Moze Green day jest pozbawiony punkowego brudu i agresji. Ale wydaje mi sie ze oni są punkowcami tylko grają muzykę bardziej przystępna i interesującą dla słuchacza.
Inne zespoły które uważam za punkowe w stylu GD. :
# Blink-182
Bowling For Soup
Good Charlotte
Simple Plan
Something Corporate
# Fall Out Boy
Sum 41
Cub
wiesz co ja nigdy nie odrzucam niczego i nikogo i staram się zrozumieć (krążą ploty ze nawet morderce próbowałbym zrozumieć ale to tylko ploty) i wlasnie pojołem ty masz pokatne pojecie o punku (nie atakuję cie tutaj) to co uważasz za punk tak naprawdę jest bliższe rockowi alternetywnemu te zespoły co wymieniłaś w większosci znam i żeby nie byc stronniczym wpisałem w google i sprawdziłem jaki gatunek oni grają pop-punk(sprzecznosć) punk-rock rock alternatywny indi rock żaden nie jest zespołem punkowym
zespoły punkowe mają swój niepowtarzalny styl zarówno gry jak i zycia wykonawców muzyka punk nie jest skierowana dla mas to jest głównie idea nie grają pod publiczkę nie robia tego co ludzie chcą i dlatego ta muzyka nie jest dla mas
gatunki muzyczne są do siebie dosyć mocno zbliżone i jednak wiele osób się myli i błędzie je rozpoznaje
rozumiem ze uwielbiasz GD ale musisz to zrozumieć ze oni nie grają punk'a
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
voncuver, ja już nie chce z tobą rozmawiać na ten temat. Dojdę z tobą do konsensusu i powiem ze moje ulubione zespoły grają rock alternatywny powiązany z punkiem. OK?
Pozdrowienie dla ciebie
Mój ulubiony kawałek Hmmm LETTERBOMB Bardzo spoko kawałek strasznie początek mnie rozbraja wstawka laski taki emo tekst xD polecam ten utwór AAAAA no i dam linka dla zainteresowanych : http://pl.youtube.com/watch?v=N5e_288AQSU z koncertu
Czy ktoś wie kiedy bedzie nowy album tej przewspaniałej kapeli . Słyszałam ze coś ma byc po nowym roku. Ale jak ktos ma jakies lepsze i dokładniejsze info to piszcie.
green day to jeden z ważniejszych zespołów w moim życiu. ta trójka sympatycznych chłopców (ykhm... mężczyzn^^) miała ogromny wpływ na kształtowanie się mojego gustu muzycznego. obecnie nie szaleję na ich punkcie tak jak jakieś 4 lata temu ale nadal czuję do nich sympatię. no i wyczekuję nowego albumu, który powstanie 'bóg-wie-kiedy' ;]
_________________ Es ist egal, was du bist, hauptsache ist, es macht dich glücklich!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.