Wysłany: 2008-03-07, 16:04 Najstraszniejszy Horror jaki widziałaś/eś
Dla mnie nie ma najstraszniejszego horroru ale mam taki tytuł który zawsze mnie raził po psychice...jest nim film pdt. AMERICAN PSYCHO. A jak tam u was z tymi horrorami,boicie się czasem???
Wysłany: 2008-03-07, 17:12
OK. każdy horror ma coś w sobie..tylko wystarczy się trochę w nim wgłębić.Najlepsze jest to że nawet najbardziej amatorski horror może wystraszyć...hehehehe
Lucio Fulci - The House Of Clocks, Aenigma; jak również "Motel Hell" Kevina Connora.
Pierwsze dwa to gigantyczna wprost sieczka i gore, ale nie na amatorskim poziomie.
Dalej leci seria Toxic Avenger, gdzie nie ma już kompletnie żadnych barier - kastrowanie na żywo, zajadanie się krwawiącą wątrobą, która dopiero co wypływa z brzucha, rozwalanie deską twarzy i tak dalej
Wysłany: 2008-03-07, 17:26
Piątek Trzynastego 2 Mnie skopał , głownie klimatem , i muzyką , praca kamery i nie pewność też dodaje dreszczyków. No ale teraz takich filmów już nie robią. Nowe Horrory są do bani według mnie , najlepiej straszą stare klimatyczne produkcje.
Rooster to przez to, że zanikł praktycznie podgatunek horroru jakim był slasher. No wiesz, kilku-kilkunastu bohaterów i co chwila któryś ginie a reszta myśli kto jest mordercą
Mam dobrą wiadomość - wyszedł niedawno horror "All the Boys Love Mandy Lane" - który jest wielkim powrotem do slasherów pozycja obowiązkowa - jest już tłumaczony!
Wysłany: 2008-03-08, 13:41
Ostatnio oglądam koneserskie kino grozy min. PIąTEK 13 i jak zawsze z satysfakcją mogę powiedzieć że chociaż ma już swoje lata to i tak mogę go oglądać na okrągło tak jak KOSZMAR Z ULICY WIąZóW..
Ja polecam "Carver" - niezły horror, w którym torturuje się wymyślniej niż Jigsaw. Właśnie obejrzałem i serio jest pod wrażeniem, i wziąłem się za tłumaczenie
Wysłany: 2008-03-14, 19:41
Moim zdaniem najlepsze horrory to: Egzorcysta, The Blair Witch Project, Zejście, Coś, Motel...znam jeszcze kilka ciekawych, ale musiałbym sobie przypomnieć tytuły...
[ Dodano: 2008-03-14, 19:43 ]
Moim zdaniem jak nie ma w horrorze odpowiedniej muzyki popartej świetnym klimatem to film jest poprostu do niczego. Obejrzeć można, ale tylko raz, a i z tym bywa problem, bo poprostu jest to zbyt nużące.
Ostatnio zmieniony przez Orzeł 2008-03-26, 17:22, w całości zmieniany 2 razy
a znacie moze jakieś horrory, w których głownym bohaterem nie jest jakiś psychopatyczny morderca czy tym podobne, tylko po protu są to filmy które przerażają, nie wiem moze o jakiś mocach nieczystych ? (np . pokój 1408 może i nie był taki straszny ale bez żadnych psychopayów albo the ring)
Wysłany: 2008-03-26, 15:23
mona lisa napisał/a:
a znacie moze jakieś horrory, w których głownym bohaterem nie jest jakiś psychopatyczny morderca czy tym podobne, tylko po protu są to filmy które przerażają, nie wiem moze o jakiś mocach nieczystych
Nic mi do głowy nie przychodzi, no może na przykład Infekcja (to akurat taki Japoński film) chyba nie ma tam, żednego psychopaty,ale gwarancji nie daję. Ostatnio tj. wczoraj, widziałem Hotel zła, który jest genialny (to pierwszy norweski film jaki widziałem), ale uwaga, tam na 100% jest psychopata.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.