Wiek: 18 Dołączyła: 30 Cze 2007 Posty: 21 Skąd: far far away
Wysłany: 2007-07-04, 23:39
Oglądam już od jakiegoś czasu! Przyznam ze nie byłam specjalnie zainteresowana a fabula wydawała sie dość oklepana! Ale już po pierwszym odcinku stwierdziłam ze to naprawdę dobry serial!! Film o mlodych ludziach z ambicjami, mocno stąpajacymi po ziemi! A humor filmu mnie rozbraja! Polecam:-)
_________________ To Hell.....I'm waiting for this moment;>
Lepszy "Ostry Dyżur", po pierwsze to pierwowzór, po drugie kolejne tego typu seriale mają już bardzo podobną fabułę, są naciągane itp. Ogólnie może być, obejrzałam z nudów jakiś odcinek, nie powalił mnie jakoś specialnie na kolana, ale czasem pooglądać można. Podobał mi się ten motyw (akurat widziałam na reklamie xD) wbicia gwoździarki do głowy, facet oczywiście żył dalej
Wysłany: 2007-07-05, 12:02
"Grey's Anatomy" jest sto razy lepsze od "Ostrego dyżuru" z powodu tego amerykańskiego humoru, ta specyfika. Obejrzałem całe pierwsze dwa sezony i to jeden z moich ulubionych seriali Poza tym ciągle jeszcze nie wiem, czy nie zostać chirurgiem plastycznym
kolejne tego typu seriale mają już bardzo podobną fabułę, są naciągane itp.
omg, a czego sie spodziewac? wszystkie seriale o szpitalach sa podobne, glownie przez miejsce akcji...
Natomiast Chirurdzy bardzo skupiaja sie na glownej bohaterce, ona zawsze wysuwa sie na pierwszy plan, w ostrym dyrzurze bylo jednak nieco inaczej....., no coz....
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2007-07-05, 21:07
Katharsis napisał/a:
W Ameryce 3 się już kończy
Skończył się (i jest na wyciągnięcie ręki dla nas tutaj żyjących. Jeśli ktoś jest zainteresowany to na PW). Teraz trwa przerwa wakacyjna, a po wakacjach zaczynają sezon czwarty. I chwała im za to.
"Ostrego Dyżuru" oglądałam kilkanaście odcinków. I na nich skończyłam, głównie dlatego, że nakręcili tego ogrom, a ja nie oglądałam od samego początku. Za dużo do nadrobienia i nie miałabym pojęcia skąd to brać.
Zresztą, jak wspomniał Katharsis, w Chirurgach jest więcej humoru, dużo więcej.
Być może fabuła jest oklepana, ale dla mnie to nie ma żadnego znaczenia. I nie można powiedzieć, że ten serial jest naciągany, o nie.
Yenna napisał/a:
Podobał mi się ten motyw (akurat widziałam na reklamie xD) wbicia gwoździarki do głowy, facet oczywiście żył dalej
Taaak, jest tam trochę nieco odjechanych motywów... Ale o ile weselej jest z nimi ^^
Katharsis napisał/a:
Poza tym ciągle jeszcze nie wiem, czy nie zostać chirurgiem plastycznym
Katharsis, za dużo chirurga plastycznego z SG? ^^ Bo zdążyłeś go już poznać?
Wiem, wiem! Siłą rozpędu, przepraszam!
Ostatnio zmieniony przez Dio 2007-07-05, 21:15, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie i tak pierwowzór w postaci dyżuru będzie lepszy, fakt, Grey's Anatomy, jest jakby 'ulepszoną wersją' właśnie z poczuciem humoru.
Podoba mi się piosenka z tegoż serialu 'how to save a life'.
ogkladalam pierwsza serie i nawet bardzo lubilam ten serial...nie wiem czym on mogl kogos z nie smaczyć?! byly w nim pokazane normalne ludzkie problemy z jakimi lekarze spotykaja zsie w szpitalu i wlasnie to mie najbardziej w nim podobalo
_________________ "W ŻYCIU MOŻNA LICZYĆ TYLKO NA SIEBIE. A I TEGO NIE RADZE"
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-07-06, 14:46
oglądałam, ale jedynie 2 razy tę samą serię, ktorą polsat puszcza od co najmniej 2lat po raz chyba 3.
bardzo fajni bohaterowie, niezłe przypadki u pacjentów.
Bardzo , bardzo fajny serial tylko dlaczego w Polsce porządnych seriali sie nie nie da obejrzec o normalnej godzinie , i w mniejszym okresie czasu niz 2 lata.A inne "M jak Miłość" itp itd można po sto razy dziennie w TV zobaczyc
Wysłany: 2007-07-06, 16:41
karda90 napisał/a:
nie wiem czym on mogl kogos z nie smaczyć?!
To zadziwia mnie niezmiennie, ale mógł. Często spotykałam się z takimi opiniami, że coś jest fe i nie do obejrzenia, bo jest tam trochę krwi i dosadnych ujęć. I na nic się zdawało tłumaczenie, że to serial o właśnie takiej tematyce.
Lawenda napisał/a:
tylko dlaczego w Polsce porządnych seriali sie nie nie da obejrzec o normalnej godzinie
Właśnie. Przez jakiś czas było w czwartki o 20, to woleli to zastąpić tym polskim tworem -.-
Damianos
Wysłany: 2007-08-08, 15:49
Jeśli lubicie Chirurgów to zapraszam na moje nowe forum www.greys.yoyo.pl Rozkręćmy je
Oglądałam parę(naście?) odcinków i też bardziej wciągęło mnie niż Ostry dyżur..Ciekawi bohaterzy no i humor(jak już ktoś wspomniał)niczego sobie.Ogólnie jestem na +
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
Skończył się (i jest na wyciągnięcie ręki dla nas tutaj żyjących. Jeśli ktoś jest zainteresowany to na PW). Teraz trwa przerwa wakacyjna, a po wakacjach zaczynają sezon czwarty. I chwała im za to.
na foxlife [kanał 28] emitowany był 3 sezon, w miniony czwartek puszczony byl ostatni odcinek, więc teraz pewnie znow leciec beda powtorki
Sabra napisał/a:
Natomiast Chirurdzy bardzo skupiaja sie na glownej bohaterce, ona zawsze wysuwa sie na pierwszy plan, w ostrym dyrzurze bylo jednak nieco inaczej....., no coz....
nie widzialam dwoch pierwszych sezonow, ale zapewniam Cie, ze w trzecim raczej kazdej postaci poswiecona jest rownomierna uwaga.
Dio napisał/a:
Być może fabuła jest oklepana
chyba tylko miejsce akcji jest identyczne. chirurdzy to przede wszystkim dopracowane do najmniejszego detalu osobowosci bohaterow, niesamowity scenariusz i miod maliny muzyka. czyli u mnie miejsce pierwsze, ex aequo z prison break
Bardzo lubie Chirurgów. Drugi z kolei mój bezcenny serial:)
Opowiada on o losach prawdziwego, miejskiego szpitala. Jest wspaniałym dowodem na to jak lekarze walczą o życie człowieka:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.