Wysłany: 2007-01-16, 17:55 Leon Zawodowiec i Naciągacze
Dałam 2 filmy w jednym temacie bo w sumie mają bardzo podobną fabułę. Jeden o zabijaiu, drugi o oszustwach. Oba z małą, rezolutną nad wiek dziewczyną. Tego pierwszego chyba nie trzeba za bardo przedstawiać, bo raczej wszysycy widzieli.
Ja uwielbiam takie filmy. Nigdy(?) nie wiesz jak się skonczy. Bez jakiegos przesadnego romantyzmu. Mają to coś.
Podobał/y się?
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-01-16, 18:40
Leon Zawodowiec --> wczoraj się w nim zakochałam. Swietny film, super zagrany z rewelacyjną muzyką. No i Jean Reno, mój ukochany aktor i jedyny stary facet który tak mi się podoba <3 Nie jest przystojny ale coś w sobie ma tylko trudno powiedzieć co. No i jeszcze grał w tym filmie płatnego mordercę, to już w ogóle <3
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-01-16, 18:59
miss irony napisał/a:
czy my lubimy te same filmy?
Bardzo możliwe. Ale tego drugiego nie widziałam niestety ;>
goszka napisał/a:
zawsze wzruszam się na koniec.
Ja dosłownie miałam łzy w oczach jak ten dupek zabił Leona ;<
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Leon zawodowiec podobal mi sie strrrrrrrasznie, widzialem go juz chyba z 20 razy. Bardzo ciekawy rodzaj milosci laczacy mloda kobiete (dziewczynke raczej) i dojrzalego (choc emocjonalnie nie w pelni, odnioslem zreszta wrazenie, ze Leon jest nieco opozniony) faceta. Zadnych bzdur o milosci do konca zycia, nikt nie obiecuje happy endu, choc do konca kazdy ma nadzieje. Jedna z niewielu postaci w historii kina, ktorej tak naprawde zal.
Piekny mimo brutalnosci, brutalny mimo piekna.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Och uwielbiam Leona tylke razy go juz oglądałam... To własnie jest jeden z niewielu filmów, ktory moge zobaczyc kolejny raz i zastanawiać co sie stanie i mając nadzieje na inne zakończenia (choc doskonale wiem jak sie skonczy). No film ma swój wielki urok, świetnych aktorów i muzyke (może ktoś zna wykonawce jednej z piosenki, ale nie tej głównej)
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
Leon zawodowiec świetny, a drugiego to chyba nie widziałem...
mam na DVD i oglądałem już w ch... razy... ogólnie piosenka Stinga do filmu tez mi się b.podoba
Jest sobie gość (taki odpowiednik Leona), który razem ze wspólnikiem robi oszustwa na milionową skalę. I sa to na prawde genialne przekręty. Tyle, ze główny bohater ma coś w stylu nerwicy natręctw (obsesyjnie sprząta). I w pewnym momencie jego życia, pojawia się dziewczyna. Podaje się za corke. I on zaczyna ja uczyć. A co dalej to nie powiem bo zepsuje... :p
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
bo w takich przypadkach kobieta chodzi tylko o kase i nasienie
tylko o nasienie
Choc Leona znam na pamiec, to za kazdym razem becze przy koncowce. Tak silne emocje jednak nie sa spowodowane tylko smiercia glownego bohatera. Najbardziej mnie wzrusza motyw roslinki. Zwlaszcza,gdy zostaje wkopana w ziemie. Tyle ukrytych znaczen...
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Leon Zawodowiec - (jak zwykle jestem odosobniony), ale dla mnie żadna rewelacja, może po części dla tego, że właśnie wszyscy (przynajmniej na razie jak widzę) się nim zachwycają. Puszczany w telewizji do znudzenia. W dodatku nie przepadam za Jean Reno, a Natalie Portman była jeszcze za młoda, żeby mi się podobała, no i nie w tej fryzurze. Jedyny pozytyw to Gary Oldman (prawdziwy zawodowiec).
Naciągacze – miło się ogląda, nic ponadto. Raczej nie będzie miał tylu powtórek w TV, co „Leoś”. Nicolas Cage na swoim (jak zwykle) wysokim poziomie.
Leon Zawodowiec to klasyka. Oglądam go przy każdej nadarzającej sie okazji, to jeden z tych filmów ktory można oglądać w nieskonczonośc. Rzadko sie zdarza żeby w filmie była tak głęboko przedstawiona osobowość bohaterów. Brak tutaj nudy i monotonii jedynie są krókie przerywniki, które dają nam chwile do refleksji i przemyśleń. Film w wielu momentach naprawde zaskakuje. Historia jest głeboka i zmusza do przemyśleń. To jest duże osiagnięcie reżysera. Myśle, że twórcy reklamy"pij mleko będziesz wielki" brali inspiracje z Leona. TRoche chaotycznie poszła mi ta recenzja, ale pisałem to na szybko i na wielki stresie. Jutro mam egzamin z archeologii a chuja umiem:(
Choc Leona znam na pamiec, to za kazdym razem becze przy koncowce. Tak silne emocje jednak nie sa spowodowane tylko smiercia glownego bohatera. Najbardziej mnie wzrusza motyw roslinki. Zwlaszcza,gdy zostaje wkopana w ziemie. Tyle ukrytych znaczen...
wyjete mi z ust slowa. Film zaje*isty. Podoba mi sie motyw w filmie kiedy Leon uczy Portmanke zabijac.. Film boski. Klasyk kina
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-17, 22:30
Widziałam oba. Leon zawodowiec jest o niebo lepszy. Widziałam go kilkanascie razy i za każdym razem uważam że jest lepszy.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.