Wysłany: 2006-07-12, 09:56
Moje głosy oddałem na:
Andrea Pirlo - Idealnie trafił z formą na ten Mundial. Grał spokojnie i pewnie.Był prawdziwą ostoją drużyny Lippiego.Doskonale asystował (chociażby w finale przy golu Marco ) i strzelał ładne bramki (Włochy - Ghana) W finale był trochę niewidoczny, za to pewnie wykorzystał jedenastkę w seri rzutów karnych czym się zrehabilitował
Alessandro Del Piero - Druga młodość tego gracza Najczęśćiej wchodizł z ławki jako dżoker ale jakie to były wyjścia! Alex grał fantastycznie.Rozgrywał piłkę,strzelił piękną bramkę w półfinale z Niemcami.Co tu dużo mówić - był jednym z ojców sukcesu Włochów .
No i to wszystko bo reszta mnie nie przekonała ale w tej ankiecie jest kilka poiważnych błędów porzede wszystkm brakuje Fabio Grosso którym był chyba największym odkryciem tego mundialu a ma już chyba pod trzydziestkę ,Przed MŚ mało kto o nim słyszał a teraz jest już powszechnie znany, no i Fabio Cannavaro którego zasług chyba nie muszę wymieniać .
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Cannavaro - nie do przejścia... Pirlo, Zambrotta, Buffon
Riquelme, Messi (szkoda, że tak długo trzymał go na ławie...), Rodriquez, Sorin
Marquez
Odonkor, Klose, Podolski
Zidane
Maniche, Miguel
I to by było chyba na tyle...
_________________ I'm Lord of all darkness... I'm Queen of the night...
Wysłany: 2006-07-12, 11:16
MichaelMay napisał/a:
Zidane
On?? Niby czym? Strzelaniem bramek z karnych i biciem włochów?
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
W meczu z Hiszpanią i Brazylią grał dobrze, choć wg mnie Złota Piłka mu się nie należała... Ale karne też trzeba umieć egzekwować tak perfekcyjnie, jak chociażby Zizou
Wysłany: 2006-07-12, 13:09
MichaelMay napisał/a:
karne też trzeba umieć egzekwować tak perfekcyjnie
Rzutów karnych nie da się "perfekcyjnie wykonywać" to jest loteria.Larsson powiedział że "Rzuty karne się strzela albo nie". Tak naprawdę to wszystko zależy od tego który róg wybierze sobie bramkarz...
Wysłany: 2006-07-13, 11:41
X. napisał/a:
taaaa. a wlosi za to perfekcyjnie wykazuja sie regularnym obrazaniem zawodnikow, faszystowkim zachowaniem i pluciem
no to jest najgorsza bolączka Tam na płw Apenińskim Mussolini ciągle żyje (czyt. Di Canio).Z pluciem to przesada bo na Euro w Portugalii raz jedyny Totti opluł kogośtam. Zresztą nie tylko włosi plują .A tym obrażaniem zawodników to też wyolbrzymiasz, na każdym meczu (nawet w 5 lidze Togijskiej ) zawodnicy próbują się prowokowac,obrażają się a nawet straszą! ( lol )
Lena napisał/a:
X., brawo
Rozwiń myśl :-> A może nie lubisz Włochów bo byli lepsi od Lukaska?
Cytat:
Łukasz Podolski-mistrz świata
Raczej "Lukas Podolski - Gracz który zajął trzecie miejsce na świecie"
Rdzawa napisał/a:
jeden odważny sie znalazl przynajmniej. włochów za ich prowokacje i obrażanie dawno bym wykopała tak że lecąc by z głodu zdechli
No proszę.Jak brakuje argumentów to zaraz słychać głosy "Ja bym tych włochów zajebał" Powtarzam - gracze zawsze się prowokują .A gracz tej klasy co Zidane nie powinien zachowywać się jak jakiś gówniarz. Nieważne jakich bzdur mu mógł napleść Marco.Zidane powinien go zignorowac albo powiedzieć coś równie niemiłego.A nie od razu bić. Do tych wszystkich co uważają że Zidane zrobił dobrze mówię tylko jedno słowo.Żal. Jak można tolerować takie chamstwo?
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-07-13, 12:01, w całości zmieniany 3 razy
No proszę.Jak brakuje argumentów to zaraz słychać głosy "Ja bym tych włochów zajebał" Powtarzam - gracze zawsze się prowokują .A gracz tej klasy co Zidane nie powinien zachowywać się jak jakiś gówniarz. Nieważne jakich bzdur mu mógł napleść Marco.Zidane powinien go zignorowac albo powiedzieć coś równie niemiłego.A nie od razu bić. Do tych wszystkich co uważają że Zidane zrobił dobrze mówię tylko jedno słowo.Żal. Jak można tolerować takie chamstwo?
Gdyby ktos powiedzial, ze twoja siostra jest dziwka to usmiechnalbys sie i poszedl dalej?
Wysłany: 2006-07-13, 12:21
X. napisał/a:
ze twoja siostra jest dziwka to usmiechnalbys sie i poszedl dalej?
Nie uśmiechnąłbym sie i poszedł tylko odpowiedział coś w rodzaju "A Twój stary to pedał" czy coś w ten deseń.Może źle napisałem żeby to zignorować.
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-07-13, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
A gracz tej klasy co Zidane nie powinien zachowywać się jak jakiś gówniarz. Nieważne jakich bzdur mu mógł napleść Marco.Zidane powinien go zignorowac albo powiedzieć coś równie niemiłego.A nie od razu bić. Do tych wszystkich co uważają że Zidane zrobił dobrze mówię tylko jedno słowo.Żal. Jak można tolerować takie chamstwo?
Ostatnio rozmawiałem z mamą, która oglądała ten mecz w wielkiej hali, gdzie byli i Włosi, i Francuzi. Mówiła mi, że Włosi, którzy tam byli, niby z ust Materazziego wyczytywali, że powiedzał Zidane'owi faktycznie "Ty terrorysto". I ja powiem tak: nie wiem czy on mu tak powiedział (ciekawi mnie to swoją drogą jak jasna cholera), ale JEŚLI tak, to niezaprzeczalnym zostaje fakt, że Zizou nie ma usprawiedliwienia, ale ja jestem go w stanie PONIEKĄD zrozumieć. Nie pozwolił się poniżać i po prostu mu 'oddał', a w tej chwili miał głęboko w dupie cały football i wszystko, co z jego karierą było związane. Bo są faktycznie ważniejsze rzeczy, a dla Zinedine'a był to widocznie honor (i nie mówię tu o tym, że to było honorowe zachowanie albo coś takiego... wiecie chyba o co m chodzi)... Powtarzam jednak - trudno szukać usprawiedliwienia.
Heh... Pewnie... po cholerę świetnie grać, być przez tyle lat wzorem dla każdego piłkarza i człowieka, skoro jeden ruch głową na boisku spowoduje, że Cię znienawidzą? Sorry, ale nienawidzę takiego poglądu... W społeczeństwie jest tak samo. Bądź dla kogoś całe życie dobry, udzielaj mu pomocy, a jak raz zwalisz sprawę albo odmówisz, to się wszyscy ci, którym pomogłeś, poobrażają... Sorry, ale ja naprawdę widzę, że większość z kibiców "żyje chwilą" (nie mówię teraz konkretnie o Tobie, Cudak) - stanie się coś złego, to o całej reszcie się już zapomina... A ja tego bardzo nie lubię.
OK, jeszcze raz...
Cytat:
On?? Niby czym?
Ale niby dlaczego Zidanedostał niesłusznie Złotą Piłkę, skoro dobrze grał? A chyba za dobrą grę dostaje się Złote Piłki. Drużyny, jak już powiedziałem, nie osłabił - tylko pozornie. Pracował, trudno było mu odebrać piłkę, strzelił na Mundialu 3 gole (co z tego, że 2 z karnych...). Po prostu dobrze grał.
Moim zdaniem ten incydent nie powinien mieć wpływu na to, czy zdobędzie Złotą Piłkę, czy nie. Powtarzam - jeśli dobrze grał, to dlaczego nie? Bo klupnął kogoś z bańki? Ocenia się chyba grę, a nie zachowanie... Ponadto - nie powinien, ale... tak łatwo się gada, a trudniej jak przyjdzie co do czego.
Kolejny mój wniosek:
Z drugiej jednak strony, Ziozu, tym inceydentem pokazał całemu Światu, coś doprawdy pięknego... Mianowicie to, że jest tylko człowiekem, nie maszyną i nawet jemu, GENIALNEMU sportowcowi potrafią po prostu puścic nerwy... W tym wszytkim kryje się więc nijako drugie dno, obnażające to, ze człowiek zawsze może nas zaskoczyż, pozytwnie czy negatywnie to już w tym wypadku zależy też od interpetacji.
Do tych wszystkich co uważają że Zidane zrobił dobrze mówię tylko jedno słowo.Żal. Jak można tolerować takie chamstwo?
i kto to mówi ? jedno zachowanie to od razu chamstwo a cała gra włochów? specjalne popychanie, prowokacja, aktorstwo brutalność TO NIE JEST CHAMSTWO ?!
Cytat:
No proszę.Jak brakuje argumentów to zaraz słychać głosy "Ja bym tych włochów zajebał"
nie brak argumentów tylko moje zdanie
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Wysłany: 2006-07-13, 21:27
MichaelMay napisał/a:
Ale niby dlaczego Zidanedostał niesłusznie Złotą Piłkę, skoro dobrze grał?
Nie chodzi mi tu o zachowanie!! wg mnie złota piłka należała się innym, a Zidane dostał ją za zasługi.No bo niby w którym meczu dobrze grał? Bo w grupie to była katastrofa.Wymęczone zwycięstwo z Togo. Cudem uratowany remis z Koreą. Czy może katastrofalny mecz ze Szwajcarią w którym Helweci powinni wygrać z 3:0.
Zidane grał dobrze tylko w meczu z Hiszpanią gdzie nawet strzelił gola z akcji(!!!)Ale piłeczki nie daje się za jeden mecz ale za ogół. Są piłkarze którzy bardziej na nią zasłuzyli np:
Philip Lahm - Doskonale sprawdził się jako boczny obrońca. Zaliczał wspaniałe wejścia w pole karne. Przeprowadzał wiele groźnych akcji no i strzelił gola w meczu z Kostaryką, ale przede wszystkim w każdym meczu prezentował ten sam wysoki poziom.
Andrea Pirlo - patrz. kilka postów wyżej
Fabio Cannavaro - Zapora nie do przejścia. Od wielu lat podstawowy gracz Azzurich.Niezmiennie od lat prezentuje dużą formę. Na tym Mundialu grał jak nigdy. Przechwytywał podania blokował strzały itp. W finale przeszedł samego siebie
Ale nie! Oczywiście wielki zizu grał lepiej! Słodźcie mu jeszcze bardziej...
Rdzawa napisał/a:
specjalne popychanie, prowokacja, aktorstwo brutalność TO NIE JEST CHAMSTWO ?!
Włosi grali tak za czasów Meazzy.Grali tak za czasów Capello i Zoffa.Grali tak za czasów Cabriniego i Rossiego.Grali tak za czasów Schilacciego.Grali tak za czasów Baggio i Baresiego. I tak nagle zaczęło to wszystkim przeszkadzać?? Sorry coś tu jest nie tak .
A na koniec kilka obrazków z mojego dysku
Ostatnio zmieniony przez Códak 2006-07-14, 10:42, w całości zmieniany 2 razy
Cudak, w sumie to się nieco zgadzam... Tak naprawdę, to Złota Piłka (wg mnie) nalezała się Cannavaro. A mój poprzedni post w tym temacie dotyczył głównie zachowania Zidane'a, a nie komu bardziej należała się "piłeczka".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.