Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-12-19, 14:01 Elvis Presley
Wszystko cokolwiek macie do powiedzenia na temat tego pana. Czy słusznie wg Was jest nazywany 'królem rock & rolla'? co sądzicie o jego głosie, tańcu, wielu 'sobowtórach' oraz częstym wykorzystywaniu utworów w filmach?
Jeśli ktoś jest zielony w tej kwestii (no na pewno xD), to zachęcam do posłuchania:
i na koniec - ulubiona piosenka Presleya, w paru zdaniach czemu ta oraz link do niej ^.^
dajecie.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Elvis, słusznie król. ^^
głos piękny, tyłkiem też kręcił nieźle (zanim się roztył xD )
A co do sobowtórów - naśladownictwo jest najszczerszą formą pochlebstwa.
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
o tak królem 'rocka & rolla' i to jak najbardziej. Facet świetnie śpiewa jak i zresztą tańczy.
fakt, później przybyło mu troszkę ciałka.
Always On My Mind tę piosenkę strasznie lubię, raczej taka wolniejsza, ale to piosenka jeszcze za czasów wielkiej facynacji nim, mojego taty ; >
a oto proszę i link:
http://youtube.com/watch?...feature=related
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Wysłany: 2008-01-04, 15:21
Bardzo lubię Rock'n'Roll. Nie tyle za muzykę, co za historię i przyczyny powstania..
Elvisa Parsley'a uważam za ikonę Rock'n'Roll'a.
Wpisał się w tą muzykę na długo.. I dobrze!
_________________ Obłęd spędzonych dni.
Schowana w kącie twojej szafy, czekam na cud.
Elvis slusznie jest uwazany za ikone Rock'n'rolla z tym ze dla mnie byl etapem przejsciowym pomiedzy "muzyka" przed nim a MUZYKA(!) po nim...bez niego swiat muzyczny stracilby bardzo wiele...(osobiscie slyszalem tylko kilka utworow...nie ukrywam ze nie jest to moj styl
_________________ ''.....I ZESŁAŁ ICH BÓG NA ZIEMIĘ BY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE....."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.