Dżem... co myslicie o tym zespole... ?? o Ryśku który juz niestety nie żyje... o ich piosenkach... ja osobiscie uwazam ze zespol jest super... piosenki maja takie zyciowe... no i glos Ryśka mowi sam za siebie...
_________________ "Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością"
Mimo ,że gitarowe brzmienia raczej nie należą do moich ulubionych to jednak akurat Dżem lubie, ich muzyka trafia do mnie, Rysiek uważam ,że był wielkim artystą.
Tytułów dobrych piosenek w ich wykonaniu jest dużo, ale nie chce mi się pisac.
Opcja nr.1 w ankiecie.
_________________ "Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię bądź dobrym człowiekiem a zło samo zniknie."
Bardzo lubię. Szczególnie za piosenkę 'Zapal świeczkę'. Ich piosenki jak były popularne dawniej, tak i teraz. Ktoś ich kiedyś porównał do Virgin. A przecież ich muzyka jest bez porównania do chwilowej 'wielkiej sławy' - Dody.
hmmm, moze czasami kolego warto skupic sie takze nad tekstem piosenki, a nie tylko na dzwiekach, a dzem to klasyka i legenda polskiego rocka, obejrzyj sobie jakąś koncertówke dzemu a zobaczysz jak swietnie przekazywali emocje ze sceny, docierali to tysiecy zarowno mlodych jak i starszych ludzi, nie kaze ci ich lubic, wielbic czy kochac, ale moze chociaz troche szacunku,
przemo55 napisał/a:
dzem boze polska scierwa umrzec mozna jak tego sie slucha
heh, szkoda wiecej slow...
_________________ one love one tear one destination!!
lubię, szanuję. niestety bez wokalu Ryśka to nie to samo. posiadał on bardzo charakterystyczny głos. bluesowo-rockowe brzmienie, które prezentuje dżem jest świetne. z chęcią pojechałabym na festiwal ku przestrodze. tylko do Tych to dłuuuga droga. co do filmu, moim zdaniem świetny, szkoda, że tak wielki artysta skończył życie w taki sposób.
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
*faris
Wysłany: 2007-04-12, 14:51
Dżem - mi się podoba. Może być. Tylko, że tego słuchałam baaardzo dawno temu. Ale ta muzyka trafiała do mnie.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
szanuję, czasami słucham
byłam raz na ich koncercie, chyab 3 lata temu i niestety to nie jest już ten Dżem, nie potrafi tak poderwać publiczności, szczerze mówiąc średnio mi się podobało....
_________________ Bezapelacyjnie do samego końca... mojego lub jego...
dzem boze polska scierwa umrzec mozna jak tego sie slucha
ja rozumie ze kazdy ma swoja opinie... ale jednak watpie ze ta muzyka az tak ci sie nie podoba zeby takpisac... moze jestes jakims niekochanym nastolatkiem ktory chce na siebie zwrocic uwage... nie wiem... ale takie pisanie to raczej nie na miejscu...
aha. a na nastepny raz pisz bardziej zrozumiale...
_________________ "Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością"
Wysłany: 2007-05-03, 18:34 Re: Dżem
Asiomka napisał/a:
Dżem... co myslicie o tym zespole... ?? [...] o ich piosenkach...
bardzo lubię ich twórczość
Asiomka napisał/a:
o Ryśku który juz niestety nie żyje...
urodził się tego samego dnia co ja, oczywiscie latka przede mną... no i ta cudowna barwa głosu <mmmmmm rozmarzona mmm>
_________________ "Jestem zdania, i to całkiem poważnie,
że nigdy dzieci nie mogą zrobić rodzicom takiego wstydu...
jak rodzice dzieciom. " Jan Kurczab
Lubie, nie lubie bardzo przedmiotowe traktowanie, wielkiego polskiego zespołu, Dżem i Rysiek są legendą polskiej muzyki, i nawet jak ktoś lubi techno powinnien ich szanować, za to co stworzyli i co wniesli w historie polskiej sztuki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.