Forum Dyskusyjne :: Granie na ulicy

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Muzyka » Granie na ulicy

Granie na ulicy
Autor Wiadomość

Patra 

Wysłany: 2006-08-16, 07:10   Granie na ulicy

Co myślicie o osobach grających i śpiewających na ulicy? Głównie gitara... wiecie o co biega ;)

Jak dla mnie są OK. Chociaż niektórzy nieźle wyją :P No coż, wszędzie trafi się jakaś czarna owca :D

A może ktoś sam ma takie doświadczenia? Jak tak to pochwalcie się jak się grało / śpiewało. :D

Sama kilka razy próbowałam z gitarą. Daleko od domu :rotfl: i fajna sprawa. nawet trochę udało mi sie zarobić ;) Być może ludzie rzucali mi kasę, żebym już przestała, ale to się wytnie :P

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-08-16, 07:59   

jakoś tak omijam takie osoby :P
nie zastanawiam się dlaczego grają i na co im ta kasa, którą zarobią w ten sposób.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-08-16, 11:54   

Cytat:
Sama kilka razy próbowałam z gitarą. Daleko od domu :rotfl: i fajna sprawa. nawet trochę udało mi sie zarobić ;) Być może ludzie rzucali mi kasę, żebym już przestała, ale to się wytnie

moje kumpele grały kiedyś na grzebyku :D przez chyba pół dnia zarobiły po 30 zł na głowe- a były ich trzy :P

koles

Wysłany: 2006-08-16, 17:29   

Ja też zazwyczaj omijam ale nie przeszkadza mi to. Jak chcą zarobić to niech sobie zarabiają.

Ruget 
:*

Wysłany: 2006-08-17, 17:26   

moi kumple tak na piwo zarabiaja a zyski mieli z tego dosc duze i nie tylko piwo wychodzilo :)

Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy :P

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-08-18, 14:02   

A dla mnie lepiej niech ktoś gra czy tam śpiewa niż tylko siedzi z kartką.
Zdarza się ,ze wrzucam takim osobom jakies drobne ,bo są taką ozdobą danego miejsca.
Wszyscy się gdzieś śpieszą (np. jak wracam ze szkoły) a w podziemu taki starszy pan gra na akordeonie, usmiecha się, chociaż widac ,że nie jest Mu lekko.
Takze ja nic do takich osób nie mam. często przystane ,posłucham - zaraz się człowiekowi inaczej robi.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-08-18, 14:20   

mi się naprzykład granie na ulicy podoba, jeżeli ktoś ładnie gra. Jak byłam na wakacjach w jakimś barze to sie taki koleś przypałętał i nam grał...hehehe postawilismy mu piwo :) odrazu milej sie zrobiło jak tak sobie grał koło naszego stolika :)

Moni 

Wysłany: 2006-08-24, 10:49   

wielu moich znajoimych w ten sposob "zarabia" troche kaski :D to jest fajne i ludziom sie podoba :)

mecki16 

Wysłany: 2006-08-27, 20:55   

Mi nie przeszkadzają tacy ludzie. a wręcz imponują. ja również gram na instrumencie ale nie miałabym odwagi iść i grać na ulicy( choć wcale nie jest to zły pomysł, bo każdemu kasa sie przyda)

Leeloo 
Drum'n'bass :)

Wysłany: 2006-08-27, 21:17   

dipe napisał/a:
A dla mnie lepiej niech ktoś gra czy tam śpiewa niż tylko siedzi z kartką.
Zdarza się ,ze wrzucam takim osobom jakies drobne ,bo są taką ozdobą danego miejsca.
Wszyscy się gdzieś śpieszą (np. jak wracam ze szkoły) a w podziemu taki starszy pan gra na akordeonie, usmiecha się, chociaż widac ,że nie jest Mu lekko.
Takze ja nic do takich osób nie mam. często przystane ,posłucham - zaraz się człowiekowi inaczej robi.

Podzielam;]

ten uśmiech na starej twarzy... dziwne, ale miłe;d

i posłuchac też warto:)
"...find me inside evry heartbeat... "
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

*miss irony 

Wysłany: 2006-08-27, 22:07   

Jak byłam na Krupówkach to goscie grali i mieli kartkę "zbieram na dobrą wokalistkę" ;p a jeszcze inni, byli z psem i koło psa kartka "zbieram na kiełbase" .
A ja cie kocham

grape 

Wysłany: 2007-02-06, 11:52   

ja mam zamiar tak zrobic, pnieważ potrzebuję pieniędzy :p

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-02-06, 11:57   

a mnie szczerze mówiąc wkur*** takie osoby :-)
mają swoje ulubione miejsca (na Siennej, Szewskiej i przede wszystkim Floriańskiej) gdzie wyją, zaczepiają ludzi i generalnie nic poza tym nie robią. na domiar złego zostawiają po sobie straszny syf pod postacią pustych butelek po tanich winach i papierów po kanapkach z mc'donalds.

poza tym już dawno przestały być śmieszne karteczki pt 'zbieram na piwo/wino'

kjm 

Wysłany: 2007-10-27, 17:28   

Ja dość dużo tak chałturzę. Matce się to podoba, bo nie sępię od niej pieniędzy. Uczę się w drugiej klasie gimnazjum, w ogólnokształcącej szkole muzycznej i gram na trąbce. U siebie w mieście nie gram, ale nad morzem i w dużych miastach - chętnie. Kasy leci dużo, zwłaszcza w sezonie letnim.
Karteczek nie stosuję, bo wiocha.
Wypracowałem kilka zasad:
Im więcej pieniędzy już mam, tym więcej mi rzucają - wniosek: nie opróżniać.
Należy przekładać pieniądze tam, gdzie chce się, żeby ludzie wrzucali - wyciąganie drobniakow z przegródki na akcesoria nie jest zbyt wygodne.
Nie wolno przenosić pieniędzy w zamkniętym futerale wraz z instrumentem - pieniądze mogą się zapodziać, nawet w środku instrumentu, a wtedy źle się dzieje!
Kiedy jacyś ludzie zachęcają innych do wrzucenia pieniędzy - sypie się mnóstwo kasy :)

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-10-27, 19:14   

Lepiej zarabiać tak, niż mieliby krasc.

*faris 

Wysłany: 2007-10-27, 20:33   

Magda napisał/a:
poza tym już dawno przestały być śmieszne karteczki pt 'zbieram na piwo/wino'

hmmm w sumie na wakacjach spotkałam chłopaków którzy mieli karteczkę "zbieramy na kefir i bułki, i na bilety do domu", przyjechali z jakiegoś obozu i byli bez grosza, i sobie dorobili grając na gitarach... no i jakoś uzbierali - a ten kefir i bułki to faktycznie kupili ;- ) lepsze to niż piwo/wino.
Mumiiiiinki!

uglywriter 

Wysłany: 2007-10-30, 22:55   

A ja własnie mam taki zamiar w którys weekend pojechac do wiekszego miasta i pobawic sie w ulicznego grajka :) Na razie wyżywam sie tutaj-> http://schizofrenia.ovh.org/ nic szczególnego ale zawsze ;)

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-10-31, 11:34   

Gitara takse, lubie jak w przejsciach podziemnych graja na bebnach. Zaawsze cos wrzuce..

de Merteuil 

Wysłany: 2008-02-14, 12:46   

Magda napisał/a:
a mnie szczerze mówiąc wkur*** takie osoby :-)
mają swoje ulubione miejsca (na Siennej, Szewskiej i przede wszystkim Floriańskiej) gdzie wyją, zaczepiają ludzi i generalnie nic poza tym nie robią. '

A na Grodzkiej???
Ja mam pytanie do wszystkich. Nie wiecie może jak jest z graniem na ulicy w Paryżu? Nie trzeba najpierw wziąć udziału w przesłuchaniu i dostać odpowiedniego papieru,że ma się prawo do grania na ulicy? Byłabym wdzięczna za odpowiedz.

Dżastin 

Wysłany: 2008-02-14, 18:02   

Osobiście mi to nie przeszkadza pod warunkiem że na prawde ladnie grają :)

Odpowiedz do tematu