Wysłany: 2008-08-02, 21:55 Hardcore Psycho Rap
Dla większości słuchaczy ten gatunek muzyki kojarzy się głównie z Kalibrem 44 i pierwszą ich płytą Księga Tajemnicza Prolog, ewentualnie z 3X Klan i płytą Dom pełen drzwi.
A wam z czym się kojarzy ta muzyka i co myślicie na jej temat??
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
I wiesz co mnie boli że w głowach się pierdoli
Zakłócony pokój ludziom dobrej woli
A wam z czym się kojarzy ta muzyka i co myślicie na jej temat??
z Kalibrem 44.
Księga Tajemnicza jest zajebista. Njalepsza. Najcudowniejsza.
"psychodela" "Psychoza" "+ i -" "do boju zakon Marii" "To czyni mnie innym od was wszystkich" <3<3
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2008-08-14, 15:20
Dla mnie jeden z najlepszych utworów psycho rapu to utwór Pijanych powietrzem pt. Latający Holender, niezłe kawałki ma tez PFK KOMPANY na płycie Eksperymen psycho, no i oczywiście L.U.C z Rahem
Wysłany: 2008-08-15, 18:18
Lenka napisał/a:
nie Pfk Kompany, tylko Fokus solo.
hehehe mylisz się PFK Kompany (Rahim, Fokus, Dj Babus, Sot, Ego, Minix to skład w jakim najczęściej występowali) no jedyna moja pomyłka to to że płyta nazywa się Experyment Psycho a nie Eksperyment
PFK czyli Paktofonika zgadzam się ale ja pisałem o PFK kompany a to już troche inna grupa, a ostatnia płyta Fokusa to Alfa&Omega
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.