Co sądzicie o wyścigach konnych? Czy dla Was to zwykła, pozbawiona sensu gonitwa w kółko, czy może coś więcej?
Ja osobiście jestem urzeczona tym sportem. Dla mnie to coś wspaniałego..
Dobrze, teraz kolej na Was
Co sądzicie o wyścigach konnych? Czy dla Was to zwykła, pozbawiona sensu gonitwa w kółko, czy może coś więcej?
Nigdy mi się to nie podobało, fakt faktem, konie w biegu wyglądają pięknie, ale 'zniewolone' już nie.
princess napisał/a:
Dla mnie to coś wspaniałego..
a możesz mi powiedzieć co Cię w tym zachwyca?
widziałam co niektórzy ludzie robią z końmi, żeby te wygrały wyścigi, oczywiście nie twierdzę, że robią tak wszyscy, ale dla mnie nie ma w tym nic wspaniałego.
Ostatnio zmieniony przez Yenna 2007-07-06, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Uważam, że wyścigi są dośC fascynujące, ale najgrsze jest to co dzieje się z końmi, które dostają kontuzji. Jeżeli jest to jakaś ciężka kontuzja to po prostu są usypiane, ale niektórzy oddają je do rzeźni (ludzka wdzięcznośC : [ ) . Na szczęście są jeszcze ludzcy ludzie...
_________________ "Choć papierków po cukierkach
Tu i ówdzie ślad
Marzy ci się bombonierka
Taka jak ja
Niby nic, a jednak zerkasz
Jak się dostać do pudełka
Odkryć tajemnicę słodką
Delikatnie zdjąć złotko "
a możesz mi powiedzieć co Cię w tym zachwyca?
widziałam co niektórzy ludzie robią z końmi, żeby te wygrały wyścigi, oczywiście nie twierdzę, że robią tak wszyscy, ale dla mnie nie ma w tym nic wspaniałego.
tego wytłumaczyć sie nie da za bardzo. To coś pomiędzy zafascynowaniem "jednością", jaką muszą stworzyć koń i jeździeć, a umiłowaniem szybkości, piękna i rywalizacji w tym sporcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.