Wys³any: 2007-04-28, 21:02 Hip-Hop i regge czyli kto lubi i jakie zespo³y XD
chcia³bym prosiæ aby¶ci epodzielili siê zemn± waszymi ulubionymi zespo³ami regge i hip hopu typu NDK lub Paktofonika itd piszcie tu o swoich luubionych kawa³kach zespo³ach i tre¶ciach z danych piosenek bede wdziêczny za kazde posty... pozdro for AllXD
_________________ Grass porasta mury mego miasta
Nielegalna plantacja zielonego chwasta
Nied³ugi czas min±³ gdy w p³uca me wp³yn±³
Tetrohydrocannabinol pozytywny stan nawin±³
Chmura s³odko-md³a
To ta good sensimilla, ona
Ca³a zielona, w serce w bletce skrêcona
Skona w moich szponach
Palona nie w gramach a w tonach
hm... je¶li chodzi o regge, to niestety jestem laikiem i jedyny artysta z tego nurtu jakiego kojarzê z nazwwiska i potrafiê powi±zaæ z konkretnymi utworami to Bob Marley... Je¶li chodzi o hip hop, to najbardziej lubiê Paktofonikê i Kaliber 44, jeszcze mog³abym tu zaliczyæ formacjê Gramatik... W sumie tu sie koñczy moja lista... Nie s³ucham stricte takiej muzyki, czê¶ciej co¶ z tzw pogranicza.
_________________ "Jakkolwiek bym siê nie stara³, nie potrafiê ju¿ znale¼æ siê z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choæby rozsi±¶æ siê wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporz±dek; meble poprzestawiano, ¿arówka siê przepali³a, strzêpy przesz³o¶ci walaj± siê po pod³odze."
reggae:
Eastwest rockers(proste s³owa, bless ya , H.I.M.), , Sizzla(can't cool can't quench), Hugh Mundell(million miles), MFCC(salwa na cze¶æ JAH, miejsce i czas) , Steel Pulse(leggo beast), Thirdl World(reggae ambasador) De.er i Kuba ( patrz bwoy) Culcha Candela ( one destination , next generation) Augustus Pablo, Blood Sisters , Linval Thompson
hip hop, rap:
£ona, 9th prince of killarmy(camouflage children), Big L ( Put it on), Westside conection, afu-ra (Soul Assassination, crossfire), Gang starr(battle, skillz) The Fugges ( Fu-Gee-la), Wu-Tang Clan, Ice Cube, Snoop Dogg( p³ytka Doggystyle), Kurupt(trylogy), Masta Ace(beautifull, hellbound) , AZ(The format), Outer Space (Top shelf), Edo G. ( too much to live fo' , right now , boston , voices, wishing), M.O.P.(stomp the shit out you, ante up, ), Xzibit( shroomz, beware of us)Afroman ( back to school , crazy rap, because i got high, she won't let me fuck) Mos Def ( mathematics)
_________________ dawno, dawno temu, jak jeszcze nie szyto dresów...
luba, Podzielam twoje zdanie na temat paktofoniki coprawda jestem ich durzym zwolennikiem chociaz juz nie nagrywaj± (przykry wypadek ze ¦w.pamieci Magikiem) najbardziej podoba mi sie piosenka chwile ulotne która z tego co mi sie zdaje nawi±zana jest w durzym stopniu do magika i ich wspomnien o nim szanuje ten zespó³ i podziwiam ich za to co stworzyli skolei jesli chcesz jakies tytu³y piosenek regge lub wykonawców moge ci kilku podaæ:)
tomciomak, dzieki za wyczerpój±cy post wymieni³es nazwy zespo³ów i piosenek jakich jeszcz enigdy nie s³ysza³em wielkie pozdro dla ciebie oby tak dalej:)
... pozdro for all
Chmura s³odko-md³a
Skona w moich szponach
Wiek: 23 Do³±czy³a: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Sk±d: Kraków!
Wys³any: 2007-04-29, 08:00
uwielbiam Gutka i jego g³os, czy ja juz o tym nie pisa³am?
;-)
przefantastyczny facet, którego nawet mia³am okazjê 'poznaæ' po koncercie w krakowskim ministerstwie.
[ Dodano: 2007-04-29, 09:04 ]
no i przejawiam s³abo¶æ do Ostrego, Fisza i £ony, którzy swoimi tekstami dzia³aj± na mnie od lat pomimo i¿ z innej bajki jestem i p³ytki "esperyment psycho' ;-)
Wiek: 18 Do³±czy³a: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Sk±d: Psycholandia
Wys³any: 2007-04-29, 08:19
Magda napisa³/a:
uwielbiam Gutka i jego g³os
Noo, g³os ma wyborny ;>
Vamuffin: "Babilon da Bandit", "Paragon", "Bless", "Smoking". I trochê: Parali¿ Band: "My girl", Indios Bravos. Do Boba Marleya ci±gle siê nie mogê przekonaæ.
Z hip-hopu bêdzie to Paktofonika: "C.D. Kinematografii", "A¿ Strach Pomy¶leæ", "W Peunej Gotowo¶ci"
_________________ Nikt nie bêdzie wiedzia³, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
wiêc za³o¿ê na szyjê kapelusz,
po nim poznasz mnie dzi¶, przyjacielu.
a mam pytanie co sadzicie o amerykañskim hip-hopie np eminem 50 cent lub cos w tym stylu ??
jesli chcesz jakies kawa³ki z udzia³em gutka to proponuje: gutek/fokus- ganja sensibila, nierytmiczny me how banach feat gutek- to samo , indios bravos(gutek- sciana
dosæ wporzo kawa³kiXD
Chmura s³odko-md³a
Skona w moich szponach
Ostatnio zmieniony przez Sylwek.snk 2007-04-29, 21:41, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Hip Hop:
Paktofonika - piosenki?? cala "Kinematografia" i "Archiwum Kinematografii"
Kaliber 44 - cala "Ksiega Tajemnicza" (bez Maga to juz nie ten psychorap), a kilka kawalkow z innych plyt.. szczegolnie "Garbaty Aniol" "Jak zawsze o tej porze" "moze tak moze nie"
Hemp Gru - kilka kawalkow maja ok
Firma - a szczegolnie "S³owo na ulicy"
Molesta - "Te chwile" - kocham
Sylwek.snk napisa³/a:
a mam pytanie co sadzicie o amerykañskim hip-hopie np eminem 50 cent lub cos w tym stylu ??
Snoop Dogga lubie, ale bez Akona... Lubie Dr Dre, Ja Rula, Jay-Z, Nasa, Buste Rhymes... i kilka innych kawalkow pojedynczych innych wokalistow.. Eminem "Mockingbird" - swietne, 50 cent? "In da club" przejdzie i "How we do" z The Game
_________________ ... ¯YJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ M£ODO ...
ja tam z polsiego to hemp gru molesta/ewenement pezet ths klika ale i tak najlepsi s± kanye west akon lil jon 50 cent i t-pain
_________________ Spójrz, gdyby¶ mia³ jedna jednyna szanse
By zi¶ciæ wszystko o czym kiedykolwiek marzy³e¶ Jeden moment
Z³apa³ by¶ go czy po prostu pozwoli³ mu siê wy¶lizgn±æ...???
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.