a ja ostatnio obejrzalem 'Na fali', taka sobie bajka, dosc smieszna, glupawe teksty, kurczak rządzi, drugie miejsce obejmuja dzieci i ich 'Tank Evans to smierdzaca skarpetka i ma grzyba', czyli suchary dziesieciolecia. Blyszczace oczy i ten zapach.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Dokładnie dzisiaj obejrzałem najnowszą trzecią już cześć z serii Resident Evil -Resident Evil: Extinction i muszę przyznać ,że czuję lekki niedosyt po seansie. To co można zaliczyć na plus to na pewno Mille Jovovich grającą role głównej bohaterki filmu Alice która jak i w poprzednich częściach prowadzi nas przez ciemne zakamarki ,stare i obskurne zabudowania oraz pustynie na której dzieje się większa część filmu wybijając w pień tuziny nieumarłych robiąc to nie zawsze efektownie ale za to efektywnie. W filmie nie zachwyciły mnie efekty specjalne (trzymają średni poziom) a "żywe trupy" wydaje mi się ,że lepiej wyglądały w pierwszej i drugiej części. Ostatnia walka Alice w filmie też nie zachwyciła bo była przede wszystkim za krótka a Meneziss także nie zachwycił mnie specjalnie. Ogólnie cały film trawi się niezle ale spodziewałem sie czegoś o wiele lepszego a tu tylko poprawna produkcja nie dorastająca dwójce nie mówiąc już o pierwszej części do pięt. Moja ocena to 6/10
Resident.jpg
Plik ściągnięto 30 raz(y) 36,07 KB
Ostatnio zmieniony przez Dark Side 2007-10-01, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
no cóż Resident Evil jest dla mnie świetną sagą, z oglądaniem się wstrzymuję do czasu wypuszczenia co najmniej R5 albo DVDScreenera. Zakładając, że nie oglądałeś tego w kinie to oglądałeś TS'a a to marna jakość dla oceny efektów specjalnych
Skąd wiesz ,że jest dla Ciebie świetną sagą skoro jeszcze nie oglądałeś 3 części a po za tym skąd wiesz jaką kopie miałem a jak miałem dvdrip -a ? Człowieku nie trzeba iść do kina żeby stwierdzić jakie są efekty specjalne o czym ty bredzisz , same głupoty wygadujesz.
ps. Dla mnie saga Residenta jest bardzo dobra jednak ni jak ma się do sagi Obcego która jest rewelacyjna.pozdro
Dzisiaj chciałem wam polecić pewien bardzo dobry film który oglądałem już jakiś czas temu i który na prawdę mi się podobał. "The Hitcher" bo o tym tytule mówię jest filmem z gatunku "Thriller" i jest jedną z lepszych produkcji jakie widziałem w przeciągu ostatniego pół roku.
Film rozkręcił się bardzo szybko dzięki czemu nie nudziłem sie w ogóle i na prawdę mnie wciągną głównie za sprawą dobrego aktorstwa w szczególności Sean Bean który wcielił się w rolę Psychopaty Johna Rydera spisał sie na medal a dwójka pozostałych głównych bohaterów także wywiązała się z zadania znakomicie. Polecam ten film bo to solidna produkcja wyróżniająca sie spośród dziesiątek kiczowatych Amerykańskich "dzieł" . Moja ocena 8/10. pozdro
The Hitcher Mix.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 85,79 KB
Ostatnio zmieniony przez Dark Side 2007-10-02, 09:12, w całości zmieniany 1 raz
Fantastyczne kino najlepszy film pythonow lepszy nawet od Briana. Ostatnim filmem jako ogladalem byl "Skeczu z papuga nie bedzie-20 lat Monty Pythona"-skecz o hiszpanskiej inkwizycji jak zwykle rozbrajajacy i w telewizji juz po raz 3 "Cast away"-trzeba zobaczyc
_________________ Always look on the bright side of life.
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-10-03, 13:47
układ prawie idealny - nikomu nie polecam, mimo że z Madonną to nawet wielka gwiazda tutaj nie pomogła, tragedia, flaki z olejem, nawet gej-temat nie pobudza fabuły
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Donnie Darco, from D. Linch wth love, typowe kino wg Davida, mrocznei pokrecony film. I juz wiem dlaczego X sie tak podobal i tak latwo przyszlo mu sie utozsamaiac z glownym bohaterem.... Zagubiony chlopaczek, ktory ma problemy z akceptowaniem nie tylko autoryteto, ale i zdania innych xD
Film mi sie podobal, zreszta, jak wiekszosc filmow Davida, lubie ten klimat i podoba mi sie ten sposob przedstawiania rzeczywistosci.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Właśnie skończyłem oglądać "The Bourne Ultimatum"i muszę przyznać ,że ta część jest równie dobra co dwie poprzednie a cała seria "Bourna" jest bez wątpienia najlepszą serią szpiegowską jaka kiedykolwiek powstała .Moja ocena 10/10 polecam!!!
przede wszystkim świetna muzyka, nieźle posklejane koncerty (kto ogladal, ten kuma), niezly klimat. nic wspanialego, ale nie o to tu chodzi. fragmenty z indianami momentami przegiete imo.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-10-14, 00:05
'Charlie i fabryka czekolady'
Ciekawie zrobiony film. Chociaż momentami nudził mnie. Baśniowy, bardziej skierowany w stronę dzieci. Jak zwykle, zwycięża dobro, czystość, miłość do bliskich nad zachłannością i egoizmem. Świetna rola Johnego Deppa.
film Bollywoodzki: 'Jestem przy tobie'
Koleżanka która przybyła do mnie jest zagorzałą fanką bollywoodu i Sharukkhana. (czy jak mu tam). Film był miejscami śmieszny, miejscami smutny. Połączenie komedii z sensacją. Efektowne efekty specjalne, kolorowe sceny taneczne, chwilami wyciskacz łez (ale tylko u tych, co są wyjątkowo płaczliwi na filmach). I oczywiście wszystko dobrze się kończy. Jednak 3h film by bollywood to nie dla mnie.
'Edward nożycoręki'
Omg, tytułowy bohater był taki słoooodki ^.^ B. smutny film. I kolejny, który ukazuje jak łatwo jest ucharakteryzować Johnego Deppa. Wywleka na wierzch uprzedzenie ludzi do 'odmieńców' i ich strach przed nimi. Kiedy ktoś taki robi wszystko po ich myśli - jest ok. Ale jak tylko się potknie, przez przypadek coś mu nie wyjdzie, od razu go skreślają i chcą się go pozbyć. Podobał mi się.
[ Dodano: 2007-10-14, 12:35 ] 'Gnijąca panna młoda'
Śmiesznie zrobieni ludzie, z zabawnymi kończynami. Kościotrupki były fajne, takie klekotliwe. Mówiąc szczerze spodziewałam się czegoś lepszego. Nie było rewelacyjnego humoru ani powalających scen, cały film był trochę nijaki. I denerwowały mnie napisy bo szły ciupke za szybko.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
wstrząsający, czasami aż nazbyt okrutny... jestem pod wrażeniem, zwłaszcza że jak juz pojawiły się napisy to cała szkoła (odrabialsmy 2.11) siedziała bezgłosu... co prawda pod koniec jacys inteligenci zaczeli "pykać" ale widać że trafiło do nas
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Widziałem i oglądałem, moim zdaniem dla fanów film może okazać się fajny ale mi tak jakoś nie za bardzo.. Ponieważ takich wałków nigdy nie widziałem, kobieta zamiast nogi ma karabin.. to już przechodzi ludzkie pojęcie, myślę że film ma kiepska fabułę, ale występują w nim znane gwiazdy - np. Brus Willis czy z zagubionych Said. Efekty mogą być, mnie ten film nawet nie przestraszył tylko się ciągle śmiałem.
Ostatnio oglądniemy film? Wrażenia?
Ostatni film oglądałem Cast Away Poza Światem w głównej roli Tom Hanks. Tom jest jednym z właścicieli światowego FeFox nie wiem dokładnie lecz zajmują się przesyłaniem paczek. Tak jak poczta robi tylko że tutaj on ogarnia cały świat. Nie ma czasu na rodzinę, dziewczynę, w czasie Bożego Narodzenia dostaje wiadomość że musi lecieć gdzieś na konferencje, jego dziewczyna się zgadza, i właśnie ta podróż zmieniła jego całe życie w czasie burzy na Pacyfiku jego samolot spada do morza, jako jedyny się ratuje.. I trafia na bezludną wyspę gdzieś na Pacyfiku o której nikt nie wie, i musi walczy o przetrwanie, lecz to nie takie proste, początki są trudne, lecz nie chce zabierać komuś przyjemności i zaraz napiszę całą fabule i nie będą musieli oglądać, serdecznie zapraszam do oglądnięcia tego filmu.
ja widziałem i nie zgadzam sie z przedmówcą, podobał mi się, humor typowy dla Tarantino i Rodrigueza. jesli ktos lubi Pulp Fiction ('przestanmy sie w koncu lizac po chujach'), Od zmierzchu do świtu ('- gdzie nas porywacie?, - do meksyku, - a co jest w meksyku?, - ... meksykanie. ), pierwszego Grindhouse'a, czyli Deathproof, to spodoba mu się i to. fakt - dziewczyna z protezą a'la granatnik to moze nie szczyt realizmu, ale to nie o to tu chodzi, tylko o poczucie humoru ('jestes bezuzyteczny jak fiut papieża'), sytuacje absurdalne ('- synku, masz tu pistolet, jak ktos sie zblizy do samochodu, to zastrzel, tylko nie celuj w siebie, prosze', po czym matka odchodzi, slychac strzal i juz wiadomo co sie stalo) i calosc efektownego misz-maszu by Tarantino & Rodriguez.
pierwszy Grindhouse, tzn. 'Deathproof' również wery wery dobry. film ponoc dla kobiet i o kobietach, świetne dialogi, świetny humor, piękne kobiety, niezły pościg.
poza tym ogladalem Ultimatum Bourne'a, nareszcie, cholernie mi sie podobal, rozpisywal sie nie bede, bo po prostu kazdy powinien to zobaczyc.
Didi napisał/a:
film ma kiepska fabułę, ale występują w nim znane gwiazdy - np. Brus Willis
takie znane gwiazdy, a nawet imienia nie potrafisz zapisac.
Didi napisał/a:
Efekty mogą być, mnie ten film nawet nie przestraszył tylko się ciągle śmiałem.
bo ten film nie miał cię przestraszyc.
edit - temu mądrali pode mną:
tak samo jak większość wiedzy zdobywanej w szkole prawdopodobnie nigdy w życiu nie będzie ci potrzebna, nie przyda się, ale jednak nie posiadanie tejże czyni z ciebie ignoranta, wiec moglbys sie chociaz ugryzc w jezyk, albo poprawic, a nie rżnąć cwaniaka.
Ostatnio zmieniony przez Mordred 2007-10-20, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-11-03, 11:27
efekt motyla 2
BIeda az smierdzi. PO czesci pierwszej mozna by sie spodziewac tylko klapy.1 byla nieziemska, sam pomysl i sposob wykonaia., Dwojka to natomiats wielkaklapa,glowny bohater bardziej przypomina X-mena niz poszkodowanego psychola
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.