Gotyk jest ciekawą muzyką , mnie osobiście inspiruje Gotyk Wave , Electro Gotyk EBM , dużo ludzi porównuje zespół The Cure do Gotyku ale to dla mnie śmieszne
Wysłany: 2008-03-09, 22:44
Ja gotyk po prostu ubóstwiam o.O Closterkeller, Moonlight, Lilith, Artrosis, Batalion d'Amour...to są zespoły w których się zasłuchuję Moim zdaniem polski gotyk jest najlepszy i przyznam szczerze, że do zespołów typu Within Temptation czy Nightwish podchodzę z przymrużeniem oka, bo nie wiem czemu ale do gotyku nie potrafię ich podczepić. Co do stylu ubierania, każdy nosi to co lubi i w czym się dobrze czuje.
Aha: kochana, tak na marginesie nie pisze się 'gotyk', bo gotyk to jest epoka w renesansie.
Nie wiem czy ktos to juz skomentowal, ale hehe widze, ze mam braki w edukacji z zakresu historii sztuki bo zawsze myslalem ze gotyk (bron Boze gothik:P) to styl architektoniczny( no...prad w sztuce) i to w dodatku sredniowieczny! Coz...Jak to sie wiele mozna na ynternetowym forum nauczyc;) Dobrze ze wiem, to na przyszlosc "gafy nie strzele":P
A jak bym sie juz mial czepiac to Goci (Wizygoci i Ostrogoci) to jedno z plemion barbarzynskich ktore przyczynilo sie do upadku Imperium Romanum(takie zboczenie historyka:P)...Wiec nie wyskakuj mi tu z takimi zalosnymi probami udowodnienia swej wiedzy (niewiedzy?)
i czepiania sie slowek...zostawmy to tak bo przeciez i tak kazdy wie o co chodzi
A co do muzyki i calej 'subkultury': Prawdziwego gotyku czasem posluchac lubie(I ie mowie tu o jakims Within Temptation czy Nightwishu)...ZAleznie od nastroju i sytuacji. Jest on w sumie dosc daleko od moich muzycznych zamilowan - NWOBHM - ale jak wiadomo wszystko zalezy od nastroju a ze na muzyke zamkniety nie jestem to nie widze problemu:D
Co do ubierania sie na gotow - Tak do 17 lat to dla mnie perfidne kindermetalstwo...sorry jesli kogos obrazilem. Zreszta sral to pies - Jesli czlowiek jest inteligentny, wartosciowy i da sie z nim pogadac to dla mnie osobiscie nie wazne jest czy ma na sobie Skorzany plasz to kostek czy zwykla sportowa kurtke...
_________________ Zreszta niewazne...Napijmy sie!
Ostatnio zmieniony przez Rzeznik 2008-03-10, 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.