Forum Dyskusyjne :: Ambitny hip hop

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Rozrywka » Muzyka » Ambitny hip hop

Ambitny hip hop
Autor Wiadomość

FastidiousHa 

Wysłany: 2007-01-07, 12:20   Ambitny hip hop

ciekawa jestem czy uda mi sie porozmawiac z kims na ten temat... Szukam ludzi z dobra zajawka na dobra muzyke. one

don LOV 

Wysłany: 2007-01-08, 06:38   

To trzeba było zarzucić temat, a nie... Co ja, wróż jestem? Chyba, że chcesz pogadać o Verbie, Meziu - Peziu lub amerykańskim, ścierwowatym HH... to spadam.

1. Koński Łeb (Moher Squad)

2. Opalony Jędrzej (Self-Defence)

3. Crazy Twins (w PiSdu)

FastidiousHa 

Wysłany: 2007-01-08, 09:51   

Nie umiem zarzucac tematami, pierwszy raz tu jestem:P
Jesli chodzi o polskI HIP HOP NAPRAWDE NIEWIELE SKLADOW cokolwiek soba reprezentuje. Smutna prawda. Z reszta nie tylko u nas bo w calym swiatku kultury hh zapanowala bieda. Jestes uprzedzony do muzyki zagranicznej? Mowie tu nie tylko o amery kanskich skladach... Ale np.Talib Kweli,mos def,murs czy chcby szwedzki skla looptroop. Co Ty ma to?

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-01-08, 15:46   

szczerze... Polski HH to schodzi na psy. Większośc składów robi wszystko pod publiczkę. Kto tak naprawde tworzy prawdziwy i dobry hh? Peja, Molesta, Bez Cenzury, Eldo

a reszta??

don LOV napisał/a:
o Verbie

członkowie Verby powiedzieli ze nie tworza hh...to muzyka jak to ujeli "dla wszystkich" czy cos takiego...

don LOV napisał/a:
Meziu - Peziu

weź o niem nie wspominaj bo mi sie nie dobrze robi...komercja :/

don LOV 

Wysłany: 2007-01-08, 16:01   

drobiczek napisał/a:
szczerze... Polski HH to schodzi na psy. Większośc składów robi wszystko pod publiczkę. Kto tak naprawde tworzy prawdziwy i dobry hh? Peja, Molesta, Bez Cenzury, Eldo

a reszta??

ZIP Skład, K.A.S.T.A., V.E.T.O., Pih, WWO, Paktofonika...

drobiczek napisał/a:
członkowie Verby powiedzieli ze nie tworza hh...to muzyka jak to ujeli "dla wszystkich" czy cos takiego...

Powiedzieli to po tym, jak światek hh ich bezpardonowo zaatakował (gorzej jechano chyba tylko z 18l). Jednak na początku, nosili spodnie "z krokiem" i zakładali kaptury na głowy (śmiesznie to wyglądało).

FastidiousHa - amerykański hh to szmelc (Eminem i Akon to dobitny przykład). Słuchałem poza tym jakiegoś francuskiego, ale skupiam się na polskim. Po co słuchać zagranicznego, skoro nie wiadomo o czym śpiewają? Nawet jeżeli znasz jakiś język dobrze, to i tak nie skumasz przekazu, bo często występują idiomy w tekstach. Ja nawet słowa polskich składów rozszyfrowuję po kilka tygodni, szukam odnośników do osób i sytuacji. Toteż słuchanie nie-polskiego rapu, jest dla mnie oszołomstwem. To nie pop, gdzie chodzi tylko o plumkanie i dobrą solóweczkę na trąbce.

1. Koński Łeb (Moher Squad)

2. Opalony Jędrzej (Self-Defence)

3. Crazy Twins (w PiSdu)

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-01-08, 17:04   

don LOV napisał/a:
ZIP Skład, K.A.S.T.A., V.E.T.O., Pih, WWO, Paktofonika...

no oni tak....dodałabym jeszcze O.S.T.R , Zipere, Vienio i Pele, WNB, Pezet....

ale mi chodziło bardziej o takie zespoły jak 18L czy Red i Spinache...

FastidiousHa 

Wysłany: 2007-01-08, 22:41   

Dla mnie hip hop to przekaz,kultura,styl bycia,szczere podejscie do siebie i innych. Doskonale wiem co jest dla mnie komercja a co prawdziwa sztuka,ktora potrafi tworzyc naprawde niewielu wykonawcow. Ok. 90% ludzi uwazajacych sie za zajebistych raperow robi z rapu gowno. I to nie tylko z polski!
Nie zamierzam ograniczac sie do sluchania tylko polskiego hh,a to dlatego,ze potarafie szczerze przyznac,ze to nie u nas,powstaja najlepsze bity, pochodza najznakomitsi wedlug mnie producenci i powstaja plyty ktore uwazane sa za klasyki.

Eminema i reszty gijunit raczej nie zaliczam do ambitenego hh,chyba uznanoby mnie za delkiknie mowiac smieszna gdybym wyskoczyla z takim tematem podajac za przyklad takich elo elo ziomali :ok:

A co do Polskiego hh,to ma plytke nowej molesty (oryginalna:P) i jestem dumna z chlopakow. Dali rade.

E a ktos z was jara sie np.9th wonderem? kto odwazy sie powiedziec,ze ten koles nie jest geniuszem!:P

peace

Odpowiedz do tematu