Ja oglądałem NBA za czasów mistrza Michaela Jordana. Mój brat kibicował wtedy Chigago Bulls a ja Charlotte Hornets czy jakoś tak (ale szacunek i podziw dla Jordana zawsze miałem).
PóĽniej po pierwszy zakończeniu kareiry przez "Magica" jakoś mniej mnie ta liga interesuje.
Już wolę polską, pierwszą ligę (a od przyszłego sezonu ekstraklasę). Pzdr.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
NBA to liga komercyjna. Tam grają dla telewizji, reguły i zasady są częto naginane i naciągane, aby tylko nie przerwać akcji. Nietwrierdze z drugiej strony, że koszykówka w Europie nie jest dla ludzi, ale tutaj zasady to zasady. Co do przystosowania się graczy amerykańskich do warunków europejskich to dużo graczy popełnia niewymuszone błędy właśnie dlatego, że w NBA jest duża pobłażliwość (np. w NBA przymykane jest oko na tzw. trzytakt. W europie odgwizdane są wtedy kroki w ameryce sędziowie puszczają akcję dalej. Albo amerykańscy gracze mają problem z przystosowaniem sie braku w europejskiej koszykówce zasady 3 sekund w obronie). Nawiązując jeszcze do różnic pomiędzy wielkościami to w NBA są szersze obręcze co automatycznie podnosi skuteczność rzutową. Ogólnie mówiąc to amerykańska liga mi się nie podoba wydaje mi się ona bardzo tandetna i sztuczna, można tam dosyć często zachwycać się efektownymi akcjami, ale to nie jest to co Euroliga. I jeszcze na marginesie poprę zdanie przedmówcy, który powiedział, że nie ma to jak nasza słaba DBL .
KOŁOBRZEG MOIM MIASTEM. KOTWICA MOIM KLUBEM!!!
_________________ Jestem wolny od wszelkich uprzedzeń — wszystkich ludzi nie znoszę jednakowo.
Walter Fileds
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.