Forum Dyskusyjne :: Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Film » Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.

Ostatnio oglądnięty film. Wrażenia.
Autor Wiadomość

Tusia_dg 

Wysłany: 2008-06-09, 18:33   

"Superhero" dziś oglądałam ...może akcje przewidywalna...ale na prawdę można było się nieźle pośmiać. Świetna komedia;)

#luba 
kurewka

Wysłany: 2008-06-09, 23:35   

Tańcząc w ciemnościach

W końcu obejrzałam. Popłakałam się trzy razy i nic konstruktywnego nie potrafię napisać chyba.

Cała historia jest genialna. Po pierwszych minutach w sumie wciągnął mnie świat i już nie było aktorów, była po prostu historia. Sposób operowania kamera tylko potęguje ten efekt.
Bjorkowa muzyka jak zawsze świetna.
Oh i ah.

Nawet to, że taki długi był zniosłam bez problemu.

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2008-06-21, 18:09   

Kraina Trwa - dramat
bardzo, ale to naprawde dziwny film. Mimo wszystko bardzo mi sie podobal.
Mała dziewczynka wychowana w rodzinie narkomanów, wyjezdza po smierci matki z ojcem do jakiegos stareg domu. Niesamowita wyobraznia, fantazja-dziewczynki. Kobieta uciekajac od pszczół, jej przyjaciel, lalki, ojciec i w ogole.
Bardzo specyficzny, ale i świetny film.

offhand 

Wysłany: 2008-06-21, 18:14   

Parę dni temu "Jumper" lekki, i fajnie sie ogląda. polecam:) Niedawno oglądałam "Dziewczyne z sasiedztwa" ale dramat bo jest jeszcze komedia. Dramat na faktach. film bardzo dobry ale troche mozna sie przerazic tym do czego ludzie sa zdolni. szczególnie po przeczytaniu historii na ktorej to powstalo.

*Apple 

Wysłany: 2008-06-22, 21:08   

W tym tygodniu obejrzałam aż dwa horrory, a trzeci czeka mnie w następnym, tym razem na żywo... A więc tak: pierwszy to Sierociniec, który opowiada o duchach, drugi to Przesilenie , który opowiada też o duchach, a trzeci to horror, który się dopiero wydarzy, w roli głównej ze mną i lepiej go nie opowiadac, choć juz wiem, jak będzie wygladał xDDD Filmy były naprawdę starszne, po razie krzyknęłam w każdym, a serce oczywiście przez prawie cały czas było na wysokich obrotach... Właściwie nie powinnam się tak katować, bo już dłuższy czas jestem bardzo nerwowa, niespokojna i w ogóle i znów będę musiała sobie zaparzyć melisę^^

*faris 

Wysłany: 2008-06-22, 21:25   

Apple napisał/a:
a trzeci to horror, który się dopiero wydarzy, w roli głównej ze mną i lepiej go nie opowiadac, choć juz wiem, jak będzie wygladał xDDD

Co, znowu zdajesz prawko ? :rotfl:

Ja ostatnio zaczęłam oglądać Wolfs rain. Anime, fajne, tylko nie wiem kiedy skończę oglądać, za mało czasu mam na wszystko...
Mumiiiiinki!

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-07-07, 12:36   

Gwiezdny pył
Takie tam... wszyscy mówią że takie fajne ale mnie trochę przynudzało. Miłość bla bla zawsze wiadomo jak to się skończy. Dwa plusy: ta aktorka co ma inicjały G.P. w roli gwiazdy i rewelacyjny kapitan statku latającego, no cudowny gość xD
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

*faris 

Wysłany: 2008-07-07, 15:05   

Tusia_dg napisał/a:
"Superhero"

Nudne jak flaki z olejem. Już Spiderman który wyszedł ze 4 lata temu był ciekawszy...

Tak, a ja ostatnio oglądnęłam 2 filmy bolly - "Coś się dzieje" i "Żona dla zuchwałych" - kocham to <3333 Typowe bollywoodzkie romansidło xD
Mumiiiiinki!

Cho 

Wysłany: 2008-07-11, 21:05   

W końcu "Oko". Kiepski, naprawdę. Ani trochę mi się nie podobał.

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2008-07-11, 21:30   

shala napisał/a:
kapitan statku latającego, no cudowny gość xD

On był panienką. ಠ_ಠ

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-07-12, 17:17   

Gwiezdny pył był słaby, nawet owa panienka go nie ratowała.

Ja ostatnio widziałem:

- "Gabriel" - walka o zmaganiach aniołów i upadłych aniołów w Czyśćcu, takie sobie, jak ktoś lubi religijne klimaty to się zawiedzie, bo to tylko rypanka w lekkiej otoczce, jak ktoś lubi rypanki, to są znacznie lepsze, np.
- "Wanted" - opisywany szumnie jako Matrix wymieszany z Dostojewskim, film ma klimat, jest naciągany jak cholera, ale można na nim się pare razy uśmiechnąć i nawet nie zanudza
- "Hulk" - nawet Norton tego nie ratuje, lipa
- "Kung Fu Panda" - jak na bajkę to taka średnia, Madagaskar z reklam sprzed Pandy był śmieszniejszy
- "2 dni w Paryżu" - dobry film, komedia romantyczna, w klimatach a'la Woody Allen, mi się podobał
- "Seks w wielkim mieście" - gdzieś tam kiedyś w programie TV widziałem, że istnieje taki serial, teraz poszedłem na pełnometrażowy i trzeba się było nieźle skupić, żeby nie przysnąć; nie jest jakiś tragiczny, ale i tak lipa
- "Kochanice króla" - nienajgorszy, facetów przedstawiono tu nieco przedmiotowo (podobnie jak w "Seksie..."), ale i tak mi się podobał; mam słabość do filmów opartych na faktach historycznych, może dlatego
- "Hancock" - słaby, przereklamowany, ziew

*faris 

Wysłany: 2008-07-26, 15:05   

Wreszcie znalazłam czas na coś dłuższego...

"Hairspray" - musical, nowa wersja. Pmysł fajny, taki lekki, do oglądnięcia jak się nie ma co robić, przyjemny dla oka i ucha. Teraz ściągam starą wersję.

"Dreamgirls" - dramat muzyczny, pokazujący jaki to świat biznesu jest okrutny, co może się stać z prawdziwą przyjaźnią i takie tam bla bla bla. Ciekawy do tego stopnia, że całość oglądnęłam, nie zasnęłam i mi się podobał.

"Wytańczyć marzenia" - oparty na jakiś tam faktach. Muzyczny, taneczny. Dobry.

"Duma i uprzedzenie" - wersja bollywoodzka, wreszcie udało mi się oglądnąć. Fajny, miły dla oka, aczkolwiek za dużo zamerykanizowany (istnieje w ogóle takie słowo ? :rotfl: ) ten film. Chyba lepsze byłoby połączenie Indie-Pakistan, niż Indie-USA. No ale, USA to bogactwo... hmmmm. Pomimo to, przyjemnie się ogląda, i pozostaje nadal nieodparte wrażenie, że to DiU. ^^

"Veer-Zaara" - bollywoodzki romans, dobry. Trzyma klimat przez większość filmu, i pomimo że to bollywoodzka produkcja, jest jednym z lepszych romansów. Tkliwy, przejmujący, miły dla oka i ucha. No i ta muzyka - łagodna, delikatna - prawie niespotykana w tych produkcjach.

"Sydney white" - no, kolejna sztuka filmu dla nastolatek. Szkoła, miłości, rywalizacje, czyli nic nowego i nic wspaniałego. Dobre dla zabicia czasu.

"A właśnie, że tak" - patrząc na poprzednie filmy z Moore myślałam, że ten zachowa też poziom, no i mogę stwierdzić, że faktycznie sobie tam myślałam. Szmira, szmira i jeszcze raz szmira. Ale da się oglądnąć, pośmiać, i ten wolny czas jak jest można poświęcić na to oglądnięcie. Film na raz, a nawet pół raza.

"The heartbreak kid" - szmira, nawet dobrze nie pamiętam o czym to było. Ale było nudne, usypiające i tematyka typowa dla większości komedii romantycznych.
Mumiiiiinki!

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2008-07-27, 15:28   

"basen" akurat lecial jak wrocilam w piatek do domu. Podobał mi się. Polecam, ciekawy film.

boryn_1908 

Wysłany: 2008-08-03, 10:45   

Dzień Wagarowicza(Senior Skip Day)
typowa amerykańska komedia dla młodzieży polecam jeśłi ktoś lubi tego typu filmy
poza tym gra tam jedna z ładniejszych aktorek o zjawiskowej :D urodzie czyli Tara Reid znana również z Wiecznego Studenta

Dżem 
Fest Ślonski Bajtel

Wysłany: 2008-08-03, 12:20   

boryn_1908 napisał/a:
Tara Reid
:super: :super:

WOLNY ŚLONSK

*faris 

Wysłany: 2008-09-07, 22:34   

"Gwiezdny pył" - nic ciekawego, czasem o uszy obił mi się angielski akcent <3, ale to i tak za mało

Anime :
"Księżniczka mononoke" - coś w tym było, jednak średnio mi się podobał. Nie wiem, nie bardzo przemówiło do mnie to anime.
"Spirited away" - i to mi się podobało. Bardzo. Świetne zakończenie. Chciałabym zobaczyć drugą część, gdyby była, aczkolwiek pewnie już byłoby przynudawe.
Mumiiiiinki!

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-09-14, 14:48   

Dziewczyna z perłą
Niebywale mi się podobał Colin F. w długicj włosach pasują do niego. Film jakiś aki powolny (kolega zasnąl :rotfl: ), spodziewałam się czegoś lepszego (tak mi zachwalano..). Denerwowała mnie Scarlet Johanson, niewiadomoczemu. Dałabym 6/10.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

Odpowiedz do tematu