Forum Dyskusyjne :: film "300"

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Film » film "300"

film "300"
Autor Wiadomość

ViniCator 

Wysłany: 2007-02-22, 12:55   film "300"

Trailer filmu http://www.themoviebox.ne...300/trailer.php
(najlepiej oglądać przez media playera, w HI-RES, bo w SUPER-RES moze ścinać)

Film na podstawie komiksu Franka Millera, jest fantastyczną wizją bitwy pod Termopilami, podczas której to 300 spartian króla Leonidasa staje do z olbrzymią, perską armią Kserkesa. Wprawdzie jest to film nastawiony na "wgniatanie w fotel" widza stąd też będzie nieuniknione efekciarstwo, ale ten monumentalny "duszny" klimat jest wspaniały. Na obraz nanisiono filtry oraz zmieniono tonację kolorów, a wraz ze wspaniała scenografią buduje to nietuzinkową atmosferę.
Mam nadzieję, że ten fim poza rzemieślniczą doskonałością, będzie też niósł jakiś przekaz.

A co wy sądzicie o trailerze?

300 spartian (bo tak brzmi fim w polskim przekładzie) wchodzi do kin bodajże już w marcu, tak więc na ostateczną ocenę nie przyjdzie długo czekać :)
Ostatnio zmieniony przez ViniCator 2007-02-23, 10:36, w całości zmieniany 1 raz  

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-02-22, 13:03   

Piekielnie nierealistyczny, ale myślę, że całkiem rozrywkowy film to będzie.
Hm... jak siekiera przeleciała nad głową kolesia to jakoś tak tandetnie to wyglądało.

ViniCator 

Wysłany: 2007-02-22, 13:07   

Prymas napisał/a:
Piekielnie nierealistyczny, ale myślę, że całkiem rozrywkowy film to będzie.
Hm... jak siekiera przeleciała nad głową kolesia to jakoś tak tandetnie to wyglądało.

No, przy tym toporku to ja też się uśmiechnąłem
A co do nierealistyczności to myślę że ten surrealistyczn-oniryczny obraz będzie właśnie atutem filmu, owszem wygląda to nierealistycznie ale jakie robi wrażenie... zresztą tak jak napiałeś - piekielne

Aaliyah 

Wysłany: 2007-02-22, 13:50   

widziałam ten Trailer już wcześniej. Film fajny, ale nie dla mnie. Zdecydowanie nie jestem fanką takiego typu kina.

Flow 

Wysłany: 2007-03-25, 16:36   

Ja właśnie wróciłem z filmu. Bitwa pod Termopilami interesowała mnie od dawna. Mam nawet zdjęcie zrobione pod pomnikiem Leonidasa w miejscu bitwy i słynną tablicą upamiętniającą. Tak więc do kina poszedłem chętnie.

Zaczynając od tego, że film jest mało realistyczny - do kina chodzę głównie po emocje, gdyż film uważam za sztukę. Jeśli chcę się dowiedzieć faktów to po prostu wezmę do ręki naukowe opracowanie. Do kina chodzę po emocje. A tych w filmie niemało. "300" jest nakręcone na podstawie komiksu, więc zawiera elementy fantastyczne - słonie przypominajce tolkienowskie olifanty, szarżujące nosorożce, człekopodobne monstra itp. Koniec końców taka sceneria w połączeniu z fabułą i formą kręcenia "na niebieskim tle" daje wspaniały rezultat. Efekt szarż, lecących strzał i masy ludzi wbija niekiedy w fotel. Do tego smaczku dodaje piękna muzyka wychwytująca to co dzieje się na ekranie.

Minusem jest niekiedy gra aktorska. Kserkses wygląda jak gej z Parady Miłości w Berlinie a zona Leonidasa także nie gra przekonująco. Film jest dosyć krwawy, więc dla ludzi nie lubiących posoki na ekranie raczej nie wskazany. Jednakże taki miał być - pokazać spartańskie realia bez upiększeń.

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-04, 14:00   

Wilki to film na miarę… Chyba jeden z bardziej heroicznych. Bezprecedensowa deifikacja męskości. Widowisko jest totalne. 300 to bodaj najbardziej testosteronowy film jaki widziałam :)
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-04-04, 14:04   

Obejrzałem wczoraj na kompie. Pod względem rozrywkowym nie zawiódł, więc nie żałuję. :p

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-04, 14:19   

Prymas, prześlij mi przez gg (xD), please, bo mi się torrenty podupczyły >_<

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2007-04-04, 14:57   

Mordred napisał/a:
Prymas, prześlij mi przez gg (xD), please, bo mi się torrenty podupczyły >_<

Ta, wiesz ile trwałoby przesyłanie dwóch gigabajtów na moim 3-megabitowym łączu? xD Gdybym taki sam miał upload, to już byłaby inna gadka.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-04-04, 18:02   

ja w piatek rano idę do kina na to ;-)
beznadziejna pora, ale innych opcji nie ma niestety hehe ;-)

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-04-04, 19:26   

niezli aktorzy, fabula oczywista, za duzo postaci fantasy. Ogolnie 4- ,ale to za moja milosc do antyku.
Who's playing tricks on me?"

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-04-06, 17:31   

podobał mi się.
przerażający, wbijający w fotel, ale ciekawy i świetnie zrobiony.
szkoda tylko, że koniec znany już od dawien dawna.

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-04-07, 11:51   

bardzo rozrywkowe, krwiste i dopracowane kino. mocno wyolbrzymione, przerysowane, momentami patetyczne, ale bez nadęcia, za dużo tam brutalnosci, która sprowadza na ziemię, zeby zarzucic przesadę w podniosłości.

podobał mi się.

Robert_snk 

Wysłany: 2007-04-28, 01:19   

Z początku myślałem, że film będzie przereklamowany bo na zwiastunach pokazane były te różne dziwadła. Ale po zobaczeniu zmieniłem zdanie ;) bardzo fajny i ciekawy filmik.

Stiff^ 

Wysłany: 2007-04-28, 09:14   

ja mam linki do filmu, ale nie wiem czy moge podac na forum?

szczepanx 

Wysłany: 2007-05-06, 19:43   

film niczego sobie jak nie ma nic innego do roboty to mozna usiąsc i obejrzec :piwo:

Dark Side 

Wysłany: 2007-10-02, 14:13   

Dawno nie oglądałem takiego nudnego filmu .Bardzo dobre efekty ale to za mało jak dla mnie. Ogólnie to słaba produkcja 4/10

Odpowiedz do tematu