PRZECZUCIE bardzo fajny film i zakonczenie rowniez, moim zdaniem, niebanalne..................... [wycięta część zbędna] Wymaga myślenienia i zmusza do refleksji nad własnym życiem. A ten film niewatpliwie taki jest.
_________________ Nie mów, że nie rozumiesz, bo zginiesz w ludzi tłumie...
Wysłany: 2007-12-15, 00:18
Ostatnio bylam w kinie na "zlotym kompasie". musze powiedziec ze poza drobnym kiczem jak latajace czarownice wszystko i sie cholernie podobalo. Bardzo spodobal mi si epomysl z dajmonami i ogolnie milo zobaczy Kidman w roli suki. Idealnei si enadaje.
' Nowy York, lata '70-te. Pewna kobieta postanawia wykorzystać swoją urodę, aby wrobić swojego chłopaka, dealera narkotykowego, w morderstwo. '
Film jako taki, podobał mi się. Dość brutalny. Wulgarny.
Jednym co wkurzało mnie, do bólu, były wstawki ludzi mówiący na dany temat, dotyczący bieżącego wątku filmu. Zupełnie niepotrzebne.
"American Beauty"
" Czterdziestoletni pracownik agencji reklamowej przeżywa kłopoty w pracy i w domu: szefowie chcą go zwolnić, żona go lekceważy, córka nienawidzi. Lester postanawia się zbuntować: rezygnuje z pracy, krzyczy na żonę, demonstracyjnie zaleca się do nastoletniej koleżanki szkolnej swej córki."
Niesamowity film i nastrojowa ścieżka dźwiękowa.
Godne obejrzenia.
" Miłość i inne nieszczęścia "
Nie będę nawet mówiła, o czym był.
Chała, kiła i żal. pl
"Notatki o skandalu"
" Film to ekranizacja kontrowersyjnej powieści Zoe Heller. Film opowiada nam historię czterdziestoletniej nauczycieli, która rozpoczyna romans z piętnastoletnim uczniem. Kochankowie są nieświadomi tego, iż z ukrycia obserwuje narastający skandal jedna z koleżanek nauczycielki."
Świetny film.
"Przed zachodem słońca"
Beznadzieja.
"Pulp Fiction",
Nie będę się rozpisywać. Jestem na tak.
" Amelia ",
po raz tysięczny. I nadal to samo wrażenie.
Miło, miło.
Oh, ah i eh.
Jeden z najlepszych filmów jaki ostatnio dane mi było obejrzeć. Klimatyczny, wciągający,a puenta jest kompletnie zaskakująca.
I genialny Edward Norton, jak zwykle świetnie gr
OH AH EH
Polecam.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Znów E. Norton wciela się w głównego bohatera. I, jak dla mnie, jest znów genialny. Doskonale dopasowuje się do roli, nie mam ani przez chwilę wątpliwości, ze przeszłość bohatera jest jego przeszłością, że to też jest jego teraźniejszość, i że przyszłość właśnie jego przytłacza.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-01-12, 23:37
Piknik pod Wiszącą Skałą
Dziwny film. I mimo że nie było w nim nic strasznego, to jednocześnie stwarzał taką niesamowitą atmosferę, która mnie nieco przerażała. Film warto zobaczyć i tak dalej, bla bla, podobał mi się.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
*faris
Wysłany: 2008-01-18, 23:47
ja skonczylam ogladac wszystkich Piratow z Karaibow. No i mi sie podobalo, 1 czesc najlepsza, ale ja nie jestem wymagajacym widzem, to pozostale tez mialy jak dla mnie swoj urok.
'Zaczarowana', po wielkim hasle, komedia romantyczna fantasy, spodziewalam sie czego lepszego, no ale ja sie spodziewac moge...
'Twarda sztuka', myslalam ze to bedzie cos glupszego, ale watek z ojczymem i molestowaniem calkiem fajnie urozmaicil to wszystko, ale i tak niezbyt fascynujace, do ogladniecia jedynie.
'Ksiezniczka zlodziei', Robin Hood gora ^.^ aktorka niezla, pomysl fajny, no ale wszystko jakos mnie szczegolnie nie zachwycilo... jestem pod urokiem Piratow najwidoczniej...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Swietttnyyyy!! Polecam strasznie. Nie kazdemu sie spodoba, film jest strasznie dziwny i ma swoj klimat. Kocham ten film.
ojciec chrzestny
jestem na tak !
wzgorza maja oczy
jeden z najwiekszych kiczow jakie widzialam...
micheal clayton
nie byl zly, choc troche nudny
i jeszcze z takich typowo amerykanskich to niania w nowym jorku byla fajna :)
_________________ "Coco jumbo i do przodu – to moje hasło."
*faris
Wysłany: 2008-01-28, 19:54
Penelopa napisał/a:
Chała, kiła i żal. pl
zgadzam się. doszłam ledwo do połowy i nawet nie chciało mi się dalej oglądać.
Step up
Tak, wreszcie to oglądnęłam, i całkiem niezłe.
High School Musical 1, 2
Lubię tego typu, więc ok.
Volver
Zaskoczył mnie pomysł i jak na hiszpańskie kino, całkiem niezły film.
Amelia
Również mnie ujęło.
"Książe i ja, 2"
Zmiana głównej aktorki nie wyszła na dobre, w ogóle jakoś fakty chyba pomieszali, wobec czego nie podobało mi się zbytnio.
"Niania w Nowym Jorku"
Niezły, do pośmiania się i w ogóle, ale też ukazujący że zabawa w nianię wcale nie musi być łatwa i przyjemna i jak to sobie wszyscy wyobrażają. Jakby nie patrzeć, odwzorowuje życie au-pair idealnie (omg, w co ja się pakuję...)
[ Dodano: 2008-01-28, 19:54 ]
Penelopa napisał/a:
Chała, kiła i żal. pl
zgadzam się. doszłam ledwo do połowy i nawet nie chciało mi się dalej oglądać.
Step up
Tak, wreszcie to oglądnęłam, i całkiem niezłe.
High School Musical 1, 2
Lubię tego typu, więc ok.
Volver
Zaskoczył mnie pomysł i jak na francuskie kino, całkiem niezły film.
Amelia
Również mnie ujęło.
"Książe i ja, 2"
Zmiana głównej aktorki nie wyszła na dobre, w ogóle jakoś fakty chyba pomieszali, wobec czego nie podobało mi się zbytnio.
"Niania w Nowym Jorku"
Niezły, do pośmiania się i w ogóle, ale też ukazujący że zabawa w nianię wcale nie musi być łatwa i przyjemna i jak to sobie wszyscy wyobrażają. Jakby nie patrzeć, odwzorowuje życie au-pair idealnie (omg, w co ja się pakuję...)
edit, dobrna pomyłka
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ostatnio zmieniony przez faris 2008-01-29, 15:41, w całości zmieniany 1 raz
'Przeczucie'
świetny film, muszę przyznac ze dawno tak dobrego nie oglądałam. Swietnie zrobiony i oczywiscie swietni aktorzy Sandra Bullock i Julian McMahon. Uwiebliam film tego typu, thriller. Godny polecenia.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Volver
Zaskoczył mnie pomysł i jak na francuskie kino, całkiem niezły film.
a nie hiszpańskie?
ja ostatnio oglądałam Hide and Seek. fakt, że nie zrobił na mnie takiego wrażenia, jakie mógłby zrobić wnioskując z przeczytanych o nim opinii, ale całkiem niegłupi thriller.
_________________ Lord, Help me be the person my dog thinks I am.
w rytmie hip hopu polecam...film w stylu step up duzo w nim tanca i miłości hostel uuu nie lubie horrorów...dlatego mi sie nie podobal jedyny horror jaki mi sie podobal to zły zakręt horror naprawde trzyma w napieci i nie ma az tylu krwawych scen
american pie hm...nie pamietam ktora to juz czesc z koleji ale chodzi mi o ta ostatnia ktora wyszla...kilka smiesznych scen i nic wiecej ogolnie bylam zawiedziona
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-02-03, 13:43
Zaczarowana
Roooozlazłaaaaa bajka dla małych, ubranych na różowo dziewczynek. Oczywiście polski dubbing jest do kitu (zwłaszcza jak królewna jęczała), mimo że są elementy animowane. Mimo wszystko przyjemnie się oglądało, jeden z głównym bohaterów całkiem przystojny, księżniczka ładna, fajne sukienki sobie robiła. No ale całe przesłanie filmu oklepane, z góry było wiadomo jak się skończy, więc fabuła nie zaskakuje.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Nieco psychodeliczny. NIby dramat, a nie uderzyl mnei zbytnio. Niektore sceny raza brutalnoscia, ale mimo wszystko... tyle sie nasluchalam, ze teraz czuje sie rozczarowana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.