a moimi ulubionymi bajkami z disney'a ( czy jak to tam sie pisze hehe..) jest herkules, mulan 1i2, Pocahontas , mała syrenka.. i wiele innych dużo by pisać tak naprawdę to prawie wszystkie.. a jedną z ulubionych rzeczy którą lubię w tych bajkach to piosenki.. ( są po prostu boszkie!!!!! )
_________________ ciesz się życiem, bo w każdej chwili możesz je stracić !!!
Wiek: 12 Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 313 Skąd: Sankt Petersburg
Wysłany: 2007-05-05, 21:17
Król Lew oczywiście. Klasyk klasyków. Ponadto był to pierwszy film, na jakim byłem w kinie.
_________________ All that we see or seem, Is but a dream within a dream
*Apple
Wysłany: 2007-05-08, 13:04
*Mulan
Ta bajka jest suuuuuuuuuper! Zwłaszcza pierwsza część (wygrałam kiedyś video w Dzienniku Zachodnim )Trzeba rzec,że to znakomicie zrobiony film animowany.
*Zakochany Kundel
Mam to wprawdzie po niemiecku, ale jak to małe dziecko, po obrazkach wszystko skapuje ;p Jeden z moich ulubonych ;*
*Pinokio
No i legendarny Pinokio! Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper! Zawsze się bałam jak był w brzuchu wieloryba ;p
Mulan.
Bo ja to dopiero kilka miesięcy temu obejrzałam razem z przyjaciółką.
Wcześniej oglądałyśmy blaire witch project i mało nie usnęłyśmy z nudów.
A potem włączyłyśmy Mulan i zaczęły się wielkie emocje.
I to było urocze.
Poza tym Mulan to bajka o tym wszystkim czym małe dziewczynki chciałyby być, gdyby ktoś im pozwolił uwolnić się od tyranii sukienek do wszystkiego.
Waaaaaa. Mulan jako babski smak wolności.
[przez pierwszy tydzień po obejrzeniu przekonywałam moją mamę że powinnam zapisać się na aikido XD]
I Piękna i Bestia. Bo śliczne.
I w deszczu na dachu i na balu i w ogóle.
O.
_________________ she's beautiful as usual with bruises on her ego and
her killer instinct tells her to be aware of evil men
Positive.
Ostatnio zmieniony przez Light 2007-05-08, 20:37, w całości zmieniany 1 raz
Król Lew !! moge oglądac na okrągło - płakałam na niej i uwielbiam taniec hula i motyw <co to za świnia>
Mulan - 'jestem smokiem nie jaszczurką. Ja nie robię językiem tak <sss> '
Alladyn - zawsze w niedziele rano leciały odcinki w TV
Herkules i te bosko śpiewające muzy (robiłyśmy potem z siorką karaoke)
Nowe szaty króla - król-lama był rozbrajający
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
ja ogolnie na punkcie bajek Disneya to mam zryty beret.. jak bylam mala to namietnie ogladalam bajki na video (zawsze babcia mi kupowala na urodzinki i na inne okazje... ^^) chociaz do dzisiaj je okazyjnie ogladam z mamuska piosenki to do dzisiaj znam prawie wszystkie na pamiec.. =D Kocham piosenki z bajek.. ahh.. a moje ulubione bajki to z pewnoscia Pocahontas (..ty masz mnie za glupia dzikuske..) krol lew.. ajćć.. chyba wszyscy ryczeli na tym filmie.. hakuna matata..
ooo.. i Herkules oczywiscie! =D (wiecej piorunow do pioruna!)
Pozdro600
Krol Lew - najlepsza bajka wszechczasow, nie podlaga dyskusji
Mulan - podobala mi sie, kobiety rzadza
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Król Lew oczywiście. Klasyk klasyków. Ponadto był to pierwszy film, na jakim byłem w kinie.
tak jak ja. poza tym cała klasyka z mojego dzieciństwa [Alladyn, Pocahontas, Mała Syrenka, Kopciuszek, Śpiąca Królewna, Zakochany Kundel, Dumbo etc]
z nowszych Herkules chyba najbardziej mi podszedł.. nic innego jakoś mi nie przychodzi do głowy..
_________________ Lord, Help me be the person my dog thinks I am.
---
tiruriru (-%
kotecek
Wysłany: 2008-04-10, 13:06
Widze ze sa tu sami fani Disneya xD to dobrze bo mam pewien problem Moja kuzyneczka (rowniez fanka bajek Disneya) ciagle mowi mi o jakiejs bajce ktora chhce obejrzec. Mowi o Excaliburze, niewidomym chlopcu z lasu, dziewczynie i Camelocie . Wiem sporo o bajkach i wiem o jakiej mowi ale nie potrafie sobie przypomniec tytulu. Gdyby ktos wiedzial to prosze o pomoc A moja ulubiona bajka to *Krol Lew* Zawsze placze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.