"Hobbit" to calkiem osobna ksiazka, do trylogii naleza: "Druzyna Pierscienia", "Dwie Wieże" i "Powrót Króla" (czy tez jak czytalem ostatnio w pewnym artykule spolszczona wersje WP - "Druzyna Pierscienia", "Dwa Grody", "Powrót wojewody" xD).
Dzieki - widzisz sam jaka moja wiedza jeżeli chodzi o wszelkie ksązki tego rodzaju jest.
Ja już wolę o literaturze romantycznej W Niemczech rozmawiać. ;>
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Dzieki - widzisz sam jaka moja wiedza jeżeli chodzi o wszelkie ksązki tego rodzaju jest.
Ja już wolę o literaturze romantycznej W Niemczech rozmawiać. ;>
no, ja na polskim ustnym sie wypowiadalem bardzo szeroko na ten temat, wczesniej znalazlem duzo ciekawych informacji, wiec coś tam wiem. ;-]
niezamaco, a o tej literaturze to owszem, mozesz, ale nie wiem z kim no i chyba juz niestety nie w tym temacie. ;-]
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-22, 15:47
Oczywiście przeczytałam wielokrotnie całą trylogię( jak mam chandrę to czytam ponownie. Odjeżdzam w inny świat i to mi pomaga) i uważam że jest fantastyczna. Filmy widziałam swietnie zrobione ale ksiązki są lepsze.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
*Apple
Wysłany: 2007-05-26, 10:41
Cytat:
Czy ktoś z was lubi Władce Pierścieni.?
Bardzo lubię oglądać ten film. Najbardziej mi się podobała 1 i 3 część. Przy tej ostatniej pożegnanie strasznie długo trwało i jak tak samo długo pociągałam nosem xD
Co do książki to nie mam ochoty czytać, bo jest zbyt fantastyczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.