Co sądzicie o muzyce folkowej? Chodzi mi o muzykę czerpiącą z folkloru, ale też o typowo etniczne brzmienia. Ja uwielbiam muzykę tradycyjną różnych kultur, np. ukraińską, nepalską (bardzo specyficzna, i dzięki dziwnemu językowi całkiem zabawną), irlandzką. A z typowego folku, czyli muzyki czerpiącej z melodii tradycyjnych, to Kapela ze Wsi Warszawa i właściwie wszystko, co brzmi folkowo. Jestem zakręcona na punkcie różnych tradycji kulturowych! A wy?
folk nigdy nie słuchałam takiego typu muzyki. Dlatego nie krytykuję. A co do rożnych kultur , to każdy kraj ma swoją fajną kulturę , którą należy szanować.
dzięki Mominka, a tak przy okazji, (może nikt się na mnie nie wkurzy, że wyjdę poza temat) czy Mominka to od Muminka? Jeśli tak, to super:) A jeśli nie, to i tak ślicznie brzmi:))
_________________ mała mi z krainy OZ
*Apple
Wysłany: 2008-06-15, 21:29
Uwielbiam tą muzykę! Kiedy ją słucham, czuję się taka szczęśliwa! Polecam jeden z takich zespołów. To BEIRUT. Polecam gorąco!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.