Ee tam, jeśli tylko grają dobrze i z pasją, to nadają urok niektórym miejscom (:
Czasem przyjemnie sobie tak przejść, posłuchać.. wrzucić pare groszy.
_________________ ale zdradza mnie przejrzystość skóry, przypominającej strukturę papieru
i nieruchomość cienia, i po przejściu moim, brak najlżejszego śladu na śniegu.
Czemu nie? Na ulicy, po której codzień chodzę gra kilka osób regularnie. Nikogo nie proszą o pieniądze, tylko umilają czas a jak ktoś chce ich docenić to coś tam wrzuca. Także szanuję tych ludzi.
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-04-13, 10:46
Jak byłam w Wilnie to jedna dziewczyna grała na akordeonie na ulicy. Ja akurat jadłam pizzę w ogródku po drugiej stronie i stworzyła nam dosłownie paryski klimat (we Francji nie byłam, to tylko moje wyobrażenia). Szkoda tylko że przyjechała policja i kazała jej się zmywać -.-
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
U mnie w mieście na głównym deptaku zawsze gra na harmonijce taki straszy pan, chyba wietnamczyk, przynajmniej tak wygląda.
Gra świetnie, kiedy idzie się ulicą, słychać go na całej jej długości, uwielbiam go.
Zawsze jak przechodze rzucam mu jakieś grosze, a on gra mi wtedy zawsze 'Stairway to heaven'. Rowzala mnie typ. ;P
Nie wyobrażam sobie teraz, jak wyglądałaby Ul. Sienkiewicza bez tego jego grania.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Wysłany: 2008-04-17, 18:43
W moim grajdole z etykietką "Turek" nie ma takich rzeczy zbyt często. A szkoda. Podoba mi się , kiedy ktoś gra na ulicy, naprawdę. Jeśli ktoś ma talent , lubi grać - to dlaczego nie? Heheh , kiedyś sama tk będę robić XD
_________________ Jam jest człowiek z popsutym mysleniem.
"Zaiste-wariat na swobodzie największą klęską jest w przyrodzie"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.