.
nie pasuje do mnie, nie jestem słodka ani lukierkowa, jestem zóa do szpiku kości
eee yyyy widziałam fragment Śpiącej Królewny, nuda xD (by nie było offa)
Wysłany: 2008-02-05, 16:16
ViniCator napisał/a:
Shala
!
zginiesz
ViniCator napisał/a:
To swietliki, swietliki które poprzylepiały się do czegoś tam niebieskiego w górze
no no i jeszcze powtórz że ostatni raz widziałeś tą bajkę będąc pacholęciem
Pisząc "problemy ze ściągnięciem" widocznie miałem na myśli to, że dany torrent nie chciał mi się z takich czy innych względów rozpędzić, a nie mam ochoty czekać tygodniami aż się kilobajt po kilobajcie dozbiera do kupy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.