Mają fajne kawałki, ale nie szaleję na ich punkcie Jeżeli miałbym wybrać jeden kawałek, to zdecydowanie byłby to utwór Wake Me Up When September Ends Mam małe przywiązanie do niego, bo to był pierwszy kawałek który zagrałem z moim kolegą, jako początkujący gitarzysta
Wiek: 16 Dołączyła: 28 Mar 2008 Posty: 46 Skąd: z daleka ;P
Wysłany: 2008-03-31, 17:45
Wcześniej ich nie lubiałam, jakoś dopiero "American Idiot" mnie do nich przekonała
Przez jakiś czas nie mogłam słuchać niczego innego. Teraz już mi minęło, ale czasem sobie włączę i powspominam
_________________ " Cierp wespół ze mną jako dobry żołnierz Chrystusa Jezusa." (2 Tm 2, 3)
Ostatnio zmieniony przez ONEandONLY 2008-03-31, 17:45, w całości zmieniany 1 raz
nakaru
Wysłany: 2008-05-18, 07:16 GD
Ma może ktoś piosenki GD z koncertu albo najlepiej cały koncert
jeśli ktoś ma to proszę o linki. Z góry Wielkie Dzięki
Ostatnio zmieniony przez nakaru 2008-05-18, 07:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-05-18, 12:02
kocham 'Wake me up when september ends'.
reszta jakoś do mnie nie przemawia.
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
Dziula
Wysłany: 2008-05-27, 12:41
Od czasu do czasu słucham ich pojedynczych utworów jednak bez większej fascynacji tym zespołem.
Moim zdaniem Green day jest najlepszą amerykańska kapelą i nie ma lepszej
A co do Polskich kapel to nie słucham ich. Polski Punk rock nie jest tak dobrze rozwinięty jak amerykański i nie jest tak popularny jak amerykański. nikt za granicy nie zna Polskich kapel rockowych.
Mominka, Polski punk rock jest lepiej rozwinięty niż amerykański ludzie mieli sie przeciwko czemu buntować i grali muzykę buntu Polski punk jest lepiej rozwinięty niż amerykański i jest napewno dojrzalszy. W ameryce jest pełna komerha a nei punk.
Mominka napisał/a:
nikt za granicy nie zna Polskich kapel rockowych.
Według mnie żeby słuchac punku i rocka trzeba go rozumieć to nie jest muzyka której słucha się tylko dla melodii trzeba rozumiec słowa a kto sie uczy polskiego za granicą??
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
No ok voncuver , moze to muzyka o problemach. Ale green day napewno zapewnia nam taką muzykę i do tego jest ona melodyjna i nie Chaotycznie zagrana jak w przypadku polskich kapeli. Green day zna sie na rzeczy. Bez powodu jest nazwany zespołem stulecia. Green day ma w du**e ameraykanską komerhe!
A co do polskiego rocka czy punk rocka to polska była zacofana i jest.W ameryce juz w latach 60 pojawił sie dobry rock a w polsce jescze dłuuuuugo nic.!!
Ostatnio zmieniony przez Mominka 2008-06-13, 13:33, w całości zmieniany 1 raz
Mominka, wiesz co poczytaj sobie co to jest punk moze manifest punkowy pogadaj z ludzmi czym jest dla nich punk nie przyjmuj niczego gupio tylko pomyśl nad tym przetrzyj sobie oczy stań pomyśl odrzuć uprzedzenia bo jednak masz trochę spaczone pojęcie
Mominka napisał/a:
i do tego jest ona melodyjna i nie Chaotycznie zagrana jak w przypadku polskich kapeli
ale przecież o to chodzi w punku stara gitara chaos nieczysta gra i wykrzyczenie tego co nas boli spójrz na pogo czy to jest piękny estetyczny taniec?? NIE to jest spontan żywioł nie ładne chaotyczne bo taki jest punk
Mominka napisał/a:
Green day ma w du**e ameraykanską komerhe!
Najłatwiej jest być buntownikiem kiedy się ma wszystko (analogs)
Polska była zacofana ale punka w sobie sama wykształciła sytuacja polityczna walka z władzą w końcowym okresie prl i ja mówię że to ameryka jest zacofana z punkiem a nie polska
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
ok nie będę sie z tobą kłócić. ty masz swoje zdanie a ja swoje. Ale nie wyjerzdzaj mi tutaj z takim tekstem ze green day nie jes punk- rockowym zespołem.
a gdzie ja ci tak napisałem?? w temacie o green day stwierdziłem ze nie graja pop-punku bo taka mieszanka jest sprzeczna i nie możliwa nie graja oni punk'u rónież ale nigdy nie twierdziłem że nie grają punk-rocka
Napisałeś nie napisałeś - ja juz o takie detale to sie nie kłócę bez przesady.
Ja uwielbiam Green day - ponieważ oni mają talent i dlatego niektórzy ludzie narzucają ze są komercyjni itp , ale to tylko dlatego ze im zazdroszczą .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.