*Apple
Wysłany: 2007-11-30, 14:52 Skoki narciarskie
W końcu, po półrocznej przerwie, rozpoczyna się kolejny zimowy sezon skoków narciarskich. Już dzisiaj odbędzie się pierwszy konkurs Pucharu Świata w finlandzkim Kuusamo (drużynowy) i znów będziemy przeżywać niesamowite emocje. Miejmy nadzieję, że nasza drużyna czyli Adam Małysz, Kamil Stoch, Piotr Żyła i Maciej Kot, dostarczą nam powodów do radości, no i żeby wiatr nie wiał zbyt mocno. A więc już o 17.00 będzie inauguracja skoków. Jakie więc są wasze przewidywania co do tego sezonu? Piszcie.
A! I o emocjach i przemyślaniach pokonkursowych także ;-) Miłego oglądania!
Wysłany: 2007-11-30, 15:09
Kuźwa, z siatkówką się pokrywa. Nie cierpię takich dni >,<
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2007-11-30, 15:10, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 19 Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 46 Skąd: mam to wiedzieć?
Wysłany: 2007-12-01, 10:30
No i lepiej bylo wybrac siatke... Nasi skoczkowie 11 miejscem delikatnie rzecz ujmując... wypadli tragicznie. Dzisiaj chyba tak samo... Pozostane przy siatkówce, ewentualnie skoki Małysza obejrzę
_________________ Jeśli nie rozjadą nas czołgi
Jeśli nie zestrzelą samoloty
Jeśli nie pousychamy z tęsknoty
Jeśli nie choroba dziedziczna
Żadna broń biologiczno - chemiczna
Jeśli żadne bomby, żadne prądy, niezawisłe sądy ...
*Apple
Wysłany: 2007-12-01, 22:39
Po dwóch konkursach, które miałam przyjemność oglądać, muszę stwierdzić, że sezon będzie na niezwykle wysokim poziomie. Długość skoków, jakie kolejno oddawali najlepsi była imponująca. Zwłaszcza pierwszy rekord Morgensterna i późniejszy Schlirenzauera. Ci dwa mogą popsuć innym mocno szyki w tym sezonie! Zresztą nie tylko oni!
A więc dziś zwyciężył Morgenstern, drugi był Romoren (niespodzinka, bo w zeszłym sezonie kiepsko mu szło), a trzeci był Tom Hilde, młody Norweg.
Adam Małysz ukończył konkurs na 16 pozycji, lepiej niż w zeszłym roku, kiedy to nawet nie dostał sie do finałowej 30. Ale skocznia w Kuusamo nigdy nie była jego ulubioną, więc trzymajmy mocno kciuki za Adasia, następnym razem będzie jeszcze lepiej ;-)
Acha! Zapomniałabym jeszcze o Piotre Żyle, które jako jedyny, oprócz Małysza, zakfalifikował się do dzisiejszego konkursu. Niestety Piotrek słabo dziś się wykazał, ale to dopiero początek, więc bądźmy dobrej myśli ;-)
Wysłany: 2007-12-21, 20:13
Kurde, jutro skoki w Engelbergu. Nienawidzę tej skoczni, ma jakoś ch*jowo kamerę ustawioną xD
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
A jak Adaś wszystko wygrywał to wtedy nie były nudne? :>
W sumie dzisiaj trochę chyba warunki nie podpasowały Małyszowi ,bo drugi skok miał sporo słabszy od pierwszego ,a zazwyczaj bywało odwrotnie.
Napisałem 'chyba' ,bo niestety transmisja była o tyle beznadziejna ,że ani kierunku ani prędkości z jaką wiał wiatr nie pokazywali.
W sumie Morgenstern nie zaskoczył mnie wygrywając ,ale trzeba pamiętać ,że skoczków ,którzy początek mieli świetny ,a w pewnym momencie forma z nich schodziła już kilku przerabialiśmy.
Co do formy naszego Orła ,to myślę ,że powolutku będzie coraz lepsze miejsca zajmował ,ja od tak utytułowanego skoczka już nie wymagam ciągle pierwszych miejsc. Szkoda tylko ,że reszta naszej kadry nie może się załapać nawet do finałowej 30. Następcy nie widać...
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
*Apple
Wysłany: 2007-12-23, 14:03
Códak napisał/a:
ma jakoś ch*jowo kamerę ustawioną
No właśnie! A ja się dziwiłam, czemu tak głupio widać!
HAWK napisał/a:
skoki staja sie powoli nudne
Skoki nie są nudne, tyle, że to jest taki sport, że nie wystarczy tyklko patrzeć, jak skaczą zawodnicy, ale także coś niecoś o nich wiedzieć ;-)
dipe napisał/a:
Szkoda tylko ,że reszta naszej kadry nie może się załapać nawet do finałowej 30
No właśnie. A Kamil Stoch ma taki potencjał! Ale już dziś na szczęście wskoczył do 30, wreszcie, bo cały czas zdobywał strasznie niskie pozycje
Acha, a co do tego całego Macieja Kota, to czy oni nie przesadzają? Po co biorą takiego małolata, kiedy nawet się nie potrafi do konkursu zakwalifikować. Zresztą dla mnie skoki narciarskie się zaczynają od 18 lat, a nie od 16. Schlierego zacznę dopiero tolerować w styczniu. Ehh, te małolaty!
[ Dodano: 2008-01-06, 18:51 ]
No i po Turnieju Czterech Skoczni ( a właściwie Czterech Konkursów ;p). Kibicowałam gorąco Ahonenowi (aż dziwne! ;p) i ten niesamowity, najbradziej utalentowany skoczek w historii, spełnił moje oczekiwania ;-) Pięć razy wygrać Turniej... To jest mistrzostwo! Ale na tym mógłby już zakończyć, bo niebezpiecznie zbliża się do liczby złotych medali Adama Małysza! A skoro już jestem przy naszym Orle z Wisły, wielkie pochwała dla naszego Najlepszego Sportowca Roku 2007, za całokształt, ale i za 6 dzisiejsze miejsce, za ogólne 4 miejsce w Turnieju i za 7 lokatę najlepszego skoczka świata jak na razie ;-) Skoki Narciarskie górą!
Wiek: 18 Dołączył: 28 Cze 2007 Posty: 56 Skąd: Z Miasta Aniołów
Wysłany: 2008-01-07, 23:45
ciesze sie ze ahonen wygral tsc bo jakos za morgi nie przepadam ogulnie z austryjaków lubie tylko loitza. Ale ja wierze ze Adam jeszcze wypali z forma i moze jeszcze sporo namieszac:)
nie byłabym taka pewna. To jak groźne są skocznie dla takiego dzieciaka pokazała ostatnio śmierć czternastolatka, oby ta historia otwarła oczy wielbicielom Murańki
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wiek: 18 Dołączył: 28 Cze 2007 Posty: 56 Skąd: Z Miasta Aniołów
Wysłany: 2008-01-10, 17:13
Zgadzam sie z Rdzawa Klimek ma napewno ogromny talent ale chyba jest jeszcze za wczesnie na start w PS niech sie szkoli i oswaja sie ze srednimi skoczniami bo na tych skoczniach moze teraz osiagnac wiekszy sukces niz na duzych. PK to dlaniego NARAZIE! odpowiednie miejsce. pozdro
_________________ Hawk
*Apple
Wysłany: 2008-01-10, 18:02
mati0123 napisał/a:
Niedługo będziemy kibicować Klimkowi w PŚ!
Nie będziemy! Nie chcę go widzieć w Zakopanem! Przecież to dzieciuch! Czy oni nie widzą tego?! Przecież on ma 13 lat! Mały jest, niski i szcuplutki, więc w dużym stopniu dzięki temu zawdzięcza długie skoki. Jak urośnie, już nie będzie tak sielankowo!
Poza tym, strasznie mnie denerwuje, że brał udział w Mistrzostwach Polski! I zebrał drugie miejsce starszym! Niech bierze udział w dziecięcych, bądź ewentualnie młodzieżowych zawodach, a nie przyprawia mnie o ból głowy! Napisałabym chętnie do PZN w tej sprawie, ale oni wszyscy są tak zafascynowani tym dzieciuchem, że lepiej sobie głowy nie łamać! Ehhh, szkoda gadać.
[ Dodano: 2008-01-19, 21:36 ]
I coś się z naszym najlepszym skoczkiem stało. Mieli go nie brać na mamuta! I teraz widać efekty. Rozsypał się, biedaczek. Ale ja dalej w niego wierzę, i mam nadzieję, że w Zakopanem nam jeszcze pokaże na co go stać! A jakby nawet i nie, to nic nie szkodzi, bo przecież nic nie trwa wiecznie. I tak jest jednym z najlepszych skoczków na świecie i żaden z polskich skoczków mu nigdy nie dorówna! Bo to jest fenomen! Fenomen polskich skoków, i kiedy słyszę te porównania Do Fijasa, aż mnie mdli!
Ale dość tego smęcenia!
Bo nasz Adaś nam jeszcze pokaże, jeżeli nie "dziś" to "jutro" ;-) Adaś, Jestem z Tobą!!!
[ Dodano: 2008-02-03, 15:30 ]
Apropo Klimka... Rzeczywistość pokazała, że Puchar Świata nie dla trzynastolatków!
A jego ojciec tak nalegał, dopiął swego, ale czy rzeczywiście tak jak chciał?
Nie no, ja nie życzę źle Klimkowi, ale naprawdę, na niego jeszcze przyjdzie czas
A wczoraj i dziś odbyły się konkursy w dalekiej Japonii. Zabrakło kilku lepszych skoczków, więc potencjalnie Kamil Stoch miał duże szanse na bardzo dobre miejsce. Ale niestety w sobotnik konkursie się nie popisał, lepiej było w niedzielnym ( co prawda tego drugiego nie oglądałam, bo był o 4 nad ranem, ale nie ma to jak dobre portale narciarskie, które wszystko ładnie, pięknie opiszą:). I co do tego niedzielnego konkursu, aż 3 Polaków weszło do finału (wspomniany K. Stoch, M. Bachleda i S. Hula. Przypomnę, iż naszego Orła z Wisły nie było, który ma tydzień spokojnego treningu. Miejmy nadzieję, że będą one naprawdę owocne
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Nabokov Rozpacz
*Apple
Wysłany: 2008-02-18, 13:21
Właśnie czytałam wywiad z Alexem Pointnerem i powiedział, że Adam ma jeszcze szanse by stanąć na podium w tym sezonie, ale dopiero jak się inni zmęczą. W sumie prawda, bo obecnie czołówka jest niesamowicie mocna, a Adasiowi brakuje do nich zaledwie 2-3 metry, aby walczyć o podium.
A za nami kolejne konkursy, który odbyły się w Willingen. Ze Stochem coś się niestety stało i biedak, nawet do 50 się nie zakwalifikował. Mam nadzieję, że psycholog (Wódka xD) mu pomoże. A tymczasem możemy już czekać z niecierpliwością na najważniejszą imprezę w tym sezonie, czyli Mistrzostwa Świata w Oberstdorfie.
Moimi faworytami są Anders Jacobsen, Bjoern Einar Romoroen i oczywiście Thomas Morgenstern, choć już jego siła zaczyna maleć. Całe szczęście! Krytszałową Kulę i tak ma już właściwie w kieszeni. Teraz na innych kolej ;-)
Wysłany: 2008-02-18, 13:57
Apple, więc chciałbym poznać Twój stosunek do jednego z rosyjskich skoczków t.j. Pawła Karelina ^^
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
*Apple
Wysłany: 2008-02-18, 14:04
A więc Ci też się podoba?! No więc tak! Wczoraj pierwszy raz widziałam jego gębę jak prowadził w drugiej serii. Typowy rusek. Ale całkiem niezły ;-)
A jeżeli chodzi o skoki, to oczywiście ma duży potencjał, na początku sezonu się wspaniale spisywał, teraz troszkę słabiej, ale regularnie pojawia się w 30, a więc przewiduję mu jedną z główniejszych ról w przyszłości, bo teraz jest jeszcze dosyć młody
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.