jedna z ekspertyz mówi samochód przed nią "mignął" jej że przed nią czysto
na drodze (i nie tylko, w zyciu tez) jest takie cos, jak zasada ograniczonego zaufania. nie mozna nigdy byc pewnym, czy tamta druga osoba ma jakąś nadpercepcję i jest pewna w swym osądzie.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
*faris
Wysłany: 2007-02-26, 19:41
Rdzawa napisał/a:
niezależnie ile lat odsiedzi jeśli wogóle życia jej bratu to nie przywróci
Ale jeśli nie zostanie ukarana to będzie się czuła ponad prawo, bo tak też będzie potraktowana. Albo ma być równość i wszyscy traktowani jednakowo (bo to, że jakieś medale zdobyła nie stawia jej ponad innych) albo można sobie takie życie 'fair' do dupy wsadzić. Bo dlaczego jednego ma prawo obowiązywać, a innego nie?. phi
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
na drodze (i nie tylko, w zyciu tez) jest takie cos, jak zasada ograniczonego zaufania. nie mozna nigdy byc pewnym, czy tamta druga osoba ma jakąś nadpercepcję i jest pewna w swym osądzie.
owszem, ale nie powiesz mi chyba, że nigdy nikomu nie wierzysz?
Cytat:
Ale jeśli nie zostanie ukarana to będzie się czuła ponad prawo, bo tak też będzie potraktowana. Albo ma być równość i wszyscy traktowani jednakowo (bo to, że jakieś medale zdobyła nie stawia jej ponad innych) albo można sobie takie życie 'fair' do dupy wsadzić. Bo dlaczego jednego ma prawo obowiązywać, a innego nie?. phi
mogła by się tak czuć, gdyby wszyscy inni w takich sytuacjach byli skazywani, tak chyba nie jest
Ostatnio zmieniony przez Rdzawa 2007-02-26, 19:43, w całości zmieniany 1 raz
owszem, ale nie powiesz mi chyba, że nigdy nikomu nie wierzysz?
a co to za przyklad? wierze.
ale na pewno nie facetowi w aucie naprzeciwko.
Rdzawa napisał/a:
mogła by się tak czuć, gdyby wszyscy inni w takich sytuacjach byli skazywani, tak chyba nie jest
naprawde wydaje ci sie, ze za nieumyslne spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym puszczaja wszystkich wolno?
prawie jak jakiś chory precedens, nie usprawiedliwiajmy ludzi podłóg ich osiągnięć sportowych.
nie chce byc zlosliwy, ale pomysl co by bylo, gdyby to byl ktos inny, nie jej brat, tylko np. brat twojej przyjaciolki, a jej kumpel. i co czulaby rodzina, gdyby osobe, ktora przyczynila sie do smierci ich najblizszego, puszczono wolno. niech sobie ona jest wolna, chodzi mi o sam fakt uznania jej niewinną. a nie jest niewinna i nie powinna się sama przed sobą oczyszczać z winy. moze i nie robi tego i w glebi duszy obarcza sie wina, ale w takim razie po co ta pokazówka?
edit, blad ort. >_<
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
Ostatnio zmieniony przez Mordred 2007-02-26, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
nie powinni byc ludzie karani za cos takiego... moj brat zginal w wypadku samochodowym, kierowal jego najlepszy przyjaciel - wsadzili go do wiezienia za nieumyslne spowodowanie smierci (mimo iz moja rodzina wystapila o uniewinnienie, bo widzielismy jak bardzo on to przezyl... I nie tylko jemu sie spieszylo, bo Pawlowi tez... Tylko ze Pawel juz nie zdazyl...)... chlopaka to wiezienie doprowadzilo do takiego stanu, ze popelnil samobojstwo....
I DLATEGO JESTEM ZA UNIEWINNIENIEM OTYLII... to tez TYLKO człowiek, moze zalamac sie calkowicie w wiezieniu...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
*faris
Wysłany: 2007-02-26, 20:45
Cytat:
Ale każdy musi ponieść jakąś karę, omińmy to, że Polska to jedna wielka korupcja, ale jak ma jej nie być, skoro się będzie uniewinniać i nie karać, bo sławna etc. ? Trzeba coś z tym robić, nie można od tak po prostu tego przepuścić. Spowodowała wypadek - trudno, kara ją czeka i tyle. A, że nie umyślny to tym bardziej trudno. Jakby tam siedział Twój brat/siostra/mama czy ktoś inny to byś pierwsza wołała żeby ją zamknąć bo zabiła...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
I DLATEGO JESTEM ZA UNIEWINNIENIEM OTYLII... to tez TYLKO człowiek, moze zalamac sie calkowicie w wiezieniu...
czy Tynie rozumiesz ,że Jej nikt nie chce wsadzić do więzenia tylko ma dostać wyrok w zawieszeniu?
BTW. Nie wsadzajmy nikogo do więzienia - bo tam się ludzie jeszcze bardziej załamują. No prosze Cię - powodujesz śmierć (chcąc/niechcąc) idziesz do więzienia a w każdym bądź razie ponosisz odpowiednią karę.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
naprawde wydaje ci sie, ze za nieumyslne spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym puszczaja wszystkich wolno?
ale nie powiesz mi że wszyscy są skazywani
wszycy, nigdy, zawsze
nie nadużywajmy takich słów
Cytat:
nie chce byc zlosliwy, ale pomysl co by bylo, gdyby to byl ktos inny, nie jej brat, tylko np. brat twojej przyjaciolki, a jej kumpel. i co czulaby rodzina, gdyby osobe, ktora przyczynila sie do smierci ich najblizszego, puszczono wolno.
ok, obwiniałabym ale nie żądałabym od razu najgorszego!
Cytat:
prawie jak jakiś chory precedens, nie usprawiedliwiajmy ludzi podłóg ich osiągnięć sportowych.
sratata.... Otylia jest osobą publiczną wiec jej proces jet publiczny! i co, mają ją skazać tylko dlatego żeby osoby nie myślały że znanym wszystko wolno, no sorry paranoja
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
BTW. Nie wsadzajmy nikogo do więzienia - bo tam się ludzie jeszcze bardziej załamują. No prosze Cię - powodujesz śmierć (chcąc/niechcąc) idziesz do więzienia a w każdym bądź razie ponosisz odpowiednią karę.
kocham interpretowanie wypowiedzi
czy ktos powiedział ze seryjny morderca ma chodzić na wolnosci
NIE
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-03-22, 23:37
myślę, że największą karę już dawno dostała - przyczynienie się do smierci brata nie jest zjawiskiem przyjemnym, z pewnością nie czuje się z tym najlepiej, bo musiałaby nie mieć cech ludzkich by nie odczuwać żalu z powodu zaistniałej sytuacji.
natomiast kara jaką wyznaczył dla niej sąd jest według mnie wystarczająca.
marecki414 napisał/a:
NIEZAWISLE SADY
a wiesz co oznacza ten termin? :-) bo wydaje mi się, że nie za bardzo, w innym wypadku nie uzyłbyś go w poście, bo nie wnosi on nic do zdania.
_________________ mrau...
*Apple
Wysłany: 2007-03-23, 19:10
Wg mnie nie rodzina powinna ją sądzić, nie sąd. Przecież zginął jej brat, nie obcy człowiek. JUż i tak dostała za swoje, całe życie będzie pamiętać tę straszną tragedię i będzie czuć się winna. Co jej da 9-miesięczny areszt?
To jest dodatkowe obciążenie dla rodziny. Zginął syn, teraz córka w więzieniu
Wg mnie, trgaedie rodzinne powinny być rozstrzygane albo chociaz skonsultowane z rodziną.
Biorąc pod uwagę ostatnie hocki klocki pani Otylii wyrok mnie satysfakcjonuje - dobrze, że jej nie uniewinnili ,bo byłby skandal niezły.
Oczywiście zwykły, szary obywatel został by skazany zapewne na karę więzienia i poszedł do mamra ,ale wiadomo było od poczatku ,że coś takiego w tym przypadku nie nastąpi.
Jak napisałem - dobrze ,że nie zapadł wyrok uniewinniający.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
mowicie ze otylia jest niewinna ze tylko jechala za szybko.... pomyslcie o tym ze jej brat tez by chcial zyc!!!! a to ze otylia zdobywa medale dla polski to nie jest wytlumaczenie. powina byc karana jak normalna obywatelka.. gdybys ty zrobil takie cos napewno bys dostal kare wiezienia!!!!
_________________ Źyj tak abyś nigdy nie został sam...
Ostatnio zmieniony przez Soczek_23 2007-04-09, 11:00, w całości zmieniany 1 raz
mowicie ze otylia jest niewinna ze tylko jechala za szybko.... pomyslcie o tym ze jej brat tez by chcial zyc!!!! a to ze otylia zdobywa medale dla polski to nie jest wytlumaczenie. powina byc karana jak normalna obywatelka.. gdybys ty zrobil takie cos napewno bys dostal kare wiezienia!!!!
powinna pojsc do mamra jak normalny obywatel w takim przypadku
poz atym dodtakowa kara powinno byc zakaz reprezentowania Polski w jakikolwiek sposob. Nie chce zeby mnie reprezentowal kryminalista, mamy ich wystarczajaco w sejmie.
Ze popelnila blad???
nikt o zdrowych zmyslach nie popierdziela po polskich drogach ponad 150 km/h. To nie blad to glupota
_________________ chodź ze mna do łóżka
bez ambicji, grzechu, wstydu i lęku
no chodź
zgadzam sie, powinna ponieść za to takie same konsekwencje jak normalny obywatel, to tylko kolejny przyklad na to, że za pieniądze i sławe można kupić prawie wszystko, nie powinna nas reprezentowac!!
_________________ one love one tear one destination!!
stary temat.. ale ostatnio mialam sytuacje w zyciu bardzo podobna. Moi znajomi z Siedlec jechali samochodem... predkosc przekroczona nagle wyskoczyl im pies na ulice.. Kolega chcial ominac.. wyladowali na drzewie... Patrycja zginela na miejscu (dziewczyna kierowcy), Paweł po przewiezieniu do szpitala..(najlepszy przyjaciel kierowcy), Paweł 2 lezy w szpitalu, ale maja go odlaczac bo mozg juz umarl.. Grzesiek (kierowca) przezyl i nic mu nie jest.. fizycznie, bo o stanie psychicznym nawet nie ma co mowic... chce sie powiesic.. oprocz Grzeska przezyl jeden chlopak.. Grzesiek po wyjsciu ze szpitala bedzie musial pojsc do wiezienia.. o ile nic sobie nie zrobi.. Tak, jego wina, on przekroczyl predkosc.. pasazerowie nie mieli zapietych pasow...
Czy w takiej sytuacji czlowiek ma pojsc do wiezienia??
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.