Wysłany: 2008-04-14, 19:26 A co z rocka??:)
Słuchajcie! Bo ja dopiero powoli, powoli wchodze w świat rocka i lżejszego metalu. Może mi cos polecicie?? Aktualnie słucham Comy, Red Hot Chili Peppers, System of a Down, itp. Może jakieś szersze propozycje??:) Z góry dzięki za wszelkie polecenia;)
_________________ Maja:)
Ostatnio zmieniony przez Majeranek 2008-04-14, 19:27, w całości zmieniany 1 raz
Zacznij od klasyki:
Pearl Jam
Guns'N'Roses
Queen
Deep Purple
Danzig
Led Zeppelin
Potem ewentualnie idz dalej:
Chris Cornell
Audioslave
Alter Bridge
A Pefect Circle
Blind Guardian
The Killers
Foo Fighters
Placebo
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Wysłany: 2008-04-14, 20:17
a no właśnie:) zapomniałam:) oczywiście słucham Led Zeppelin:) Queen już też mam za sobą ale posłucham to czego jeszcze nie słuchałam:) Dzięki za poleconka;) Oczywiście czekam na więcej:) z tego miejsca także polecam Antimatter i Anathemę:) Oraz jeszcze Paradise Lost:)
Wysłany: 2008-04-14, 22:56
Jak na początek polecam Nirvanę , Soundgarden szczególnie album Superunknown , Aerosmith , wymieniony już Pearl Jam czy Queens of The Stone Age. No i klasykę warto znać (Ac/Dc , Zeppelini , Lennon itd). Z rocka podchodzącego pod metal to Alice in Chains , ciężkie , dynamiczne i strasznie melodyjne , Down grający sludge/Desert metal no i Black Sabbath. Jak chodzi o cięższy metal to polecam zaczynać od Heavy/Thrashu. (Metallica , Megadeth , Anthrax , Slayer , Pantera , Iron Maiden , itd.)
Wysłany: 2008-04-16, 14:40
Red Warszawa, o ile nie odstrasza cię język duński ;]
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Ja Ci polecam Ci starych, dobrych Beatlesów, Led Zeppelin, Queen, Aerosmith, Deep Purple, czy też Pink Floyd. Bo wchodząc w świat rocka trzeba poznać trochę "staroci".
Wysłany: 2008-05-10, 18:27
www.lastfm.pl/user/Cichociemna
link prowadzi do mojego profilu na Last.fm, a jako, że słucham naprawdę sporo rocka to może tam sobie coś upatrzysz i posłuchasz
Kiedyś przeżywałam ogromną fascynacje Nirvaną, Led Zeppelin i Pearl Jam.
Myśle, że śmiało można Ci to polecić
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Wysłany: 2008-05-19, 14:31
jeżeli kogoś znudziła muzyka rockowa i uważa, że w tym gatunku nie powstanie już nic nowego, zaskakującego polecam PORCUPINE TREE i płytę pt: "Voyage 34". Niesamowite doznanie muzyczne, ale zaznaczam, że nie jest to łatwa muzyka... coś dla smakoszy, którzy potrafią się skupić nad ambitnymi brzmieniami. coś naprawdę wyjątkowego, chwytającego za serce... Polecam
_________________ [podpis niezgodny z regulaminem forum]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.