ksiazke czytałem na długo przed boomem spowodowanym przez film i milionami "fanów". b. mi sie podobala, choc poczatek pierwszej czesci zajal mi pare dni, takie to bylo nudne.
nooo, film tez dobry, choc oczywiscie ksiazce do pięt nie dorasta.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
nooo, film tez dobry, choc oczywiscie ksiazce do pięt nie dorasta.
zawsze tak jest, że książka lepsza.. nie ma co się dziwić. W filmie nie pokażesz każdego fragmentu, szczegółu. Sam sobie wyobrażasz jak to widzisz, a w filmie są już tylko najważniejsze rzeczy istotne do pokazania.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
czytałam w czasach prehistorycznych, widziałam w nieodległych i stwierdziłam ze wole jeszcze raz przeczytac niż isc na film
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
a dociera do ciebie, ze nie wszystkim musi sie podobac? pidzej ratuj
a dociera do ciebie, ze pisanie "ksiazka byla denna" jest glupota w momencie, kiedy ksiazka ta zostaje uznana jedna z lepszych w dziejach literatury? moze jak wyjdziesz nieco poza komiksy, to sie połapiesz.
To, że jest uznana za jedną z lepszych w dziejach literatury nie oznacza przecież, że musi się ona każdemu podobać... chociaż pisząc, że jest ona denna mogła to chociaż rozwinąć. Dlaczego co i jak itp.
Przyznam sie bgez bicia (nie wyklniecie mnie mam nadzieje - to do GTW tego forum) ,że ani fantasy ani sci-fi nie lubie za bardzo.
Jezeli chodzi o książki ,to nie wiem czy jest ona zaliczana to trylogii ,ale przeczytałem "Hobbita ,czyli tam i spowrotem" i nie było tak źle ,jak mozna było się spodziewać.
Co do filmów to widziałem wszystkie trzy czesci i... podobało mi się ,pomimo ,ze troche p[rzydługawe było momentami. Bardziej niż nad treścią filmu skupiłem się jednak nad wspaniałymi efektami ,charakteryzacją, niezwykłością pokazywanych miejsc. Ogólnie jeżeli mi ,osobie która zdecydowanie woli inny rodzaj kina się podobało to nie dziwi mnie wcale ,że dla niektórych 'Władca Pierścieni" jest czymś więcej niż książką ,czy filmem.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Jezeli chodzi o książki ,to nie wiem czy jest ona zaliczana to trylogii ,ale przeczytałem "Hobbita ,czyli tam i spowrotem" i nie było tak źle ,jak mozna było się spodziewać.
"Hobbit" to calkiem osobna ksiazka, do trylogii naleza: "Druzyna Pierscienia", "Dwie Wieże" i "Powrót Króla" (czy tez jak czytalem ostatnio w pewnym artykule spolszczona wersje WP - "Druzyna Pierscienia", "Dwa Grody", "Powrót wojewody" xD).
dipe napisał/a:
Co do filmów to widziałem wszystkie trzy czesci i... podobało mi się ,pomimo ,ze troche p[rzydługawe było momentami.
no bo trudno jest zmieścić to wszystko w tak krótkim czasie. ;-]
to, mimo nieco odmiennego stanowiska, byla porządna opinia i takich nie neguje.
co innego wasze płacze i gorzkie żale.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.