Wysłany: 2006-09-09, 10:44 Lot 93
Muszę przycnać, że film jest calkiem fajnie zrobiony, bez lzawych wprowadzen jak to stewardessa zegna meza i syna i leci na OSTATNI lot, film ma forme bardziej zblizoną do dokumentalnej niż fabularnej, więc przyjemnie się go ogląda. Ostateczni nie uważam tego czasu za straconego, ale....
no tak wiedzialam ze na koncu pokaza jak to dzielni amerykanie podjeli probe walki z porywaczami a samolot mimo to sie rozbija, tylko ze ja nie wierze w oficjalną wersję wydarzeń, myślę ze amerykanie sami zestrzelili ten samolot........
no ale nie mialam cienia podejrzen ze pokaza to w folmie :o
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Zo3l [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-14, 22:07
deela napisał/a:
no tak wiedzialam ze na koncu pokaza jak to dzielni amerykanie podjeli probe walki z porywaczami a samolot mimo to sie rozbija, tylko ze ja nie wierze w oficjalną wersję wydarzeń, myślę ze amerykanie sami zestrzelili ten samolot........
no ale nie mialam cienia podejrzen ze pokaza to w folmie :o
Widzę, że mamy to samo zdanie na ten temat
Krótko z mojej strony:
Dobrze zrobiony film, dobrze się go ogląda ale aż śmierdzi propagandą. Film mocno gra na uczuciach widzów, są mocno wyakcentowane pożegnania narzeczonych, kobieta w ciązy która przed odlotem czyta książkę o dzieciach, a także facet, który w ostatniej chwili zdąrzył na samolot...
Dzielni Amerykanie znowu muszą walczyć z siłą wyższą, i w końcu żwyciężają, płacąc za to życiem...
Nie zgadzam się z tą wersją wydarzeń, ale jak już napisałem- film nieźle nakręcony, można obejrzeć bez zbytniego wgłębiania się.
Równie bardzo propagandowym jest film "American soldiers" (Amerykańscy chłopcy)- kto widział, ten wie
Zgadzam się. Film zrobiony całkiem dobrze, ciekawie wszystko zostało ukazane pomimo braku gwiazd aktorskich ,jakiś wielkich talentów - nie to w filmie jest w końcu najwazniejsze.
Co do wydarzeń z 11 września ,to ja nie wiemjak było naprawdę dlatego od osądów się wstrzymamjakiś większych-wierze tylko i jestem w sumie przekonany ,że amerykański rząd nie poświęciłby tylu ludzi tylko po to,by rozpocząc misję w Afganistanie czy walczyć o ropę.
Podobnie nie uważam jakoby Żydzi mieli coś z tym wspólnego jak to twierdzą ludzie z prawicy.
Co do filmu to jak pisałem -jestem na plus jak najbardziej.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Ostatnio zmieniony przez dipe 2006-09-16, 14:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-09-16, 15:08
Cytat:
wierze tylko i jestem w sumie przekonany ,że amerykański rząd nie poświęciłby tylu ludzi tylko po to,by rozpocząc misję w Afganistanie czy walczyć o ropę.
oj naiwny naiwny naiwny
jak dziecko we mgle
nie pierwszy raz by to byl
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Przed wczoraj ogladałem ten film i moim zdaniem jest faktycznie super zrobiony.
jedna rzecz mnie w tym filmie rozśmieszyła.. drzwi do kabiny pilotów... Bo wygladały jak z papieru, kilka uderzeń i drzwi nie było To chyba drobna przesada...
A i jeszcze ten islamista jak sobie czerwoną chustke na głowe tak jak kamikadze.... tpo była chyba lekka przesada.
No ale tak to film bardzo doby faktycznie bardziej przywiązali wage do faktów niż do fabuły i w sumie to mi sie najbardzi w nim podoba.. bo probuje zobrazowac jak to się wszystk owydarzyło.
_________________ Mich@ł
Zo3l [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-18, 19:11
Islamista- znawca, badacz islamu.
Wygląda to jak czepianie się na siłę, ale pewnie zaniedługo fanatykiem można będzie nazwać Turka który będzie nam przygotowywał kebab...
Michał napisał/a:
A i jeszcze ten islamista jak sobie czerwoną chustke na głowe tak jak kamikadze.... tpo była chyba lekka przesada.
Niby dlaczego przesada? Idelanie wprowadzili ten element do filmu, moim zdaniem uzmysłowiło to widzom, jakimi fanatykami musieli być porywacze.
Wysłany: 2006-09-18, 21:29
mi sie film tez podobal fajny byl wstep i na kocu te wyjasnienia bo jak by je omineli to bym powiedzial ze za kolorowe bo jednak w tych stacjach lotu panowal pedantyczny porzadek
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.