Wysłany: 2007-09-17, 17:33
Rdzawa napisał/a:
po zachowaniach sędzego wręcz modliłam się żeby Rosja przegrała
Z drugiej strony Rosjanie nie byli niczemu winni, zwłaszcza że sędzia mylił się w obie strony - był po prostu słaby. Co jak co, ale takie sędziowanie na takim poziomie i w takim meczu to pic ;O.
Ale byłem za Hiszpanią ^^
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki
Z drugiej strony Rosjanie nie byli niczemu winni, zwłaszcza że sędzia mylił się w obie strony - był po prostu słaby.
taa jasne, wcale... zwłaszcza że Dębowski wspominał, że on sędziował wiele pojedynków Sbornej, a jakoś dziwnym trafem im pomagał... a poza tym ile razy pomylił się na korzyść hiszpanii? 2,3?
Nie wierze, że Rosja przypadkowo wyznaczyla tego sędziego do finału. Zastanawia mnie jednak fakt, dlaczego Rosja obawiała się rywala i dlatego tak postąpiła
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wysłany: 2007-10-01, 18:12
Fajny był wczoraj wyścig o GP Japonii w F1: Działo się bardzo dużo. Szczególnie trzeba wyróżnić osiągnięcie Adriana Sutila który po raz pierwszy zdobył punkt dla Spykera xD (Dodam że to pierwszy punkt w historii tej ekipy) To co, że zdobył go po przesunięciu Tonio Liuzziego na P9 Ważne że punkt jest xD
Nie obeszło się też bez pewnych kontrowersji -> p. kolizja Roberta z Hamiltonem. Zdarzenie to, pokazało że FIAmilton jest faworyzowany czy to w McLarenie czy to w ogóle w F1. W powtórce nie da się jednoznacznie stwierdzić kto zawinił tej sytuacji - wyglądało to na nazwyklejszy incydent jakich pełno w wyścigach F1. Stewardzi absolutnie się nie popisali. Śmiem twierdzić że to oni, odebrali Robertowi podium.
Chciałbym jeszcze z tego miejsca pochwalić Tonio Liuzzziego który z Adrianem Sutilem stoczył pasjonującą walkę o 8 miejsce a zatem o 1 punkt xD Walkę tę wygrał kierowca Toro Rosso, jednak stracił cenny punkt przy zielonym stoliku (To akurat była słuszna decyzja bo Tonio wyprzedzał przy żółtej fladze) Mimo to chciałbym serdecznie pogratulować Włochowi jego wspaniałęj postawy: Tonio, gdziekolwiek jesteś wiedz, że świat Cię podziwia ^^
Gratulacje również dla Heikkiego który udanie odparł ataki swojego rodaka Kimiego i wywalczył 2 miejsce - Swój życiowy wynik.
No i gratulacje dla wszystkich kierowców bo udało im się zmieścić w regulaminowym czasie dwóch godzin xD
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki
No i gratulacje dla wszystkich kierowców bo udało im się zmieścić w regulaminowym czasie dwóch godzin xD
a co by było gdyby się nie zmieścili :>
btw, Polki zajęły 4 miejsce na ME, do półfinałów wygrały wszystko... wydaje mi się ze porażka leżała w psychice- czuły się takie mocne, dobre itp, a jak przegrały perwszego seta z serbkami to poległy na całej szerokości...
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wysłany: 2007-10-07, 14:27
Dziś w chinach nie działo się tyle co w Japonii, ale było ciekawie. Przede wszystkim wypadek FIAmiltona - Przekreślił on jego szanse na zapewnienie sobie tytułu już dziś. Wszystko zatem rozstrzygnie się na Interlagos. Co do samego zaś wypadku, to nie wiem czy to moralne, ale bardzo się z tego ucieszyłem xD A Alonso na podium to prawie że pofrunął z radości xDD
Szkoda że Robert nie ukończył wyścigu ale zawiodła ta nieszczęsna skrzynia biegów ;/ A szkoda bo nasz kierowca mógł dokonać naprawdę wielkich rzeczy...
Gratulacje dla S. Vettela za Swój życiowy wynik - 4 miejsce.
Gratulacje również dla jego "teammate" Tonio Liuzziego za poprawienie swojego najlepszego - 8 miejsca. Tonio dojechał dziś 6.
no więc...
Kubica 5, Hamilton 7 to co sędziowie z nim wyprawiali woła o pomstę do nieba. Ja rozumiem że McLaren jest bogaty, dużo znaczy i wogóle właściciel uważa Hamiltona za syna, ale teakiego zachowania nie można tolerować!! Hamilton nie dostał po raz kolejny kary za uzywanie na trenngach dwóch rodzajów opon na mokrą powierzchnię, nic ne zrobili... gdy zderzyły się dwa bolidy (ne pamętam które) to decyzja po zawodach, a z Kubicą? od razy do pitstopu, że przypadkiem nie udało mu się być przed pupilkiem... no normalnie żal
Wysłany: 2007-10-22, 16:23
Dobrze że zaczęłaś ten temat. To co dzieje się w tym sezonie w F1 to istne jajca. Najpierw afera szpiegowska, potem stałe wymigiwanie się przez FIAmiltona od różnych kar i jeszcze ta zadyma po GP na Interlagos. Otóż panowie z FIA wstrzymali się z oficjalnym ogłoszeniem wyników bo nagle dopatrzyli się nieprawidłowości związanych z temperaturą paliwa w bolidach 2 teamów. Może ujmę to tak: Klasyfikacja końcowa wyścigu wyglądała tak:
1. Kimi Raikkonen (Ferrari)
2. Felipe Massa (Ferrari)
3. Fernando Alonso (McLaren)
4. Nico Rosberg (Williams)
5. Robert Kubica (BMW)
6. Nick Heidfeld (BMW)
7. Lewis Hamilton (McLaren)
Żeby zdobyć tytuł, Hamilton musiał zająć co najmniej 6 miejsce. No i właśnie do tego zmierzam. Oskarżone o zbyt niską temp. paliwa zostały...? Dokładnie tak! Williams i BMW xD Gdyby tych 3 biedaków zostało zdyskwalifikowanych, to tytuł zdobyłby cudowne dziecko F1 (i FIA i Rona D. tak btw xD) To już się staje komiczne zwłaszcza że McLaren zapowiedział apelację od decyzji stewartów którzy w nocy stwierdzili, że z paliwem było wszystko w porządku jednakowoż w przypadku wykrycia nieprawidłowości , zapowiedziano że konsekwencje poniesie zespół a nie kierowcy. Myślę że jednak nie mają większych szans i tak.
Dziękuję
Chciałbym jeszcze z tego miejsca pogratulować Kimiemu wspaniałej jazdy i pierwszego (I mam nadzieję że nie ostatniego) tytułu MŚ :-)
A no i jeszcze Felipe Massie należy się duuuże piwo od Kimiego za troszkę dłuższy postój xD
Tonio Liuzziego za rok najchętniej widziałbym w Toyocie za Ralfa :-)
Adrian Sutil do Williamsa! xD
Jenson do McLarena a Fernando do Renault ^^
A FIAmilton do Champ Car xD
Albo nie! Do Hondy, i niech tam się pomęczy w tym makabrycznym wehikule przez nikogo nie faworyzowany.O! xD
To raczej by było 50% Hamilton, 30% Samochód i dopiero 20% FIA i Mc. Nie zapominaj że on miał najlepszy samochód w stawce.
no to mu dałam te 50%, a co do samochodu, to miał taki sam albo bardzo podobny (ze wskazaniem na pupilka oczywiście) jak Hamilton, a mimo rzucanych kłód zajął trzecie miejsce
Wysłany: 2007-11-07, 20:09
Yossi Benayoun strzelił dla Liverpoolu 3 gole we wczorajszym meczu LM z Besiktasem. Ciekawe kiedy NOP, OWP itp. będą grzmieć że w mediach promuje się żydowską kulturę? xDDDDD
Brytyjczyk Lewis Hamilton, kierowca zespołu McLaren - Mercedes, został zdobywcą "Złotej Kierownicy". Zwycięzców tej nagrody (jednej z najbardziej prestiżowych w Europie) wybiera niemiecki dziennik "Bild am Sonntag".
Nagrodę wręczył Hamiltonowi w Berlinie były mistrz świata Mika Hakkinen.
- To dla mnie wielki zaszczyt - powiedział Hamilton po otrzymaniu nagrody. - Nie osiągnąłbym tego bez mojego fantastycznego zespołu, któremu chcę gorąco podziękować.
cóż za prawdziwe słowa...
Wysłany: 2007-11-08, 18:34
Czytałem dziś na www.f1wm.pl że FIA postawiła zespołowi Renault zarzut o szpiegostwo. Chodzi o to, że Renault miał być w nielegalnym posiadaniu dokumentów należących do McLarena. Mogę się oczywiście mylić ale nie mogę pozbyć się odczucia, że FIA chce po prostu wybielić McLarena.
Czytałem dziś na www.f1wm.pl że FIA postawiła zespołowi Renault zarzut o szpiegostwo. Chodzi o to, że Renault miał być w nielegalnym posiadaniu dokumentów należących do McLarena. Mogę się oczywiście mylić ale nie mogę pozbyć się odczucia, że FIA chce po prostu wybielić McLarena.
wybielić? mam tylko dziwne wrażanie że z planów Ferrari jeszcze Renault korzystał xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.