Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-11-03, 12:30
Mokra napisał/a:
efekt motyla 2
BIeda az smierdzi
dokładnie, oglądnęłam do połowy i dalej już szkoda było oczy tracić na takie coś
Duma i uprzedzenie Keira Knightley: Elizabeth Bennet
Matthew Macfadyen: Pan Darcy (<3 orgazm)
Widziałam drugi raz i dalej jestem przekonana, że to naprawdę dobry film. Bardzo spokojny, idealny na chwilę wyciszenia. Świetna gra aktorska każdego bez wyjątku (wiadomo, m in Knightley i Sutherland). Ładna muzyka, ładne stroje, ładny język. No, podobał mi się, że tak koślawo zakończę
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Duma i uprzedzenie
Keira Knightley: Elizabeth Bennet
Matthew Macfadyen: Pan Darcy (<3 orgazm)
ujedzie w tloku, ale bez porownania, z pierwsza ekranizacja ; > Collin Firth jako Mr. Darcy... nie do pobicia
Muriel's Weeding
dosc stary juz, w tle mnosto piosenek ABBY, slodko - gorzki, mozna sie posmiac, z pseudofilozoficznym przeslaniem
film o szukaniu siebie, czyli jak brzydka zakompleksiona dziewczyna staje sie kobieta, feminizm part two
women power!
(polecam, ale tylko dla rozrywki, zero przemyslen, mimo ze najprawdopodobniej takie bylo zamierzenie)
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
ostatnio byłam w kinie na 'Inwazji'. Film opowiada historię epidemii, która zmienia postępowania ludzkości. Przestają okazywać emocje. Są bardzo spokojni i czujni. Dośc interesujący film, dziwny. Ale podobał mi się, nie wiem czy warto by go polecić, bo widziałam dużo lepsze filmy.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
calusek
Wysłany: 2007-11-21, 23:24
Ostatnio widzialam Hitmana Strasznie fasjnyfilm Goraco polecam wszystkimfanom kultowej seri gier z agentem 47, zapraszam do ogladania trailera http://pl.youtube.com/watch?v=4JrabRdvhvE Polecam
Omg, tytułowy bohater był taki słoooodki ^.^ B. smutny film. I kolejny, który ukazuje jak łatwo jest ucharakteryzować Johnego Deppa. Wywleka na wierzch uprzedzenie ludzi do 'odmieńców' i ich strach przed nimi. Kiedy ktoś taki robi wszystko po ich myśli - jest ok. Ale jak tylko się potknie, przez przypadek coś mu nie wyjdzie, od razu go skreślają i chcą się go pozbyć. Podobał mi się.
Ubustwiam ten film. Jest magiczny acz smutny. Oglądałem go mając 13 lat i z sentymentem wruciłem do niego. Edward jak dla mnie wygrywa z wszystkich filmów Burtona a klimat tej baśni Fantazy o bohaterze o złotym sercu nie mogącym dopasować się do dzisiejszego czasu jest nie do podrobienia. Coś takiego widzi się tylko raz. 10\10
http://pl.youtube.com/wat...feature=related Kilka scen z filmu
Ostatnio zmieniony przez Zielony_Arti 2007-11-22, 07:27, w całości zmieniany 2 razy
Blade Mroczna Trójca. Widziałam wcześniej, ale miałam ochotę obejrzeć jeszcze raz. Dobry, choć Blade 1 bardziej mi się podobał, ale często klejne części filmu są słabe. Mimo to wytrwałam do 1 rano i obejrzałam.
_________________ Złap Byka za rogi
Ostatnio zmieniony przez ForceRecon 2007-11-22, 09:43, w całości zmieniany 1 raz
tez niedawno obejrzalem Blade'a trzeciego. bieda jakich mało, pomysł z trójcą nienajgorszy, szkoda że zepsuty przez ewentualnie powiedzmy ze śmieszne, acz wymuszone i nie na miejscu teksty-żarty Hannibala Kinga, Abigail jakby w ogole z innej bajki. pare fajnych momentow, jak ukrzyzowanie niewidomej kobiety i motyw z przedstawieniem Hannibalowi jego alternatywy (ugryzienie go i zostawienie jako wyglodnialego wampira w celi z mala dziewczynka), ale ogolnie nic ciekawego. no i oczywiscie iście amerykańskie zachowanie w obliczu śmierci - dowcikowanie sobie ze wszystkiego naokoło - bida z nędzą.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Zgadzam się w zupełności. Trzecia część była po prostu cukierkowa, jednak Blade I miał sobie taką mroczność, co powodowało, że film był na prawdę świetny.
Wysłany: 2007-11-22, 13:54
'Iluzjonista'
Bardzo lubię filmy tego typu. Z cieniem tajemnicy, spokojnie, ze świetnymi zdjęciami i charakteryzacją bohaterów. Dodatkowo podobały mi się pokazy Eisenheim'a ^.^ Oczywiście zło ginie a dobro sobie żyje później długo i szczęśliwie. Po takim filmie można ponownie uwierzyć w prawdziwą miłość. Aktorzy mówią wyraźnie ładnym angielskim, więc można zrezygnować z napisów i spróbować zrozumieć jak najwięcej ze słuchu. Jedynie zakończenie mi się nie bardzo podobało - jak na mój gust film się po prostu urwał.
I fajnie się ogląda filmy, jak grają w nim jacyś przystojniacy
Yeah, macie tu zdjęcie:
Ostatnio zmieniony przez shala 2007-11-22, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
'Jak w Niebie'
komedia romantyczna. Film zwyczajny nie wywarł na mnie jakiegoś szczególnego wrazenia, chociaż oglądało się go przyjemnie. Dość stary zreszta z 2005 roku, tzn. w Polsce grany był w 2006. Taka dobra komedia na długie zimowe wieczory.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
nie bardzo podobało - jak na mój gust film się po prostu urwał.
to najlepsze zakonczenia xD
Marshal napisał/a:
Najleprzy jest Hooligans
pozwole sobie neico wzbogacic komentarz poprzednika, choc calkowicie sie z nim zgadzam ; ]
ogladalam wczoraj 'po raz nie wiem ktory', film po prostu mnie hipnotyzuje. Jest taki, jaki powinien byc dobry film - wszystkie proporcje sa doskonale wywazone. Jest akcja, jest troche efleksji (neizbyt glebokiej, zeby sie nie oderwac od toku zdarzen), po prostu jest zabawa.
Wracam do niego z podwojna przyjemnoscia, bo oprocz zalet scenariusza i rezyserri, mozna nacieszyc oko widokiem lidera GSE ; ]
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-11-24, 10:16
1408
film zwykły, 3 momenty które człowieka przerażą, łatwe do przewidzenia sytuacje, dłużący się czas trwania. miałam okazję obejrzeć jego początek (po którym zrezygnowałam z dalszego oglądania) już w lipcu i żałuję, że nie zorientowałam się wcześniej, że to ten sam film.
jestem przekonana, że największa ilość ludzi idzie tylko dlatego, że zrobiono go na podstawie książki Kinga.
największe emocje wywoływała na mnie dziewczyna siedząca obok, która kilka razy o mały włos nie wskoczyła mi na kolana ze strachu.
_________________ mrau...
*faris
Wysłany: 2007-11-24, 11:24
Złośnica napisał/a:
'Jak w Niebie'
komedia romantyczna.
a oglądałaś "Słodki listopad" ? Lepszy jest, o wiele. naprawdę.
Przypomniał mi się film " Wyspa" - o klonach, ale genialny., w pierwszej połowie, druga trochę debilna.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Ostatnio zmieniony przez faris 2007-11-24, 11:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-11-24, 11:27
"Immortal"
Dosc fajny fil, niezle polaczenie animacji z prawdziwymi aaktorami, wlasciwie to przeszkadza mi w nim tylko ta niezrozumialosc, za duzo rzeczy w nim pozostaje neiwyjasnionychi niewytlumaczonych
Co do tego filmu, 1408.... byłam na nim ostatnio w kinie, nawet nie wiedząc jaki to film, myślałam, że będzie do kitu. Ale jestem 100 % zadowolona z niego! Sceny nie są takie przewidywalne jak do stwierdziła Magda, ale może to po prostu ja mało filmów w życiu oglądnęłam . ALe do rzeczy. Najastraszniejsze jest to, że tak naprawdę nie wiemy, co nas straszy w tym filmie. Miałam 1000 koncepcji, nie wiedziałam co się dalej zdarzy (oprócz tego, że będzie happy end, jak w większości filmów ). Cieszę się, że wzięłam sweter z olbrzymim golfem, którego ekspresowym ruchem zawijałam na twarz w strasznych momentach. Musiał być niezły ubaw ze mnie, gdy podskakiwałam ze strach z głośnym "HYyy!" . Jak najbardziej polecam go!
'Miłość w czasach zarazy'
nudny i beznadziejny film. Fabuła na nie. Jesli ktos chce go ogladac to strata czasu.
wlasnie go Kinomaniak przed chwila wychwalal.
ja obejrzalem '3:10 do Yumy' i stwierdzam, ze to bardzo dobry western. dobre kreacje aktorskie, wszystko super, troche dziwne zakonczenie, ale pominmy to. niektorzy moga stwierdzic, ze troche przegadany, ale moim zdaniem rownowaga akcja-dialogi zachowana.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wysłany: 2007-11-25, 12:53
Joe Black
Nieźlejszy film, młody Brad Pitt ze swoją dziwnie naturalną przystojnością w roli śmierci, która przez pewien czas mieszka w domu pewnych bogaczy (nie powiem czemu) i zakochuje się w jedne z córek nadzianego faceta. Zakończenia nie widziałam bo puścili reklamy a że już 3h siedziałam (leżałam pod kołdrą konkretnie) przed telewizorem i byłam zmęczona i kopnięta to się wkurzyłam i poszłam. Ale mama mi końcówkę opowiedziała i trzeba przyznać, że kończy się fajnie.
Wyjątkowo długi film, ponad 3h (wliczając debilne reklamy).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.