Forum Dyskusyjne :: Szkoła. - aż strach się bać.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Edukacja » Szkoła. - aż strach się bać.

Szkoła. - aż strach się bać.
Autor Wiadomość

UzależnionaXD 

Wysłany: 2007-12-02, 11:59   Szkoła. - aż strach się bać.

A więc Gim 24 w Poznaniu.
Ładna szkoła.
Wszystko na pozur wydaje się ładnie, poukładanie i ten teges...
ALE.!
Nauczyciele i uczniowe to kompletna pomyłka.
A więc.
Uczniowie:
Otórz jest taka klasa 2f - która rozwala całą szkołę, ale jakoś nikt im nic nie robi. Czyli - wyrzucania krzeseł ,piórników przez okno, oderawna tablica. Ale okey. Jest dobrze. :wsciekly:
Ubieranie się. Rozumiem że ktos ma swój styl, ale bez przesady.
Artur. - pluje na moją kumpele bez powodu. - tak mu sie podoba. Mnie wyzywa od suki - też bez powdu. No i wogóle...Nic. Zero jakiejkolwiek reakcji.
Nauczyciele:
Otórz bójki. Mój wychowawca był się z uczniem.Ale nic. Zbito jedną dziewczynę z mojej kalsy bo jest emo - i to też dziewczyny z mojej klasy.Nic.Nikt jej nie pomógł.Nauczyciele choć mają dyżury. Gówno ich to pochodzi. Piją sobie kawke na drugim końcu korytarza i plotkują. Suuuper. Wicederektorka {o zgrozo} - otórz . Dowalić się o to że mundurka nie mam to umie. Ale jak 2f rozwala klase to jakoś się tak nie dowala do nich. Przepraszam.GDZIE TU SPRAWIEDLIWOŚĆ???!
Nauczyciele mają wszystko w dupie. Nie opchodzi ich kompletie nic. Nawet to ze chce sobie podwyszżyć ocenie. "Jej to nie opchodzi" - hmm. To co ich opchodzi?
Jej własna dupa. I malowanie się jak za przeproszeniem ,jak dziwka.To ją opchodzi. Wstawianie -20 pkt. za to że omało dziewczyny się nie pozabijały.Spoko.
I UCZ SIĘ W TAKIEJ SZKOLE W KTÓREJ KUJONY SĄ TOLEROWANIE ,A ZWYKLI UCZNIOWIE DYSKRYMINOWANI, A WANDALE SPOD PODWÓRKA ZA NIC NIE KARANI.
Świetnie. Normalnie świetnie.

I co wy powiecie.?!
Rozumiem że to może być też wina rodziców. Bo Te kótre zbiły tą taką emo z mojej klasy, to ich mamy na wywiadówce się nie pojawiły.Wogóle na wywiadówce tego tematu się nie porusza. Każdy rodzic leje na to.
Masakra. :rozpacz:

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-12-02, 14:54   

Gimnazjum i wszystko jasne. Współczuję Ci, że jesteś w tym wieku :rotfl:
ja chodziłam do 12 i byłam w sumie zadowolona, przenieś się :rotfl:
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-12-02, 16:57   

shala napisał/a:
Gimnazjum i wszystko jasne. Współczuję Ci, że jesteś w tym wieku :rotfl:

+1 + wspolczuje kazdemu gimnazjaliscie, wspolczuje ich rodzicom ktorzy zalamuja sie patrzac na to co ich dzieci wyprawiaja, jak male lafiryndy uwazajac sie za drosle kupuja buty ktore ichmatki wzyciuby nie zalozyly w aznym wieku. Wyrosnij jak najlszybciej i trzymaj fason. Wszystkie gimnazja to jeden wielki syf.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-12-02, 20:06   

ta rada na pewno im pomoze xD

jak jest tak zle, to sie przenies, bo wszystkich ludzi nie zmieniasz, a z calym szkolnym zarzadem wojowac nie dasz rady
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

ForceRecon 
Ośka

Wysłany: 2007-12-03, 16:30   

Dziękuję Bogu, że mnie nie objęła reforma. Podstawówka, liceum i było normalnie. Jasne działy się różne dziwne rzeczy, czasami za moją sprawą :] ale to co teraz się dzieje, dramat!

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-12-03, 23:01   

ForceRecon napisał/a:
Dziękuję Bogu, że mnie nie objęła reforma. Podstawówka, liceum i było normalnie.
och! ja też, zwłaszcza, że byłam rocznikiem ostatnim, idącym wedle starych zasad ;-)

A co do kontaktów inmterpersonalnych w Waszej szkole - współczuję, ale skoro to są osoby w Waszym wieku, to nie wiem dlaczego tak się ich "boicie", że nie potraficie zrobić z jedną klasą porządku.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-12-05, 00:28   

Magda napisał/a:
skoro to są osoby w Waszym wieku, to nie wiem dlaczego tak się ich "boicie", że nie potraficie zrobić z jedną klasą porządku.
a co to ma do rzeczy? ja sie boje przejsc noca ulica, na ktorej sa ludzie w moim wieku, albo i mlodsi... To nie sprawa wieku, ale tego, ze rowiesnicy moga niezle uszkodzic Twoja powloke cielesna
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-12-05, 09:30   

a według mnie tu chodzi o zwykłe, głupie zastraszenie.
widzą, że wszyscy dookoła w szkole się boja tego co robią i działają dalej, bo sprawia im to satysfakcję. w przypadku gdyby ktoś się postawił (jakaś grupa) byłoby to jasnym sygnałem, że ich panoszenie się jest zagrożone. a wiadomo, że człowiek czując zagrożenie czuje się mniej pewny w spoich działaniach.
więc w czym problem?

z reszta, do cholery! jak mozna pozwalać komuś pluć na siebie?
zastanówcie się nad tym wreszcie.
skoro nauczyciel nie reaguje, to może nalezy to gdzieś zgłosić?

chyba, że wyolbrzymiacie i koloryzujecie... co też może mieć miejsce ;-)

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-12-05, 13:03   

Magda napisał/a:
w przypadku gdyby ktoś się postawił (jakaś grupa) byłoby to jasnym sygnałem, że ich panoszenie się jest zagrożone

o jej, wojna 'gangów' w gimnazjum, to byłoby straszne :rotfl:

Magda napisał/a:
jak mozna pozwalać komuś pluć na siebie?

kiedyś siedziałam na dole na holu a ktoś z góry napluł mi na głowę :rotfl: w gimnazjum oczywiście
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

Odpowiedz do tematu