To trzeba było zarzucić temat, a nie... Co ja, wróż jestem? Chyba, że chcesz pogadać o Verbie, Meziu - Peziu lub amerykańskim, ścierwowatym HH... to spadam.
Nie umiem zarzucac tematami, pierwszy raz tu jestem:P
Jesli chodzi o polskI HIP HOP NAPRAWDE NIEWIELE SKLADOW cokolwiek soba reprezentuje. Smutna prawda. Z reszta nie tylko u nas bo w calym swiatku kultury hh zapanowala bieda. Jestes uprzedzony do muzyki zagranicznej? Mowie tu nie tylko o amery kanskich skladach... Ale np.Talib Kweli,mos def,murs czy chcby szwedzki skla looptroop. Co Ty ma to?
szczerze... Polski HH to schodzi na psy. Większośc składów robi wszystko pod publiczkę. Kto tak naprawde tworzy prawdziwy i dobry hh? Peja, Molesta, Bez Cenzury, Eldo
a reszta??
don LOV napisał/a:
o Verbie
członkowie Verby powiedzieli ze nie tworza hh...to muzyka jak to ujeli "dla wszystkich" czy cos takiego...
don LOV napisał/a:
Meziu - Peziu
weź o niem nie wspominaj bo mi sie nie dobrze robi...komercja
_________________ All good things come to an end...
;]
szczerze... Polski HH to schodzi na psy. Większośc składów robi wszystko pod publiczkę. Kto tak naprawde tworzy prawdziwy i dobry hh? Peja, Molesta, Bez Cenzury, Eldo
a reszta??
ZIP Skład, K.A.S.T.A., V.E.T.O., Pih, WWO, Paktofonika...
drobiczek napisał/a:
członkowie Verby powiedzieli ze nie tworza hh...to muzyka jak to ujeli "dla wszystkich" czy cos takiego...
Powiedzieli to po tym, jak światek hh ich bezpardonowo zaatakował (gorzej jechano chyba tylko z 18l). Jednak na początku, nosili spodnie "z krokiem" i zakładali kaptury na głowy (śmiesznie to wyglądało).
FastidiousHa - amerykański hh to szmelc (Eminem i Akon to dobitny przykład). Słuchałem poza tym jakiegoś francuskiego, ale skupiam się na polskim. Po co słuchać zagranicznego, skoro nie wiadomo o czym śpiewają? Nawet jeżeli znasz jakiś język dobrze, to i tak nie skumasz przekazu, bo często występują idiomy w tekstach. Ja nawet słowa polskich składów rozszyfrowuję po kilka tygodni, szukam odnośników do osób i sytuacji. Toteż słuchanie nie-polskiego rapu, jest dla mnie oszołomstwem. To nie pop, gdzie chodzi tylko o plumkanie i dobrą solóweczkę na trąbce.
Dla mnie hip hop to przekaz,kultura,styl bycia,szczere podejscie do siebie i innych. Doskonale wiem co jest dla mnie komercja a co prawdziwa sztuka,ktora potrafi tworzyc naprawde niewielu wykonawcow. Ok. 90% ludzi uwazajacych sie za zajebistych raperow robi z rapu gowno. I to nie tylko z polski!
Nie zamierzam ograniczac sie do sluchania tylko polskiego hh,a to dlatego,ze potarafie szczerze przyznac,ze to nie u nas,powstaja najlepsze bity, pochodza najznakomitsi wedlug mnie producenci i powstaja plyty ktore uwazane sa za klasyki.
Eminema i reszty gijunit raczej nie zaliczam do ambitenego hh,chyba uznanoby mnie za delkiknie mowiac smieszna gdybym wyskoczyla z takim tematem podajac za przyklad takich elo elo ziomali
A co do Polskiego hh,to ma plytke nowej molesty (oryginalna:P) i jestem dumna z chlopakow. Dali rade.
E a ktos z was jara sie np.9th wonderem? kto odwazy sie powiedziec,ze ten koles nie jest geniuszem!:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.