Forum Dyskusyjne :: Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Film » Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.

Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.
Autor Wiadomość

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-03, 20:18   

Ostatnio oglądałem Hannibal Rising, żadne to ambitne kino, ale świetnie technicznie i rzemieślniczo zrealizowany film - świetne ujęcia/kadrowanie, mnóstwo dekoracji, dbałość o szczegóły i takie tam> Film ma nawet niezłą intrygę, ale ta cała zabawa z sledzącym bohaterów inspektorem i miłoscią hanibala mogła zostać rozwinięta. do no i jeszcze Li Gong ^^ i samurajskie miecze więc dla mnie film jest vfg (very fucking good) choć tak naprawdę to raczej nic wyjątkowego.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-02-03, 23:28   

Też ostatnio oglądałem Rising, ale w ciągu wszystkich filmów o Lecterze. Jako film nie jest zły, jako część składowa tej historii rozczarowuje nieco.

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-03, 23:57   

Oczywiście, psuje największą zagadkę Lectera czyli w jaki sposób tak skomplikowana postać mogła powstać, a właściwie w jakich okolicznościach - owszem, mamy to wyjaśnione ale jakoś taka trauma podczas wojny jest nieco byle jako przekonywująca, ażeby uzasadniac narodziny takiej niebanalnej i wielowarstwowej postaci, zresztą napisanie książki zostało wymuszone na autorze (biznes, biznes), który wydaje mi się, że wolałby jednak zostawić tylko domysły i spekulacje odnosnie swojego "dziecka"

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-02-04, 00:30   

A, z nowości, pokrótce:

American Gangster - na początku nudnawy, potem się troche rozkręca; jeśli ktoś lubi tego typu filmy, to może się podobać, nic porywającego.

Jestem legendą - nooo, nie jest najgorzej.

Skarb Narodów 2 - kupa.

Asterix na Olimpiadzie - kupa.

Projekt: Monster - niezły film, świetna koncepcja i montaż.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-02-04, 18:45   

Mordred napisał/a:
American Gangster
ja zachwycona byłam, ale to głównie przez rolę Denzela Washingtona, na punkcie którego choruję od daaawna ;-)

Jestem legendą niezłe, aczkolwiek nie porywa.. ;-)

Motyl i Skafander, film ładny, historia świetna. największy mankament to jak zwykle przesadzona według mnie symbolika.

Tabris88 
?

Wysłany: 2008-02-04, 19:13   !

Ikiru (To Live) - Akira Kurosawa

Powiew już ponad piećdziesięcio letniej twórczości z kraju Kwitnącej Wiśni ostatnimi czasy zawitał w moim pokoju.

Muszę przyznać, że nie spodziewałem się czegoś "wielkiego" po przeczytaniu krótkiej recenzji tegoż dzieła. Jednak historia pewnego biurokraty i jego "przebudzenia" wywarła na mnie spore wrażenie. Pomijam tu zła jakość taśmy czy trzaski na wspaniałeś ścieżce dzwiękowej (bo miało być o zawartości, a nie opakowaniu)
Dał kilka tematów do przemyślenia i utwierdził w przekonaniu, że człowieka zagnieżdżonego w jego wygodnej rutynie może poruszyć tylko śmierć.

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-02-05, 14:32   

Anastazja
Ah, miałam na tą bajkę ochotę już od dłuższego czasu no i wreszcie mogłam sobie obejrzeć ^^ jedna z lepszych animowanych, przepiękna muzyka, fabuła oh oh wzruszająca. Lektura obowiązkowa nr 1.

Król Lew
Ojej jak dawno nie widziałam! Smutny ten film, potęguje to zdecydowanie muzyka. Mufasa przystojny, a Skaza, jak doszłam do wniosku z koleżankami, ma coś z Jacka Sparrowa :rotfl: Dwa debeściaki - Timon i Pumba - to zdecydowanie radosna dusza tej bajki. Bez nich byłaby nijaka. Lektura obowiązkowo obowiązkowa nr 2.

Cinderella
Hmm, po 1. nie szło zrozumieć myszy, po 2. Kopciuszek miał głupi głos, po 3. książę był zupełnie pozbawiony jakiejkolwiek ikry. Trochę nudnawe, zwłaszcza jak ktoś zna zakończenie (a znają je wszyscy ofc). Mimo wszystko również lektura obowiązkowa.

Mała Syrenka
Kolejna dobrze znana bajka, trudno chyba znaleźć osobę, któraby nie wiedziała o co chodzi. Przeraża trochę naiwność Arielki, no ale no.. wszystko się dobrze kończy więc who cares xD niekoniecznie lektura obowiązkowa.

Piękna i Bestia
Tą bajkę po raz pierwszy widziałam w wersji polskiej, bo w domu mam tylko po angielsku. Film z mojego dzieciństwa, oglądałam będąc pacholęciem mimo że nie rozumiałam ani słowa xD I muszę przyznać, że dubbing bardzo dobry, jedynie Bestii podłożyli nieciekawy głos, w orginale zdecydowanie bardziej seksowny. Lektura obowiązkowa nr 4.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-05, 15:48   

Rany, ale Ty masz avatar.. znajde Ci jakiś porządny czołg bojowy..

shala napisał/a:

Król Lew
Ojej jak dawno nie widziałam! Smutny ten film, potęguje to zdecydowanie muzyka. Mufasa przystojny, a Skaza, jak doszłam do wniosku z koleżankami, ma coś z Jacka Sparrowa :rotfl: Dwa debeściaki - Timon i Pumba - to zdecydowanie radosna dusza tej bajki. Bez nich byłaby nijaka. Lektura obowiązkowo obowiązkowa nr 2.

Ano, pamiętam tą bajkę z lat szczęnięcych - chyba jako pierwsza odrodziła filmy animowane Disneya z małej stagnacji (odniósł wielki sukces) z tego co pamietam przy tej bajce można było się poryczeć (oczywiście jak się było małym - żeby nie było wątpliwości ^^ ) przy scenie śmierci starego simby.
Pozatym bajka ta miała jakieś właściwości moralizatorskie, co nie znaczy, że obecne produkty z Disnea nie mają, ale panuje aktualnie trend na humor typu "fiu-bździu" np. rybki z ferajny, a jest to rozwinięcie właśnie pierwotnych głupoy Timona i Pumby.

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-02-05, 15:52   

ViniCator napisał/a:
oczywiście jak się było małym - żeby nie było wątpliwości ^^

dyrdymały, oglądałam ją 14h temu i miałam łzy w oczach :rotfl:

ViniCator napisał/a:
rzy scenie śmierci starego simby.

Mufasa ma na imię

ViniCator napisał/a:

coś Ci nie pasuje? ;<

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-05, 15:57   

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:

coś Ci nie pasuje? ;<

:rotfl: w sumie to moge poszukać cos takiego jak "lukrowany lukierek" Tobie by pasował, ale nie wiem czy cośtakiego istnieje.. :rotfl:

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:
oczywiście jak się było małym - żeby nie było wątpliwości ^^

dyrdymały, oglądałam ją 14h temu i miałam łzy w oczach :rotfl:

Ojejciu xD jaki ze mnie "bezuczuciowiec" xD

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:
rzy scenie śmierci starego simby.

Mufasa ma na imię

Owszem, zwracam zatem Mufasie honor - niech spoczywa w pokoju ^^ xD

[ Dodano: 2008-02-05, 15:58 ]
i jego mogiła niech pozostanie nietknięta :rotfl:

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-02-05, 16:03   

ViniCator napisał/a:
i jego mogiła niech pozostanie nietknięta

:rotfl:
on na Ciebie z gwiazd patrzy, nędzny mikrobie

ViniCator napisał/a:
w sumie to moge poszukać cos takiego jak "lukrowany lukierek" Tobie by pasował, ale nie wiem czy cośtakiego istnieje.

nie pasuje do mnie, nie jestem słodka ani lukierkowa, jestem zóa do szpiku kości

eee yyyy widziałam fragment Śpiącej Królewny, nuda xD (by nie było offa)

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-05, 16:09   

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:
i jego mogiła niech pozostanie nietknięta

on na Ciebie z gwiazd patrzy,

To swietliki, swietliki które poprzylepiały się do czegoś tam niebieskiego w górze :rotfl:

shala napisał/a:
jestem zóa do szpiku kości

Jasne, jak robisz śniadanie :rotfl:

shala napisał/a:
nędzny mikrobie

Ee? Nazwij mnie tak jeszcze raz a będe przezywał Cie na złość "Złóa i mhroczna Shala" a Ty i Twoje pluszaki przecież tego nie przeżyjecie :rotfl:

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-02-05, 16:14   

shala napisał/a:
Mufasa przystojny

Nie dość, że podoba Ci się lew, to jeszcze do tego animowany? Zoofilka. ;>

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-02-05, 16:16   

ViniCator napisał/a:
Shala

!
zginiesz

ViniCator napisał/a:
To swietliki, swietliki które poprzylepiały się do czegoś tam niebieskiego w górze

no no i jeszcze powtórz że ostatni raz widziałeś tą bajkę będąc pacholęciem :rotfl:

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-05, 16:23   

Phrymasku - ściągnołeś w końcu to? Opisał byś choć wrażenia z tego anime ^^

Ale w sumei przyczepisz się do tego że zdanie nie rozpoczyna się od ale i brak przecinka przed "że" :rotfl:

Nie żebym był niemiły >:>

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:
Shala

!
zginiesz

Że co? Nie dałem serduszka przed nickiem ^^ ojeju, aleś TY dziecko przesłodzona xD prosze - - -> <3Shala ^^

shala napisał/a:
ViniCator napisał/a:
To swietliki, swietliki które poprzylepiały się do czegoś tam niebieskiego w górze

no no i jeszcze powtórz że ostatni raz widziałeś tą bajkę będąc pacholęciem :rotfl:

Nie, chodziło mi o to że pamiętam ją dobrze z lat dziecięych,a oglądałe z 1,5 roku temu - mam talent do zapamiętywania głupich tekstów xD
Ostatnio zmieniony przez ViniCator 2008-02-05, 16:24, w całości zmieniany 1 raz  

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-02-05, 16:42   

ViniCator napisał/a:
Phrymasku - ściągnołeś w końcu to?

Nie mam czasu na razie. Poza tym nie musiałeś mi podsyłać linka do torrenta - nie jestem kaleką i sam bym znalazł. ;p

ViniCator 

Wysłany: 2008-02-05, 16:48   

Prymas napisał/a:
Z tytułu kojarzę, czytałem recenzję jakiś czas temu. Miałem tylko problem ze ściągnięciem, więc odłożyłem sobie na później.

^^

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-02-05, 16:53   

Pisząc "problemy ze ściągnięciem" widocznie miałem na myśli to, że dany torrent nie chciał mi się z takich czy innych względów rozpędzić, a nie mam ochoty czekać tygodniami aż się kilobajt po kilobajcie dozbiera do kupy.

Igloo 
Donnie Darko Fan

Wysłany: 2008-02-05, 17:10   

co Wy ludzie macie z tymi torrentami, przecież to było fajne 10 lat temu :)

polecam rapida :)

Annó 

Wysłany: 2008-02-07, 14:30   

Ostatnio obejrzałam 'Spadaj', genialny film.
Wywarł na mnie ogroooomneee wrażenie.

Odpowiedz do tematu