Hejka , na imię mam Justyna ,
Chciałabym się dowiedzieć od Was co sądzicie o wolontariacie. Ja zaczynałam szukać parcy od wolontariatu. Pomagałam w hospicjum. Jest to wolontariat specyficzny, trudny. Pomaganie osobom wich ostatniej drodze życia nie jest łatwe, ale warto. Uśmiech pacjenta wynagradza nam wszystko.
Chciałabym Wam pokazać spot, który ma zachęcać do wolontariatu. Nie jest to jednak wesoły spot. Zobaczcie komentujcie.http://pl.youtube.com/watch?v=ftmUbbY5lok
Wysłany: 2007-10-31, 11:29
Owszem, jak jeszcze sie uczysz masz za to dodatkowe punkty do zachowaina, a takze mozesz sobie dopisac do podania na studia. POza tym podziwiam za sposob wolontariatu. Ja brzydze sie ludzi tak wiec nie mogla bym z nimi pracowac. Przez pewien czas pracowalam w schronisku dla zwierzat. Fajna sprawa.
Ciężka praca, ale dająca wiele radości. Od 2 lat pracuje z dziećmi z biednych domów. Nie jest to łatwe i czasem mam ich dość, bo robią wszystko na przekór, ale kiedy widzę, że robią postępy to odrazu mi lepiej.
_________________ All good things come to an end...
;]
byłem w wolontariacie ale niestety podczas m ojej kadencji nie było zadnej powaznej akcji...Zazwyczaj duzo gadania...To nie było to czego szukałem...Obecnie mam sie kim opiekowac wiec wiec poszukiwanie wolontariatu odstawiam na bok..
_________________ Głupota nie zwalnia od myślenia...
Miesiąc miałam praktyki w domu dziecka. Przynieś, wynieś, pozamiataj, bo Panie mogły sobie kawkę pić. Ale cieszyłam się idąc tam każdego dnia. Pracowałam z dziećmi w różnym wieku. Przyprowadzałam z przedszkola, pomagałam jeść młodszym obiad, odrabiałam z nimi lekcje, rozmawiałam, chodziłam do lekarza, na spacer. Codziennie 4 godziny. Odpoczywałam tam i odczuwałam satysfakcję z postępów moich dzieciaczków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.